Rocke-legender raser mot «toalettlov»: - Forkastelig

Pearl Jam og Boston avlyser konserter i Nord-Carolina.

AVLYSER: De amerikanske rockebandene Pearl Jam og Boston har begge avlyst konserter i North Carolina etter at delstaten innførte en ny lov som en rekke artister mener diskriminerer transpersoner. Her Pearl Jam-vokalist og frontfigur Eddie Vedder. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
AVLYSER: De amerikanske rockebandene Pearl Jam og Boston har begge avlyst konserter i North Carolina etter at delstaten innførte en ny lov som en rekke artister mener diskriminerer transpersoner. Her Pearl Jam-vokalist og frontfigur Eddie Vedder. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De amerikanske rockelegendene i bandene Boston og Pearl Jam kansellerer konserter i den amerikanske delstaten Nord-Carolina i protest mot den nye «toalettloven». Kanselleringene følger handlingene til en rekke andre band og artister som mener den nye loven diskriminerer transpersoner.

- Loven som nylig ble vedtatt er et forkastelig stykke lovarbeid som oppfordrer til diskriminering av en hel gruppe med amerikanske borgere, skrev Pearl Jam på sin Facebook-side ifølge NTB.

Pearl Jam skulle spilt i delstatshovedstaden Raleigh denne uka, og Boston, som hadde størst suksess på 70- og 80-tallet etter gjennombruddet med monsterhiten «More than a feeling», skulle ha spilt tre konserter i staten i mai, skriver nyhetsbyrået. 

Økende motstand Tidligere har Ringo Starr, Bruce Springsteen, Bryan Adams og det verdensberømte sirkuset Cirque du Soleil også avlyst opptredener i delstaten i protest mot «toalettloven». Loven pålegger alle å benytte offentlige toaletter og garderober som korresponderer med deres biologiske kjønn, ikke det kjønnet vedkommende identifiserer seg med.

En tilsvarende lov har også nylig blitt vedtatt i delstaten Mississippi, som også har opplevd at flere artister har kansellert konserter i det siste. The Guardian meldte forrige uke at det er en økende motstand blant internasjonale store stjerner mot den omstridte loven.

Støtten går til lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, en gruppe som går under fellesbetegnelsen LHBT.

Trakk forslaget i Tennessee Mer enn 160 bedriftsledere har skrevet under på et brev fra Human Rights Campaign som tar til orde for at loven oppheves.

I Tennessee ble en tilsvarende lovendring trukket i delstatsforsamlingen mandag av forslagsstilleren, republikaneren Susan Lynn, for videre studier, ifølge avisa The Tennessean.

PROTESTERER: Rockerne i det amerikanske bandet Boston, her fra 1979, har også avlyst sin planlagte konsert i Nord-Carolina i protest mot den nye loven. Foto: Lynn Goldsmith/Corbis/NTB Scanpix
PROTESTERER: Rockerne i det amerikanske bandet Boston, her fra 1979, har også avlyst sin planlagte konsert i Nord-Carolina i protest mot den nye loven. Foto: Lynn Goldsmith/Corbis/NTB Scanpix Vis mer

Lynn sa at uenigheten om lovgiving, som har ført til at enkelte selskaper har truet med å trekke sin virksomheten fra delstaten, ikke var et element i hennes avgjørelse om å trekke forslaget, melder NTB.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer