Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Steve Priest:

Rockestjerne er død

Gikk bort 72 år gammel.

DØD: Bassist og en av grunnleggerne av glamrockbandet Sweet har gått bort. Her avbildet på scenen i 1981. Foto: NTB Scanpix
DØD: Bassist og en av grunnleggerne av glamrockbandet Sweet har gått bort. Her avbildet på scenen i 1981. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Glamrockbandet Sweets bassist, Steve Priest, er død. Han gikk bort 72 år gammel.

Det kommer fram i et innlegg på Sweets offisielle Facebook-profil:

«Jeg er helt knust akkurat nå, Steve Priest har gått bort. Jeg og hans kone Maureen har holdt kontakten og selv om helsa hans sviktet, så jeg aldri for meg dette øyeblikket. Aldri. Tankene mine går til familien hans», skriver bandmedlemmet Andy Scott (70).

«Han var den beste bassisten jeg noen gang har spilt med. Den støyen vi lagde som et band var så kraftig. Fra det øyeblikket sommeren 1970 da vi satte ut på vår Musical Odyssey åpnet verden seg, og berg-og-dal-banen startet. Etter hvert fulgte han hjertet sitt og flyttet til USA. Først New York, deretter Los Angeles. Hvil i fred, bror. All min kjærlighet», fortsetter han.

Kondolansene strømmer inn

I skrivende stund har Facebook-innlegget fått over 2000 likerklikk, og over 600 kommentarer hvor kondolansene strømmer inn fra fansen.

På bandets Twitter-bruker har de også delt Priests families uttalelse:

«Det er med et tungt hjerte at vi meddeler at Steve Priest, grunnlegger av The Sweet, gikk bort fem på halv ni til morgenen i dag. Han etterlater seg kona, Maureen, de tre døtrene, Lisa, Danielle og Maggie og sine tre barnebarn, Jordan, Jade og Hazel», heter det i uttalelsen.

Under Twitter-innlegget renner det inn med støttende ord til Priests etterlatte.

«Å, nei! Jeg er så, så lei meg for å høre denne fryktelige nyheten. Min inderlige medfølelse til Steves familie, hans venner og bandkamerater og alle andre fans. Tusen takk for musikken, Steve. Jeg elsker deg», skriver en fan på Twitter.

«Veldig trist å høre dette. Steve var en av mine første store helter da jeg oppdaget musikk. En flott karakter», skriver en annen Twitter-bruker.

Dødsårsaken til Steve Priest er foreløpig ukjent.

EMOSJONELL: Talkshow-verten James Corden bryter i tårer etter en samtale med sin kollega Reggie Watts, i kjølvannet av George Floyds dødsfall. Video: Rød Løper/The Late Late Show With James Corden Vis mer

Ledende band innen glamrock

Priest var en av originalmedlemmene i bandet og begynte å spille gitar på 60-tallet. Sweet ble grunnlagt i London i 1968.

I løpet av 70-tallet ble de et av de ledende bandene innen såkalt glamrock med sanger som «Little Willy», «Wig Wam Bam», «Ballroom Blitz» og «Block Buster!».

SWEET: Her er Andy Scott, Brian Connolly, Mick Tucker og Steve Priest avbildet i 1971. Foto: NTB Scanpix
SWEET: Her er Andy Scott, Brian Connolly, Mick Tucker og Steve Priest avbildet i 1971. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I midten av karrieren gikk bandet over til hardrock, med singler som «Turn It Down». Bandet samarbeidet med låtskriverne Mike Chapman (73) og Nicky Chinn (75), som skrev flere av bandets mest kjente sanger.

I 1982 ble bandet oppløst, men «gjenoppsto» i flere forskjellige versjoner på 1980- og 1990-tallet. I dag eksisterer bandet i to versjoner, Steve Priest`s Sweet og Andy Scott`s Sweet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!