Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Chris Cornell:

Rockestjernas enke: - Jeg prøver å ikke klandre meg selv, men det fantes tegn

Kona til Chris Cornell har gitt sitt første tv-intervju etter artistens bortgang.

- MITT LIVS KJÆRLIGHET: Artist Chris Cornell og Vicky Karayiannis var gift fra 2004 og fram til hans død i mai i fjor. Nå forteller hun om sorgen for første gang på tv. Foto: AP / NTB scanpix
- MITT LIVS KJÆRLIGHET: Artist Chris Cornell og Vicky Karayiannis var gift fra 2004 og fram til hans død i mai i fjor. Nå forteller hun om sorgen for første gang på tv. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I fjor sommer ble Soundgarden-frontmann Chris Cornell funnet død på et hotellrom i Detroit, kun 52 år gammel.

Nyheten om hans bortgang sjokkerte en hel verden, og spesielt tøft var det for kona Vicky Karayiannis, og barna Lillian (17), Toni (13) og Christopher (12).

I et intervju med «Good morning America» uttaler Karayiannis seg for første gang på tv om ektemannens dødsfall.

- Folk sier at en ikke kan klandre seg selv, og jeg prøver å ikke klandre meg selv, men det fantes tegn, sier Karayiannis gråtkvalt, som videre sikter til at ektemannen i mange år sleit med rusavhengighet.

Tok sitt eget liv

En stund etter at Cornell ble funnet død 18. mai i fjor, viste obduksjonsrapporten at 52-åringen hadde begått selvmord. Det ble også funnet en miks av forskjellige rusmidler i kroppen hans, blant annet Ativan, som blir brukt mot søvnvansker og angst.

Kona har tidligere uttalt at rockestjerna hadde holdt seg unna dop de siste åra. Selv om hun er overbevist om at rusproblemene er årsaken til dødsfallet, understreker Karayiannis at Cornell ikke kan settes i den «typiske» rockestjernebåsen.

- Min ektemann var så langt unna det å være en rockestjerne-«junkie», som det er mulig å komme. Han var den beste ektemannen, og den flinkeste pappaen. Jeg mistet min sjelevenn og mitt livs største kjærlighet, sier Vicky, som giftet seg med rockestjerna i 2004.

Slo av lysene

Karayiannis har beskrevet Cornell som en «glad, kjærlig, omsorgsfull og varm» mann. Den natta han døde, skjønte hun imidlertid raskt at noe ikke stemte.

Noen timer før Cornell ble funnet livløs på hotellrommet, skal kona ha blitt vekket midt på natta fordi han oppførte seg merkelig. Mens artisten var i Detroit, skrudde han av og på lysene hjemme hos kona ved hjelp av mobiltelefonen.

Karayiannis kontaktet umiddelbart ektemannens livvakt, som også befant seg i Detroit. Hun forklarte at hun trodde ektemannen hadde tatt for mye sovemedisin, og ønsket at livvakten skulle sjekke om alt sto bra til.

Livvakten, Martin Kirsten, måtte til slutt slå ned to dører før han kom seg inn på rommet, der han fant artisten livløs på badet.

- Avhengighet er en sykdom. Den kan tar over kroppen din og tar all kontrollen, uttalte Vicky Karayiannis i juli i fjor.

Saken fortsetter under:

DØD: Chris Cornell har gått bort, 52 år gammel. Her er noen av høydepunktene fra artistkarrieren hans. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Åpen om problemene

At Chris Cornell sleit med rusproblemer i en årrekke, var ingen hemmelighet. I 2012 åpnet han seg om problemene overfor Details.

- Greia er at når man plukker opp den pipa for første gang, skjønner man ikke at det er ens skjebne. Det øyeblikket er ikke dramatisk. Og så skjedde det – jeg brydde meg ikke om noe mer, sa han, ifølge Loudwire.

Chris Cornell var ikke bare kjent for å være frontmann i Soundgarden, men også flere andre band. For ti år siden ga han seg imidlertid i Audioslave, der han var vokalist fra 2001 til 2007, for å fokusere på solokarrieren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!