I SARAJEVO: Robert De Niro under filmfestivalen i Sarajevo denne uka. Han benyttet anledningen til å lange ut mot Donald Trump. Foto: REUTERS/Dado Ruvic
I SARAJEVO: Robert De Niro under filmfestivalen i Sarajevo denne uka. Han benyttet anledningen til å lange ut mot Donald Trump. Foto: REUTERS/Dado RuvicVis mer

Robert De Niro: - Donald Trump er helt gal

Skuespiller Robert De Niro støtter Hillary Clinton i den amerikanske presidentkampen.

(Dagbladet): Under filmfestivalen i Sarajevo denne uka, la ikke skuespiller Robert De Niro skjul på hva han synes om republikanernes presidentkandidat Donald Trump.

- Det er galskap at folk liker Donald Trump. Han skulle aldri vært der han er i dag, uttalte De Niro på festivalen.

Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

- Han er helt gal

De Niro har tidligere uttrykt støtte for demokratenes Hillary Clinton, og i et intervju med Dagbladet har han sagt at det er på tide med en kvinnelig president, og at ingen er bedre skikket til dette enn Hillary Clinton.

Og han sparte ikke på kruttet denne gangen heller.

- Jeg tror det begynner å gå opp for folk nå. Media har til nå gitt ham veldig mye oppmerksomhet, men nå begynner de endelig å si «Kom igjen Donald. Dette er idiotisk. Det er galskap». For det han sier er nemlig fullstendig galskap. Han er helt gal.

Det er altså ikke første gang De Niro uttrykker misnøye med Trump, og i et intervju med NBC svarer Trump på kritikken.

- Er ikke Albert Einstein

- Jeg liker filmene hans, men når jeg ser ham gjøre intervjuer skjønner jeg jo at det ikke er Albert Einstein vi har å gjøre med.

De Niro er ikke alene om å heie på Clinton fram mot valget i november. Kjendiser som Lena Dunhan, Katy Perry og America Ferrera sto på scenen under demokratenes landsmøte, for å uttrykke sin støtte til Clinton.

Men Trump har også kjendisene med på laget.

Blant Trump-fansen finner vi navn som Caitlyn Jenner, Mike Tyson, Tila Tequila og Kid Rock.

Til Rolling Stone sa sistnevnte i vinter at han «digger Trump».

- Jeg føler det slik: La den forbanna forretningsmannen styre USA som en forbanna forretning, sa rockeren, og føyde til:

- Dessuten har kampanjen hans vært jævla underholdende.