Ian Holm:

«Ringenes herre»-stjerne er død

Ble 88 år gammel.

DØD: Den britiske skuespilleren Ian Holm er død. Han ble 88 år gammel. Her er han avbildet i rollen som Bilbo Baggins i filmen «The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring». Foto: NTB Scanpix
DØD: Den britiske skuespilleren Ian Holm er død. Han ble 88 år gammel. Her er han avbildet i rollen som Bilbo Baggins i filmen «The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske skuespilleren Ian Holm er død, 88 år gammel. Det bekrefter skuespillerens agent til The Guardian.

- Det er med stor sorg at skuespilleren Ian Holm døde i morges i en alder av 88 år. Han døde fredelig på sykehus sammen med sin familie og hjelpepleier, heter det i uttalelsen fra agenten.

Videre uttaler 88-åringens agent at sykdommen var relatert til Parkinson.

Ifølge NHI skyldes Parkinson sykdom at celler i hjernen som er med å styre bevegelser, blir ødelagte. Symptomene kan komme snikende, og det kan ta litt tid å få stilt riktig diagnose.

- Sjarmerende, snill og voldsomt talentfull, vi vil savne ham enormt, heter det videre i agentens uttalelse.

Anerkjent rolle

Holm er blant annet kjent fra rollen som Bilbo Baggins i filmen «The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring», og for samme rolle i filmen «The Hobbit: An Unexpected Journey».

Holm, som vant en British Academy Film Award og ble nominert til en Oscar for sin skildring av treneren Sam Mussabini i filmen «Chariots of Fire», gjorde det først stort i teaterbransjen, men valgte å slutte i 1976 etter et alvorlig tilfelle av sceneskrekk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer