Robin Williams enke etter selvmordet:

Robin Williams led av «den verste formen for demens». Nå åpner enken opp om tida før selvmordet

- Han fikk aldri vite hva han led av. 

DEMENS: Susan Schneider Williams, kona til skuespiller Robin Williams, forteller at den sviktende hukommelsen og angsten var forferdelig for ektemannen. FOTO: AFP / NTB Scanpix
DEMENS: Susan Schneider Williams, kona til skuespiller Robin Williams, forteller at den sviktende hukommelsen og angsten var forferdelig for ektemannen. FOTO: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et personlig innlegg i det medisinske tidsskriftet The Official Journal of the American Academy of Neurology, skriver enken etter skuespilleren Robin Williams, Susan Schneider Williams, om den siste tiden med ektemannen.

- Robin holdt på å miste forstanden og han var klar over det. Kan du forestille deg den smerten han følte mens han opplevde at han selv gikk i oppløsning? Og på grunn av noe han ikke noen gang fikk vite navnet på, eller forstå? Verken han eller jeg kunne stoppe det. Ingen mengde intelligens eller kjærlighet kunne stoppe det, skriver Schneider Williams i innlegget hun har kalt «terroristen i hodet til min ektemann».

Robin Williams tok sitt eget liv i 2014. Tre måneder etter, da rettsmedisineren hadde skrevet sin rapport, fikk enken vite at han led av demens med Lewy-legemer (LBD). Dette er en type demens som ligner på både Alzheimers og Parkinsons sykdom.

Norsk ekspert: Merker at vettet svikter

Schneider Williams forteller at det var denne sykdommen som til slutt tok fra henne ektemannen.Knut Engedal, professor emeritus i alderspsykiatri og demens, sier til Dagbladet at pasienter som har demens med Lewy-legemer har god innsikt i startfasen, og merker hva som skjer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer