Prinsesse Athena:

Risikerer å tittelstrippes - igjen

Rammes «hardest» av bestemors beslutning.

KAN MISTE TITTEL: Prinsesse Athena mister allerede prinsessetittelen. Nå kan hun imidlertid miste enda en tittel. Her med storebror prins Henrik. Foto: Shutterstock / NTB
KAN MISTE TITTEL: Prinsesse Athena mister allerede prinsessetittelen. Nå kan hun imidlertid miste enda en tittel. Her med storebror prins Henrik. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

I slutten av september kom sjokknyheten om at danske dronning Margrethe (82) hadde strippet en liten del av barnebarna for prins- og prinsessetitlene.

Fra 1. januar neste år får nemlig ikke prins Joachims barn, prins Nikolai (23), prins Felix (20), prins Henrik (13) og prinsesse Athena (10), kalle seg prinser og prinsesse lenger.

I stedet må de ta i bruk titlene grever og komtesse av Monpezat.

Tittelstrippingen har ført til store diskusjoner i både Danmark og resten av Europa, og nå skriver også Billed-Bladet at det er stor «forskjellsbehandling» blant de fire barna.

Kan miste ny tittel

En komtesse er en greves ugifte datter. Prins Joachim er greve av Monpezat, en tittel han ble tildelt av dronningen i 2008, og etter nyttår er altså Athena komtesse av Monpezat.

Den dagen hun ikke lenger er ugift, mister hun imidlertid også komtessetittelen. Siden hun allerede har mistet prinsessetittelen, blir hun den eneste av barna som blir strippet for en tittel to ganger.

Prinsens tre sønner beholder grevetittelen uavhengig av om de gifter seg eller ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer