Noman Mubashir:

Risikerer operasjon: - Fikk sjokk

NRK-programleder Noman Mubashir fikk bakoversveis da han fikk påvist grå stær for fem år siden. Nå har øyesykdommen blusset opp.

GRÅ STÆR: NRK-programleder Noman Mubashir fikk påvist grå stær for fem år siden. Nå har øyesykdommen blusset opp, og han risikerer å måtte operere igjen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GRÅ STÆR: NRK-programleder Noman Mubashir fikk påvist grå stær for fem år siden. Nå har øyesykdommen blusset opp, og han risikerer å måtte operere igjen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

For fem år siden fikk journalist og NRK-programleder Noman Mubashir (46) skrekkbeskjeden om at han hadde grå stær. Den gang var han bare 40 år gammel - og nyheten kom mildt sagt som et sjokk på den ellers friske og raske programlederen.

Han gikk gjennom en vellykket operasjon, og siden den gang har han gått jevnlig til kontroller for å sjekke synet. Tirsdag var 46-åringen til undersøkelse hos sin faste optiker etter å ha slitt med synet de siste månedene.

Mubashir har følt at noe har vært galt, og en grundig sjekk viste at den grå stæren har begynt å komme tilbake. Nå er han henvist til øyelege som skal vurdere om han må ta en etteroperasjon. Det kan ta noen måneder.

- Jeg håper at jeg kan ta den operasjonen, sier Mubashir til Dagbladet.

Kan bli verre

Ifølge Blindeforbundet oppstår sykdommen fordi øyelinsa blir stiv, ugjennomsiktig og gulaktig. Som en konsekvens slipper ikke lys godt nok gjennom, og man kan få problemer med å se.

Grå stær er vanligst hos mennesker over 70 år.

- Jeg måtte operere det ene øyet for grå stær for fem år siden. Det er jo ikke vanlig når du er i førtiåra. Etter dette har jeg vært på kontroller, og optikeren har sagt at det er sjanse for at det kommer tilbake, forklarer Mubashir.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer