Rob Lowe:

Rob Lowe til Dagbladet: - Elsker papparollen

Hollywood-stjerna mistenker at hans nye rollefigur er kraftig inspirert av ham selv.

FARSROLLEN: Skuespillerstjerna Rob Lowe er aktuell i TV-serien «9-1-1: Lone Star», og åpner seg til Dagbladet i den forbindelse om å være far til to sønner. Foto: Chris Pizzello / AP / NTB
FARSROLLEN: Skuespillerstjerna Rob Lowe er aktuell i TV-serien «9-1-1: Lone Star», og åpner seg til Dagbladet i den forbindelse om å være far til to sønner. Foto: Chris Pizzello / AP / NTB Vis mer
Publisert

Med sin mørke, frodige manke og blå, intense øyne gjorde Rob Lowe (56) tenåringsjenter mo i knærne på 1980-tallet, i filmer som «The Outsiders», «St. Elmo’s Fire» og «Youngblood».

Siden den gang har Hollywood-stjerna medvirket jevnlig i filmer og TV-serier, og blitt nominert til både Emmy- og Golden Globe-priser for sine rolleprestasjoner i blant annet «Presidenten» og «The Grinder».

I forbindelse med lanseringen av «9-1-1: Lone Star» på strømmetjenesten Disney+, traff Dagbladet Lowe under et Zoom-møte.

HOLLYWOOD-VETERAN: Rob Lowe har vært et kjent ansikt verden over i fire tiår. Nå er han aktuell i TV-serien «9-1-1: Lone Star». Foto: John Nacion / Starmaxinc.com / NTB
HOLLYWOOD-VETERAN: Rob Lowe har vært et kjent ansikt verden over i fire tiår. Nå er han aktuell i TV-serien «9-1-1: Lone Star». Foto: John Nacion / Starmaxinc.com / NTB Vis mer

56-åringen er hovedrolleinnehaveren i TV-serien, og bærer rollen som Owen Strand, en brannmann som forflytter seg fra Manhattan til Austin i Texas med sønnen. I det nye livet kjemper han mot naturkatastrofer, ulykker og personlige problemer.

I likhet med karakteren sin, er også Lowe far, og har sønnene Matthew Edward (27) og John Owen (25), sammen med kona - sminkøren Sheryl Berkoff (59).

- Veldig meningsfylt

Overfor Dagbladet letter Lowe på sløret om livet som tobarnsfar og hans likhetstrekk med Strand.

- Jeg tror vi er like når det kommer til farsrollen, ved at vi virkelig støtter guttene våre. Jeg har to gutter. Owen har en sønn. De er like gamle omtrent. Det er mye snakk om kjærlighetsliv og jobb. Da de var små handlet det om å gjøre lekser og re senga, og nå er det forhold og arbeid, forteller han og humrer.

FAMILIEFAR: Hollywood-stjerna Rob Lowe forteller til Dagbladet at han elsker å være far. Her er han avbildet sammen med kona Sheryl og sønnene John Owen og Matthew Edward i 2016. Foto: Mediapunch / REX / NTB
FAMILIEFAR: Hollywood-stjerna Rob Lowe forteller til Dagbladet at han elsker å være far. Her er han avbildet sammen med kona Sheryl og sønnene John Owen og Matthew Edward i 2016. Foto: Mediapunch / REX / NTB Vis mer

Skuespilleren deler åpenhjertig videre at livet som far betyr mye for ham.

- Det å være forelder ender aldri, og det elsker jeg. Mine gutter har alltid vært og fortsetter å være min førsteprioritet i livet mitt, og det føles veldig meningsfylt.

Det er ikke bare far og sønn-forholdet 56-åringen deler med sin rollefigur.

Owen Strand i «9-1-1: Lone Star» ble ifølge Lowe skrevet til ham, og skuespilleren mistenker serieskaperne for å dytte inn litt av hans forfengelighet i karakteren.

- Jeg har alltid mistenkt at hans hudpleieregime, kjærlighet for fuktighetskrem og å ta vare på seg selv er en direkte kopi av meg selv. Det ville ikke ha overrasket meg om det stemte, sier han.

Ved siden av skuespillerkarrieren har den amerikanske stjerna lansert en egen hudpleieserie for menn kalt «Profile», i tillegg til parfymen «18 Amber Wood».

SENSUR: Disney+ bekrefter at de har fjernet nakenhet i videoen Splash. Bilder fra Disney. Vis mer

Tørrlagt i over 30 år

Lowe havnet i rampelyset i ung alder, og ble fort et tenåringsidol. På hjemmebane sleit han med alkohol- og rusproblemer, men i 1990 tok han imidlertid farvel med rusen og så seg aldri tilbake.

I 2015, etter 25 år som tørrlagt, mottok han prisen for Spirit of Sobriety, etter den lange avvenningen.

«Parks and Recreation»-skuespilleren har opp gjennom åra vært åpen om sine erfaringer med rusavhengighet, seinest i år.

I et nylig intervju med Sunday Today fortalte 56-åringen om hvordan han har holdt seg unna rusen i 31 år.

- Det er noe du må ønske å gjøre, påpeker han, og fortsetter:

BRUTALT ÆRLIG: Steffen Iversen er brutalt ærlig i dokumentaren «Steffen - arven etter Ivers» på NRK. Video: NRK/Monday. Vis mer

- Det er det budskapet jeg har. Jeg jobber mye med ungdom som sliter med rus og alkohol, sier han.

Lowe gikk selv i terapi for avhengigheten.

- Jeg var ferdig. Jeg var klar, jeg gjorde det og gikk til behandling. Og behandling fungerer for folk som jobber for det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer