SKADD: Richard Hammond ble skadet i en bilulykke i Sveits. Foto: NTB scanpix
SKADD: Richard Hammond ble skadet i en bilulykke i Sveits. Foto: NTB scanpixVis mer

Richard Hammond:

Richard Hammond fløyet til sykehus etter krasj i Sveits

«Top Gear»-profilen involvert i bilulykke. 

(Dagbladet): Bilentusiast og «Top Gear»-profil Richard Hammond (47) skal være skadd etter å ha vært involvert i en ulykke i Sveits, ifølge den sveitsiske avisa 20 Minuten.

Hammond kjørte en elektronisk luksusbil fra produsenten Rimac.

Han skal ha sporet av veien og kjørt ut på en grønn plen, mens han deltok i bilracet Bergrennen Hemberg i St. Gallen-området.

- Skumleste

Han ble hentet av luftambulanse. The Telegraph skriver at en talsperson for politiet forklarer at fører er skadd og hentet med helikopter.

TOTALSKADD: Bilen Hammond kjørte i Sveits er totalskadd etter ulykken. Foto: AP, NTB scanpix
TOTALSKADD: Bilen Hammond kjørte i Sveits er totalskadd etter ulykken. Foto: AP, NTB scanpix Vis mer

Bilder fra stedet viser redningspersonell og en brennende bil, som ligger på taket.

47-åringen er i Sveits i forbindelse med innspillingen av «The Grand Tour» sammen med flere tidligere «Top Gear»-profiler som Jeremy Clarkson og James May.

Twitter skriver kollega Jeremy Clarkson at det virker som at det går bra med Hammond.

- Det var det største og skumleste krasjet jeg har sett noen sinne, men heldigvis virker det som om det går bra med Richard, skriver han.

På samme nettsted skriver programmets konto at 47-åringen ikke er alvorlig skadd, og at ulykkens opphav fortsatt ikke er kjent. Saken undersøkes nå.

SKADET: Richard Hammond var i en ulykke i Sveits, og ble fraktet til sykehus. Foto: Shutterstock, NTB scanpix
SKADET: Richard Hammond var i en ulykke i Sveits, og ble fraktet til sykehus. Foto: Shutterstock, NTB scanpix Vis mer

Ulykkesfugl

Dette er på langt nær første gang Hammond skader seg. I mars ble han slått bevisstløs etter en ulykke på motorsykkel i Mosambik. Hammond falt av motorsykkelen flere mil unna nærmeste sykehus, skrev Belfast Telegraph.

Ifølge medprogramleder Jeremy Clarkson var det ingen ubetydelig ulykke. Hammond var selv tydelig på alvorlighetsgraden.

«Jeg kan bekrefte at jeg falt av sykkelen, flere ganger faktisk. Og ja, jeg slo hodet og alt annet, men livet går videre», skrev han på sosiale medier i ettertid.

For nesten 11 år siden holdt Hammond på å dø da han kolliderte etter å ha kjørt nesten 482 kilometer i timen i en jet-drevet bil under innspilling av «Top Gear». Hammond fikk en alvorlig hodeskade som følge av ulykken, men kom tilbake til programmet i 2007.

Britiske Hammond var sammen med Jeremy Clarkson og James May i lang tid ansiktene til verdens mest populære motorshow «Top Gear».

I 2015 fikk Clarkson sparken som programleder etter både maktkamp og krangel med BBC-ledelsen. May og Hammond fulgte seinere etter, og etter kun kort tid varslet trioen om at de returnerte med et nytt bilkonsept, «The Grand Tour».