John Wetton:

Rockestjerne er død

Han skapte Asia, var med i King Crimson og har spilt med Brian Eno. Nå er rockeren død. 

DØD: John Wetton jobbet med blant andre Brian Eno og Bryan Ferry i sin karriere. Han var også med på å starte progrockgruppa Asia. Foto: AP Photo / Jason DeCrow, NTB scanpix 
DØD: John Wetton jobbet med blant andre Brian Eno og Bryan Ferry i sin karriere. Han var også med på å starte progrockgruppa Asia. Foto: AP Photo / Jason DeCrow, NTB scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rockestjerna John Wetton er død. Det skriver musikkmagasinet Rolling Stone.

Wetton ble 67 år gammel, og har hele sitt voksne liv vært en tydelig karakter i rocken. Han ble født i Bournemouth i England og begynte å spille piano i ung alder. Derfra utviklet musikkinteressen seg.

Han var blant annet med på å starte bandet Asia, som er kjent for hitten sin «Heat of the Moment». Deres første album gikk til toppen av Billboard-lista i 1982 og solgte åtte millioner utgaver.

Wetton, som var både bassist og vokalist, har også markert seg i en rekke andre band. Han var på 1970-tallet med i gruppa King Crimson, som sto for låter sto for låter som «The Court of the Crimson King» og «Sleepless».

Foruten å være involvert i en rekke kjente band som for eksempel Uriah Heep, har han også jobbet tett med Roxy Music, Brian Eno, Bryan Ferry.

Rolling Stone opplyser at han døde som følge av kreft i tarmen. I sosiale medier kommer flere med sine kondolanser til den avdøde musikeren. Eric Clapton har på sin Facebook-side lagt ut en rolig gitarmelodi, og skriver bare «Til John W».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer