DØD: Søndag kveld ble Tom Petty funnet bevisstløs i sitt eget hjem i Malibu. Foto: NTB Scanpix
DØD: Søndag kveld ble Tom Petty funnet bevisstløs i sitt eget hjem i Malibu. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tom Petty:

Rockelegenden Tom Petty er død

Familien bekrefter dødsfallet.

(Dagbladet): Musikeren Tom Petty (66), kjent fra Tom Petty and The Heartbreakers, er død.

Det bekrefter Pettys familie overfor nyhetsbyrået AFP.

Mandag kveld kom nyheten om at Petty var innlagt på sykehus, etter at han søndag kveld ble funnet bevisstløs i sitt hjem i Malibu.

CBS News siterte politiet på at rockelegenden var død,

Men rundt klokka 23.00 mandag kveld kom det en melding fra politiet i Los Angeles om at de ikke hadde noen informasjon om Pettys helsetilstand. På Twitter skrev politiet at de ikke hadde noen rolle i saken.

Dette førte til at CBS News trakk saken om Pettys bortgang og siterte kjendisnettstedet TMZ på at Petty skulle ligge for døden på et sykehus i Los Angeles, og at prognosene ikke var gode.

- Sangeren kommer neppe til å overleve det neste døgnet, men han klamrer seg fortsatt til livet, skrevTMZ.

Og klokka rundt klokka 06 mandag morgen bekreftet altså familien at Petty har gått bort.

Rockelegende

Den 66 år gamle artisten, som blant annet står bak hitlåter som «American Girl» og «Free Fallin», hadde hjertestans da han ble funnet. Ifølge TMZ fraktet ambulansepersonell 66-åringen til UCLA Santa Monica Hospital, hvor han umiddelbart ble koblet til respirator.

På sykehuset skal det ha blitt fastslått at det ikke var tegn til hjerneaktivitet og det ble derfor besluttet å ikke holde ham kunstig i live, skriver NTB

Pettys datter, artisten Annakim Violette Petty, gikk hardt ut mot musikkmagasinet Rolling Stone, som var ett av mediene som meldte om farens død.

- Hvordan våger dere å rapportere at min far er død bare for å få omtale, fordi artiklene og bildene deres har gått ut på dato? skrev hun på sin Instagram-profil med et bilde av Tom Petty på en Rolling Stone-forside fra 1979.

Tom Petty ble kjent gjennom Tom Petty and the Heartbreakers i 1978, med låta «Breakdown». Siden den gang har bandet fullført store turneer, og for kun en uke siden avsluttet de en stor turné med konsert på Hollywood Bowl.

I SAN DIEGO: Mike Campbell og Tom Petty i Tom Petty and the Heartbreakers avbildet på scenen 18. september i år. Foto: NTB Scanpix
I SAN DIEGO: Mike Campbell og Tom Petty i Tom Petty and the Heartbreakers avbildet på scenen 18. september i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I desember fortalte Petty til Rolling Stone at turneen trolig ble bandets siste.

- Det er veldig sannsynlig at vi fortsetter å spille sammen, men at vi prøver oss på 50 nye konserter i én turné? Det tror jeg ikke. (...) Jeg har et barnebarn som jeg gjerne vil se så mye som mulig. Jeg vil ikke bruke hele livet mitt på veien.

Fikk priser

Allerede som 10-åring vokste Pettys interesse for rock & roll frem. Etter et møte med selveste Elvis Presley skal den unge musikerspiren ha blitt forelsket i musikken, og har siden den gang hatt en suksessrik karriere.

Han har blant annet blitt hedret med 18 Grammy Award-nominasjoner siden 1982. Han har også blitt tildelt prisen i kategorien «Beste rockeframførelse av duo eller gruppe med vokal» og i 1995 fikk han ytterligere en Grammy for «Beste mannlige rockevokal».

Bandet har gjennom karrieren blant annet blitt tildelt stjerne på Hollywood Walk of Fame for deres arbeid i musikkindustrien, og i 2002 ble de innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame. Petty har selv mottatt «Billboard Century Award» for sitt livslange arbeid i musikken.