«Luksusfellen»:

Robin (22) brukte sjokksum på festing

Dro kortet 17 ganger på ett barbesøk.

TØRST: Snekkeren Robin konfronteres med hvor mye penger han bruker på øl og snus i løpet av et år. Resultatet sjokkerer. Video: TV3 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Tønsberg er Norges svar på Ayia Napa når det kommer til uteliv. Man vil jo ha litt «kreds» også. Å vise at man ikke er «den blakke» når man går på byen. At man lever i nuet og vil kose seg.

Da Robin Pettersen (22) flyttet fra Kirkenes til Tønsberg i 2016, åpnet det seg en helt ny verden for den unge snekkeren. Overgangen til en større by bød imidlertid på langt flere festlige fristelser, noe som også skulle bli starten på et økonomisk kaos.

I en alder av bare 22 år, har Pettersen opparbeidet seg en forbruksgjeld på nærmere 400 000 kroner. Store summer er blitt lagt igjen langs det yrende utelivet på brygga i Tønsberg - men det er langt fra den eneste økonomiske fallgruva. Det får også «Luksusfellen»-ekspertene Hallgeir Kvadsheim og Lene Drange så sårt erfare når de drar til Vestfold i kveldens episode.

- Ond sirkel

Overfor Dagbladet forklarer Pettersen at hans problemer startet for om lag tre år siden, da han var «inne i en tøff periode».

- Jeg sleit med å etablere meg, og sleit med å tilpasse meg i en ny jobb den perioden. I tillegg brydde jeg meg ikke så mye om penger akkurat da. Jeg betalte alltid regninger og sånn, men innså etter hvert at lønninga ikke strakk til. Derfra begynte det å balle på seg. Jeg havnet til slutt i en ond sirkel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer