Chris Cornell:

Rockestjerna Chris Cornell er død

Soundgarden-vokalisten ble 52 år gammel. 

DØD: Chris Cornell har gått bort, 52 år gammel. Her er noen av høydepunktene fra artistkarrieren hans. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den amerikanske rockestjerna Chris Cornell, kanskje best kjent som frontmann i Soundgarden, er død.

Det melder nyhetsbyrået AP. En representant for rockestjerna, Brian Bumberry, bekrefter den triste nyheten overfor nyhetsbyrået. Cornell døde ifølge Bumberry i Detroit på onsdag. Han sto på scenen få timer før han gikk bort.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Brått

«Black Hole Sun»-sangerens tidlige bortgang blir omtalt som «brå og uventet». Familien skal ha blitt sjokkert av dødsbudskapet, som indikerer at det ikke er sykdomsrelatert. De skal nå jobbe tett med medisinsk personell for å finne ut av dødsårsaken, heter det i uttalelsen.

Familien ber nå om respekt og privatliv den kommende tida.

Han ble 52 år gammel. Artisten er kjent som vokalist i flere band, hvor Soundgarden og Audioslave kan sies å være de aller største.

Han er også kjent for flere store soloarbeid, og har blant annet bidratt på flere filmsoundtracks. I 2007 ga han seg i Audioslave for å fokusere på soloarbeidet. Cornell var en innovatør innenfor grunge-bevegelsen, som kanskje huskes best for Nirvana. 52-åringens stemme har av mange blitt priset opp gjennom årenes løp, helt siden karrieren hans startet på 1980-tallet.

- Uansett hvor sterk og voksen du er, så gjør suksess rare ting med egoet ditt. Du kan bli fryktelig desillusjonert, eller du kan ende opp med å tro at du eier verden. Ingen av delene er spesielt bra, sa han til Dagbladet i 1999.

STOR: Chris Cornell blir av mange betraktet som en av de aller største innenfor rock og metal. Foto: Shutterstock, NTB Scanpix
STOR: Chris Cornell blir av mange betraktet som en av de aller største innenfor rock og metal. Foto: Shutterstock, NTB Scanpix Vis mer

Cornell fikk flere store utmerkelser gjennom livet sitt. Musikkmagasinet Rolling Stone har blant annet kåret ham til den niende beste bandvokalisten noen sinne, og Guitar World mente at han var tidenes beste rockesanger.

Cornells musikk er ikke bare likt av musikkpressen. Han har vært nominert til flere Grammy-priser, og har gjennom karrieren vunnet to av de. I 2007 gjestet Cornell Quartfestivalen i Norge, men levde ifølge Dagbladets anmelder ikke helt opp til forventningene.

«Selvsagt fikk vi høre storheter fra gamle dager, men selv om Cornell og bandet viste seg fra en hardere side enn på siste plate, ble det likevel ikke noe brutalt mostertrøkk over varene», skrev Dagbladets Anders Grønneberg den gang.

Jobbet med veldedighet

Artisten har slitt med rusproblemer i flere år, og har tidligere snakket åpent om problemene det har skapt.

- Greia er at når man plukker opp den pipa for første gang, skjønner man ikke at det er ens skjebne. Det øyeblikket er ikke dramatisk. Og så skjedde det - jeg brydde meg ikke om noe mer, sa han til Details i 2012, ifølge Loudwire.

Musikeren var ikke bare kjent for stemmen. Han var også opptatt av veldedig arbeid, og har blant annet startet organisasjonen Chris and Vicky Cornell Foundation. De støtter barn, med fokus på de hjemløse og fattige.

Cornell var tidligere gift med manageren til Soundgarden, Susan Silver. De fikk dattera Lillian Jeans ammen i 2000. Paret gikk hver til sitt i 2004.

Han giftet seg seinere med Vicky Karyiannis. De fikk dattera Toni i 2004 og sønnen Christopher Nicholas i 2005.

MED KONA: Chris Cornell og Vicky Karyiannis sammen på rød løper. Foto: Shutterstock, NTB Scanpix
MED KONA: Chris Cornell og Vicky Karyiannis sammen på rød løper. Foto: Shutterstock, NTB Scanpix Vis mer

Dagbladet oppdaterer saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer