Tiril Sjåstad Christiansen:

Risikerer fødsel under TV-innspillingen

- Jeg gruet meg til å fortelle TV 2 at jeg er gravid igjen, forteller programlederen.

VENTER BARN: Tiril Sjåstad Christiansen har termin 20. august, og for andre gang leder hun «Farmen kjendis» med barn i magen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
VENTER BARN: Tiril Sjåstad Christiansen har termin 20. august, og for andre gang leder hun «Farmen kjendis» med barn i magen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

En ny «Farmen kjendis» er under opprulling, og nok en gang er det tidligere freestyleutøver og «Farmen kjendis»-vinner Tiril Sjåstad Christiansen (27) som skal lede programmet.

I november 2020 ble Christiansen og kjæresten Stian Lauritzen (35) foreldre for første gang, til lille Vega. Det vil si at 27-åringen var gravid under innspillingen av reality-programmet for nøyaktig to år siden. I år leder hun nok en gang «Farmen kjendis» med barn i magen.

- Det skal sies at første gangen så var jeg bare halvveis i svangerskapet, nå er jeg jo virkelig høygravid, sier Christiansen til Dagbladet.

JEVNT: De kastet og kastet og kastet. Til slutt måtte programleder Tiril Sjåstad Christiansen inn og endre på reglene under den intense øksekast-duellen. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Panikk

Innspillingen av programmet, som ikke sendes på TV før neste år, avsluttes i midten av juli. Programlederen har termin 20. august.

- Jeg risikerer faktisk fødsel i finaleuka! Men jeg hadde ikke noen tidlig fødsel sist, så vi får håpe han holder seg godt inne i magen til vi skriver august, sier hun med et smil.

- Hva om det skulle skje i finaleuka?

- Ha ha, da får jeg helt panikk. Nei, da, jeg har snakket med TV 2 om det, og skulle det skje - så har vi en plan på det òg. Jeg fikk beskjed om ikke å bekymre meg, at barn og familie alltid kommer først.

GRAVID: Tiril Sjåstad Christiansen var gravid også da hun ledet «Farmen kjendis» i 2021. Innspillingen av programmet fant sted i 2020. Foto: Espen Solli / TV 2
GRAVID: Tiril Sjåstad Christiansen var gravid også da hun ledet «Farmen kjendis» i 2021. Innspillingen av programmet fant sted i 2020. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Hun er full av lovord om sine sjefer i TV 2.

- Det er fantastisk å vite at de backer meg uansett. De synes bare det er fint at jeg skal ha et barn til, og ser ikke dette som noe problem. Jeg skulle ønske alle arbeidsgivere var sånn.

Dramatisk fødsel

Den tidligere idrettsprofilen legger imidlertid ikke skjul på at spesielt én ting gjorde henne litt ekstra nervøs før hun skulle ta fatt på en ny «Farmen kjendis»-runde.

- Jeg gruet meg til å fortelle TV 2 at jeg er gravid igjen. Men så gikk jeg ut derfra med en veldig god følelse. Og det er sånn det skal være, fastslår Christiansen, som samtidig bedyrer at formen er «kjempefin» om dagen.

- Av og til glemmer jeg til og med at jeg er gravid! Denne gangen føler jeg meg enda mer trygg i min egen kropp, jeg digger det rett og slett. Det er bare helt fantastisk.

Også forrige graviditet forløp knirkefritt for 27-åringen, men et par måneder seinere røpet programlederen overfor Dagbladet at selve fødselen ble desto mer krevende.

LYKKELIGE FORELDRE: Stian Lauritzen og Tiril Sjåstad Christiansen ble i november 2020 foreldre til lille Vega. Men fødselen var av det dramatiske slaget. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
LYKKELIGE FORELDRE: Stian Lauritzen og Tiril Sjåstad Christiansen ble i november 2020 foreldre til lille Vega. Men fødselen var av det dramatiske slaget. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Prosessen foregikk i 23 lange timer, og ble nemlig langt mer dramatisk enn først antatt.

- Vi hadde en «heavy» fødsel. Hun (Vega, journ.anm.) ville ikke ut, og måtte bli tatt med sugekopp. Da de til slutt la henne på magen min var hun blek, livløs og uten skrik, så hun ble tatt vekk fra meg med en gang, fortalte hun den gang, før hun fortsatte:

- Det var en tøff opplevelse.

Gråt før avreise

Heldigvis gikk alt bra til slutt. Og Christiansen vil ikke bruke energien sin på å frykte at også den andre fødselen skal bli av det dramatiske slaget.

- Nei, heldigvis tenker jeg ikke på det i det hele tatt. Nå gleder jeg meg bare skikkelig, fordi jeg vet hva jeg går til.

VINNEREN: Tiril Sjåstad Christiansen slo Kathrine Sørland på målstreken i «Farmen Kjendis» 2019. Her jubler hun rett etter seieren. Video: Miriam Bakkejord Vis mer

Siden Vega ble født har Christiansen vært borte fra dattera i bare fire netter totalt De neste ukene får hun bare sett den halvannet år gamle jenta i helgene.

- Kvelden før jeg skulle dra til «Farmen kjendis» satt jeg hjemme og bare gråt. Jeg var et vrak, det var helt grusomt. Men jeg har klart å omstille meg, og det har gått overraskende bra så langt, forteller programlederen til Dagbladet.

Deltakerne i den neste utgaven av TV 2-programmet er ennå ikke offentliggjort.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer