VAR MISFORNØYD: Multitalentet Barbra Streisand ble oppgitt over hvordan «Siri»-funksjonen på iPhonen uttalte etternavnet hennes. Da ringte hun Apples høyeste sjef og ga ham beskjed om å endre det. Foto: Evan Agostini/Invision/AP, NTB scanpix
VAR MISFORNØYD: Multitalentet Barbra Streisand ble oppgitt over hvordan «Siri»-funksjonen på iPhonen uttalte etternavnet hennes. Da ringte hun Apples høyeste sjef og ga ham beskjed om å endre det. Foto: Evan Agostini/Invision/AP, NTB scanpixVis mer

Ringte Apple-sjefen etter misnøye med måten «Siri» uttalte navnet hennes på

Barbra Streisand ba Tim Cook forandre på Streisand-uttalen. 

(Dagbladet): Det amerikanske multitalentet Barbra Streisand (74) er kjent som både skuespiller, Grammy-vinnende artist og manusforfatter.

Hun har i løpet av en karriere på rundt 60 år vært å se på flere plattformer. 74-åringen er en av 16 personer som har vunnet de fire store bransjeprisene i USA: Oscar, Tony, Emmy og Grammy.

En skulle kanskje tro de fleste kunne uttale navnet hennes. Slik var det ikke med Apples «Siri»-funksjon. Det fikk henne til å ta en telefon til høyeste hold.

- Sa seg enig

Det var under et intervju med radiokanalen NPR at Streisand tok opp temaet. Intervjuet er gjengitt av nettstedet Contact Music.

- Siri sier navnet mitt feil. Det skal være en myk S i Streisand, litt som sand på stranda. Dette har jeg sagt gjennom hele karrieren min, hevdet hun i intervjuet.

Siri er en tjeneste på Apples iPhone-modeller, som lar brukeren stille spørsmål eller be om handlinger fra telefonen. «Hva er klokka?», «ring Mari» eller «hva er det høyeste fjellet i Norge» er blant tingene en kan spørre om.

Den eminente 73-åringen synes ikke det var noe spesielt gøy at tjenesten uttalte navnet hennes feil, og bestemte seg for å si fra. Beskjeden gikk hele veien opp til Apples direktør, Tim Cook.

SUPERENKELT: Mange har latt seg irritere over de forhåndsinstallerte appene som fyller opp hjemskjermen på telefonen. Ved hjelp av et enkelt triks får du fjernet ikonet på iPhonen. Video: Sara Marie Broen / DBTV Vis mer

- Jeg ringte Tim i Apple, og han sa seg enig i å endelig gjøre om måten Siri sier navnet mitt på. Det skjer i neste oppdatering, den 30. september. Jeg håper det skjer, da blir jeg henrykt, hevder hun i intervjuet.

«Siri»-tjenesten er tilgjengelig på mange språk og aksenter, så mangfoldet av Apples Streisand-endring er ukjent. Apple har så langt ikke kommentert saken.

Avslørte suksessoppskriften

73-åringen debuterte på Broadway allerede i 1962, i en rolle hun vant Tony-pris for. Hun har til sammen gitt ut over 50 album, og har en rekke filmroller og -produksjoner på CVen.

Da Dagbladet møtte legenden i 2013 (krever innlogging), kom spørsmålet om hvordan hun har blitt så suksessfull opp. Foruten å rope «hellige ku» som første reaksjon, forklarte hun siden at det lønner seg å være kresen.

- Jeg lager ikke så mange filmer, og opptrer ikke så mye ... Det er hemmeligheten. «Less is more», forklarte hun og fortsatte:

- Kanskje det har hjulpet meg å skape litt mystikk rundt meg eller noe? Jeg vet ikke. Jeg liker å gjøre andre ting også. Jeg liker meg godt hjemme - og jeg elsker å dekorere for eksempel, sa hun til Dagbladet da.

Streisand har tidligere avslørt at hun er fan av Elvis, og forklarte i 2014 om hvordan det var å møte han i 1969. Det i forbindelse med en digitalskapt duett artisten hadde med popkongen på et album hun slapp da.

- Jeg husker at jeg satt der og lakkerte neglene mine mens han snakket med meg. Er det mulig? Når jeg tenker på det i dag, tenker jeg «hvordan kunne du være så dum», sa Streisand.

DRØM: Georgi (11), Emely (8) og Junah (9) har fått en rolle i Annie på Broadway. Reaksjonene ble fanget under innspillingen av Annie: It's the Hard-Knock Life, som ble sendt 28. juni på PBA i USA. Regissøren for filmen er Joshua Seftel. Vis mer