SNART PENSJONIST: Robert Redford gir seg som skuespiller. Foto: Chris Pizzello / Invision / AP / NTB scanpix
SNART PENSJONIST: Robert Redford gir seg som skuespiller. Foto: Chris Pizzello / Invision / AP / NTB scanpixVis mer

Robert Redford pensjonerer seg

- Dette er slutten for meg når det gjelder skuespill, sier filmstjerna.

Hollywood-stjerna Robert Redford, som fyller 82 år om en drøy uke, har vært å se på kino og på TV siden 60-tallet. Men nå nærmer det seg for alvor slutten.

Pensjonerer seg

I et ferskt intervju med Entertainment Weekly sier Redford at hans rolle i den kommende filmen «The Old Man & The Gun» er den siste han vil spille.

- Man skal aldri si aldri, men jeg har konkludert med at dette er slutten for meg når det gjelder skuespill, og jeg vil pensjonere meg etter dette fordi jeg har drevet med det siden jeg var 21. Jeg tenkte «det er nok». Og hvorfor ikke gi seg med noe som er lystig og positivt? sier Redford.

«The Old Man & The Gun» er basert på livet til Forrest Tucker, en karrierekriminell som ranet banker, og som var ekspert på å komme seg ut rømme fra fengsel.

- For meg så var dette en herlig karakter å spille på dette tidspunktet i livet mitt. Det jeg virkelig likte ved ham, som jeg håper filmen klarer å få fram, er at han ranet 17 banker og ble tatt 17 ganger og ble fengslet 17 ganger. Men han rømte også 17 ganger. Så det fikk meg til å tenke: Jeg lurer på om han likte å bli fanget, sånn at han kunne nyte den virkelige spenningen i livet sitt, som var å rømme fra fengselet, sier Redford.

Imponerende CV

Når Robert Redford nå etter alle solemerker gir seg som skuespiller, er det med en imponerende CV.

Han er kjent for sine roller i filmer som «Butch Cassidy and the Sundance Kid», «All the President's Men», «Mitt Afrika», «The Great Gatsby» og mange, mange flere.

I tillegg til sin innsats som skuespiller har han også regissert flere filmer. Redford er en av få skuespillere som faktisk har vunnet en Oscar som regissør. I 1980 vant han nemlig en Oscar for «Ordinary People».

Under et intervju med Dagbladet i 2016 oppsummerte Redford karrieren sin på følgende måte:

- Jeg begynte i 1959 - med teater i New York. Så gikk jeg over til live-tv - og så ble det filmer for TV-skjermen, fortalte Redford.

- Jeg tror hver av de periodene hadde ulik verdi for meg. Men så gjorde jeg noe jeg ble kjent for, og det var nok «Butch Cassidy» (1969). Og når sånt skjer, så blir man satt i en slags bås, en bås som man ikke kan bevege seg for langt bort fra i etterkant, slik man kunne i de tidligere dager innen tv. Det har sine pluss- og minussider, men det trenger vi ikke gå inn på.