Axl Rose:

Rockestjerna tar grep etter skade

«Guns N’ Roses»-vokalisten har sett seg nødt til å gjøre endringer etter at en fan ble skadet.

KASTER MIKROFON: Axl Rose har i over 30 år hatt for vane å kaste mikrofonen sin ut mot publikum. Foto: Ray Garbo/Shutterstock/NTB
KASTER MIKROFON: Axl Rose har i over 30 år hatt for vane å kaste mikrofonen sin ut mot publikum. Foto: Ray Garbo/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Store stjerner har ulike måter å underholde sitt publikum på. På konsert kan det ofte bli både konfetti, pyro og røyk.

Noen strekker imidlertid konsertopplevelsen litt ekstra langt når de skal lage show, som for eksempel vokalisten i «Guns N’ Roses», Axl Rose (60), som har for vane å kaste mikrofonen sin ut mot publikum.

Det går tilsynelatende ikke alltid etter planen.

Under en konsert på Adelaide Oval i Australia torsdag forrige uke skal en fan som var til stede, Rebecca Howe, ha fått mikrofonen rett i ansiktet og pådratt seg skader.

Ifølge The Guardian er det australske medier som har rettet søkelyset mot Howe og skadene hun ble påført som følge av mikrofon-kastingen.

SPIDER-MAN-PRINS: Prins Harry får massiv ros etter sin videohilsen til veldedighetsorganisasjonen Scotty's Little Soldiers. Video: Scotty's Little Soldiers/Youtube Vis mer

Etter at Rose ble oppmerksom på at stuntet hans hadde skadet en fan, tok han til Twitter for å unnskylde - og for å si ifra om at bandet nå tar grep.

«Jeg har blitt gjort oppmerksom på at en fan kan ha blitt skadet under vårt show på Adelaide Australia, og at hun kan ha blitt truffet av mikrofonen i slutten av showet, når jeg tradisjonelt kaster mikrofonen til fansen», skriver rockestjerna i innlegget.

Videre skriver han at de selvfølgelig ikke ønsker å skade noen. Det blir også poengtert at de har gjort dette på slutten av konsertene sine i over 30 år, og at de har trodd at fansen både ønsket det og visste om det - og at de så på det som en mulighet til å ta imot mikrofonen.

«Uansett, av hensyn til allmenn trygghet vil vi nå avstå fra å kaste mikrofonen eller noe annet til fansen under våre konserter», skriver Rose videre.

KUTTER SEG: I kampens hete går det litt fort for Lasse Matberg, som ender med å kutte seg veldig under en av konkurransene. Video: Sofie Losen og Nora Skavhaug Vis mer

«Dessverre er det de som av sine egne grunner valgte å rapportere om dette temaet i et mer negativt og uansvarlig lys, ut av ingenting, som ikke kunne vært lenger unna virkeligheten. Vi håper at allmennheten og selvfølgelig fansen forstår at det noen ganger skjer», skriver vokalisten avslutningsvis.

- Kunne ha drept meg

Ifølge Sky News fikk Howe to blåveiser og flere kutt ved nesepartiet.

- Han bukket og så kastet han mikrofonen ut i mengden … og så bang, rett på neseryggen min, har kvinnen uttalt ifølge Sky News.

Howe forteller også at blodet rant.

SKADENE: Kvinnen skal ha fått to blåveiser og flere kutt. Foto: Privat/Rebecca Howe
SKADENE: Kvinnen skal ha fått to blåveiser og flere kutt. Foto: Privat/Rebecca Howe Vis mer

- Hvis hodet mitt var snudd og den traff meg i tinningen, kunne det ha drept meg, skal hun også ha sagt.

Den skadede kvinnen ble også sjokkert over hvordan andre som var til stede oppførte seg, det skal ha blitt mye knuffing og dytting fordi mange ønsket å skaffe seg mikrofonen til odel og eie - til tross for at hun sto der skadet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer