Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ginger Baker:

Rockestjerne har gått bort

Ble 80 år gammel.

GIKK BORT: Ginger Baker er død, 80 år gammel. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Ginger Baker er død, 80 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den britiske rockestjernen Ginger Baker er død, 80 år gammel. Det skriver Sky News. Bakers datter bekrefter overfor nyhetskanalen at faren - hvis navn egentlig er Peter Baker - har sovnet stille inn.

Nyheten kommer kort tid etter at familien opplyste på Bakers Twitter-profil at han hadde blitt innlagt på sykehus som følge av alvorlig sykdom.

- Vi er veldig lei oss over å meddele at Ginger har sovnet stille inn på sykehuset i morges. Tusen takk til dere alle for de hyggelige ordene de siste ukene, står det i et innlegg på Bakers Twitter-profil søndag som er publisert på vegne av familien.

Ifølge Sky News skal Baker ha slitt med alvorlige helseproblemer de siste åra, og i 2013 fikk Baker en kronisk lungesykdom som følge av mange år med røyking.

ROCKELEGENDE: Den berømte trommeslageren Ginger Baker (til høyre), har gått bort, 80 år gammel. Foto: NTB Scanpix
ROCKELEGENDE: Den berømte trommeslageren Ginger Baker (til høyre), har gått bort, 80 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den kjente trommeslageren var mest kjent for sin tid i bandene «Cream» og «Blind Faith» sammen med kjente navn som Eric Clapton, Steve Winwood og Jack Bruce.

Baker var med å grunnlegge «Cream» i 1966 sammen med blant andre Clapton, men bandet ble oppløst tre år seinere.

Baker har også spilt med en rekke andre artister, deriblant Paul McCartney og band som «Wings» og «Public Image».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media