Skjønnhetsroboter beskyldes for rasisme:

Roboter bestemte hvem som vant skjønnhetskonkurransen. Nå beskyldes maskinene for rasisme

Av 44 vinnere hadde bare én av dem mørk hud. 

ALGORITMENE VALGTE HVITE MENNESKER: Å få fem robotoer til å bedømme en skjønnhetskonkurranse virket som en drøm for selskapet Youth Labarotories. Resultatene har derimot skapt oppstyr. Bildet er fra Miss Earth i 2006 og er brukt som en illustrasjon. Foto: EPA/DENNIS M. SABANGAN, NTB scanpix 
ALGORITMENE VALGTE HVITE MENNESKER: Å få fem robotoer til å bedømme en skjønnhetskonkurranse virket som en drøm for selskapet Youth Labarotories. Resultatene har derimot skapt oppstyr. Bildet er fra Miss Earth i 2006 og er brukt som en illustrasjon. Foto: EPA/DENNIS M. SABANGAN, NTB scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I ei tid hvor maskiner blir stadig mer avanserte, er det ikke alltid like enkelt å følge med på den voksende utviklingen.

For ti år siden hadde det vært utenkelig at noe som abstrakt som skjønnhet kunne bedømmes av maskiner, men 6000 mennesker fra hele verden har i år sendt inn bilder av seg selv for å bli bedømt av roboter.

Skjønnhetskonkurransen Beauty.AI (AI betyr artificial intelligence / kunstig intelligens, journ anm) fikk bidrag fra over 100 land, og en rekke roboter skulle sammen kåre de vakreste deltakerne, oppdelt etter aldersgrupper og kjønn.

Det gikk imidlertid ikke helt godt for seg.

Konkurransen blir nå beskyldt for rasisme, ettersom kun én av 44 vinnere hadde mørk hud.

Én mørkhudet vinner

Totalt fem forskjellige roboter skulle bedømme de innsendte bidragene basert på faktorer som rynker, urenhet og symmetri. Det er selskapet Youth Laboratories som står bak den teknologiske skjønnhetskonkurransen.

Totalt ble 44 vinnere valgt ut av robotene. Det skriver The Guardian.

«Selv om majoriteten av dem som meldte seg på var hvite, sendte mange mørkhudene mennesker inn bilder, inkludert store grupper i India og Afrika», skriver avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer