Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Rockemusiker Kevin Garcia (41) døde brått

- Vi er knust.

GIKK BORT: Grandaddy-grunnlegger og bassist Kevin Garcia døde av et slag tirsdag, bare 41 år gammel. Foto: Katja Ogrin / EMPICS Entertainment / NTB Scanpix
GIKK BORT: Grandaddy-grunnlegger og bassist Kevin Garcia døde av et slag tirsdag, bare 41 år gammel. Foto: Katja Ogrin / EMPICS Entertainment / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kevin Garcia, medgrunnlegger og bassist i det amerikanske rockebandet Grandaddy, er død. Det er Garcias bandkolleger som meddeler dødsbudskapet natt til onsdag, i et Facebook-innlegg.

- Tidlig i ettermiddag mistet vi vår venn og bandkamerat. Vi er knust, skriver de resterende Grandaddy-medlemmene, som opplyser at Garcia døde av et slag. Han ble bare 41 år.

Garcia var 15 år da Grandaddy, som var et av de viktigste amerikanske indie-bandene på siste halvdel av 90-tallet, ble dannet. Rockegruppa la musikken på hylla i 2006, men ble gjenforent i 2012. De spilte for øvrig på Pstereofestivalen i Trondheim samme år, og har tidligere stått på scenen under Quart-festivalen.

Ifølge The Guardian hadde rockebandet akkurat sluppet nytt album, elleve år etter det forrige. Hva som skjer videre med Grandaddy nå, er foreløpig uklart.

I SORG: Grandaddys Jason Lytle (t.v.) og Jim
Fairchild avbildet i forbindelse med en konsert på John Dee i Oslo i 2000. Bandet var aktuelle med plata «The Sophtware Slump», som fikk terningkast 6 i Dagbladet. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet 
I SORG: Grandaddys Jason Lytle (t.v.) og Jim Fairchild avbildet i forbindelse med en konsert på John Dee i Oslo i 2000. Bandet var aktuelle med plata «The Sophtware Slump», som fikk terningkast 6 i Dagbladet. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet  Vis mer

- Vi står sammen i sorgen, og kommer tilbake med mer informasjon etter hvert (...) Kevin var en engel, en generøs og empatisk mann som var elsket av mange, skriver bandmedlemmene, som foruten Garcia består av vokalist og gitarist Jason Lytle, trommeslager Aaron Burtch, gitatist Jim Fairchild og Tim Dryden - som spiller keyboard.

Kevin Garcia etterlater seg kone og to barn. For å hjelpe familiemedlemmene gjennom den tunge tida, har Grandaddy-kollegene startet kronerulling, der de oppfordrer fansen til å donere en valgfri sum.