«Hver gang vi møtes»:

Ringte mamma: - Nå dør jeg

En åpenhjertig Emma Steinbakken forteller om den skremmende hendelsen.

ÅPENHJERTIG: Flere som opplever suksess, får også smake på medaljens bakside. Det gjelder også Emma Steinbakken. Foto: Jan-Petter Dahl / TV 2.
ÅPENHJERTIG: Flere som opplever suksess, får også smake på medaljens bakside. Det gjelder også Emma Steinbakken. Foto: Jan-Petter Dahl / TV 2. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne vinteren får vi følge syv kjente og kjære norske artister i TV 2-suksessen «Hver gang vi møtes», hvor artistene gjør tolkninger av hverandres låter.

Flere av årets låter har allerede rukket å toppe listene, deriblant Emma Steinbakkens (19) tolkning av Bjørn Eidsvågs (68) låt «Floden».

Denne lørdagen er det Steinbakken selv som skal hylles.

I kjent stil er det imidlertid ikke bare låthyllestene som får oppmerksomhet i programmet. Det er også kjent som en aldri så liten «gråtefest», da det ofte dukker opp vonde eller såre historier fra fortiden.

Det gjelder også for 19-åringen, som denne lørdagen åpner seg om et angstanfall.

«HVER GANG VI MØTES»: Da Freddy Kalas skal synge folkesangen «Olav Olav» går det galt. Video: TV 2 / Celina Morken. Reporter: Katrine Bjelke. Vis mer

- Ikke noe gøy

Steinbakken har gjort det stort helt siden hun debuterte som artist i tidlig tenårene. Blant annet fikk hun stor suksess med en cover av Hellbillies-låten «Jeg glemmer deg aldri» for NRK-serien «Rådebank».

I programmet kommer det frem at det var tilfeldig at det var nettopp hun som fikk synge låten. Da den klatret seg til toppen av spillelistene, fikk hun også en kraftigere reaksjon enn ventet.

19-åringen forteller at hun satt i fellesarealet på skolen med venner, da låten plutselig lå på førsteplass på hitlistene. Det førte også til at hun ble nedringt av mediene for en kommentar.

- Det synes jeg ikke var noe gøy. Jeg var så ufresh, hadde forsovet meg, ikke sminket meg og plutselig så alle på meg. Så kjente jeg at jeg ble skikkelig tungpustet.

«HVER GANG VI MØTES»: Bjørn Eidsvåg fikk innhold fjernet fra egen episode. Reporter: Katrine Bjelke / Celina Morken. Video: TV 2 Vis mer

«Nå dør jeg»

Steinbakken forklarer hvordan hun deretter kjente at hjertet begynte å dunke hardere, før hun flyttet seg ned til fellestoalettene i kjelleren på skolen.

- Og så følte jeg kroppen min bare «avsluttet». Da tenkte jeg at «nå dør jeg». Og det var jo helt tilfeldig at det skulle skje den dagen jeg får en nummer én, sier hun, og fortsetter:

- Så tar jeg opp telefonen og ringer mamma, og sier: «Mamma, jeg elsker deg, men jeg dør nå». Hun skjønte ingenting. Jeg hulket, og sa: «Jeg dør, jeg dør, men jeg elsker deg, det var bare det jeg skulle si». Jeg har aldri opplevd å føle at kroppen bare slukner. Så var det et øyeblikk som skulle være så kult og bra.

19-åringen opplevde å få et panikkanfall, uten at hun skjønte det på det tidpunktet. Hun bodde heller ikke hjemme, men dro hjem til moren på Jessheim og sov i fire dager, forteller hun.

Avslutningsvis påpeker Steinbakken til at hun i dag er glad for at låten klarte å nå førsteplassen på hitlistene, til tross for at hun ikke klarte å nyte suksessen da den først kom.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer