- Rollen som glamourmodell er vanskelig å forene med politikerrollen

Partikollega kaller det «politisk irrasjonelt» av Inger Lise Hansen (Krf) å la seg avbilde i kort kjole.

Oslo, 20090924: Krf-nestleder Inger Lise Hansen (28) foran stortinget. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
Oslo, 20090924: Krf-nestleder Inger Lise Hansen (28) foran stortinget. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer

||| (Dagbladet): Nestleder Inger Lise Hansen ertet på seg store deler av Krf da hun tidligere i vinter tok til orde for ny israelspolitikk og vinmonopoler i alle landes kommuner.

Nå skaper hun nye bølger i partiet. På forsiden av VG i dag poserer hun i en lårkort underkjole under overskriften «vil være sexy for å provosere».

Bildene er tatt til en reportasje i motebladet Det Nye.

- Jeg har mer enn én gang kledd meg litt sexy for å provosere. Jeg tar på meg et kort skjørt, eller jeg viser utringning. Det handler om å røske tak i folk. Riste litt liv i dem. Det trengs for å skape forandring! sier hun til motebladet.

I VG er siteres hun også på at hun ikke frykter reaksjoner fra partikolleger.

- Patetisk
Partiveteran og tidligere stortingsrepresentant Anita Apelthun Sæle var svært uenig med Inger Lise Hansens politiske utspill tidligere i vinter. At Hansen velger å stille opp i en underkjole reagerer hun ikke så mye på, men spesielt imponert er hun heller ikke.

- Hun kan vise så mye hud hun vil for meg. Jeg synes ikke det er så provoserende. Derimot synes jeg det er irrasjonell politisk atferd. Man må velge sin kommunikasjonsform. Rollen som glamourmodell er veldig vanskelig å forene med politikerrollen, sier Sæle til Dagbladet.

Hun lurer også på hvem Hansen ønsker å provosere.

- Er det ledelsen i partiet eller er det velgerne? Jeg synes det er litt patetisk å skulle provosere ved å kle av seg. Jeg forstår ikke hvordan hun skal samle velgere med dette utspillet, sier partiveteranen.

- Inger Lises valg Sæle mener også det er feil at andre KrF-ere ikke har fått tilbud om å ta denne typen bilder.

- Valgerd (Svarstad Haugland red. adm. ) var ofte på glanset papir, og jeg har også vært i magasin-intervjuer. Det er nok ikke tilbudene som ikke har vært der, sier hun.

- Tiden får vise om det er takhøyde for dette i KrF. Noen kommer sikkert ti å synes det er å gå for langt mens andre vil synes det er tøft, tror stortingsrepresentant for KrF Telemark, Geir Bekkevold.

Selv sier han at han ikke har noen formening om bildene.

- Dette er et valg som Inger Lise har tatt. Hun er en voksen kvinne som tar sine egne valg. Hvis hun mener at dette er forenelig med hennes politiske rolle, så får hun stå for det, sier han.

- Føler seg bruktDet har ikke lyktes Dagbladet å få tak i Inger Lise Hansen i dag. Til flere medier har hun imidlertid gitt uttrykk for at hun ikke liker måten bildene er brukt i VG.

- VG har strekt strikken langt. Dette er ikke undertøy. Det er en kjole, sier hun til VG Nett.

- VG har tatt ting ut av sammenheng og laget sin egen øvelse. Jeg har gitt noen kommentarer om saken i Det Nye til avisen, men i lørdagens oppslag er mange sitater utelatt, kanskje for at de skulle få en mer spenstig sak. Det er uredelig, men jeg er ikke overrasket. Jeg føler meg dårlig behandlet, sier hun til NTB.

FORSIDEPIKE: Under tittelen «- Jeg liker å kle meg utfordrende» blir KrF-nestleder Inger Lise Hansen portrettert i Det Nye. Foto: Fakimile av «Det Nye» 26. mars
FORSIDEPIKE: Under tittelen «- Jeg liker å kle meg utfordrende» blir KrF-nestleder Inger Lise Hansen portrettert i Det Nye. Foto: Fakimile av «Det Nye» 26. mars Vis mer

I reportasjen i Det nye står det imidlertid at kjolen er en undertøyskjole fra Lindex til 249 kroner.

- Døgnflue - Inger Lise føler at VG har brukt bildene i en helt annen setting. Hun har primært stilt opp i Det Nye, sier partifelle Knut Arild Hareide til Dagbladet.

- Er det en viktig nyhetssak at hun stiller opp i kjole?

- Jeg er uenig i den vurderingen VG gjør, men det er opp til dem hva de trykker.

Han beskriver saken som en døgnflue, som er noe som han mener opptar for i dag, men er glemt om noen dager.

- Jeg har selv stilt opp for bladet for noen år siden, og heller ikke jeg var så fornøyd med bildene og ble mobbet av kompisene mine. Men vi politikere har gjort våre erfaringer. Lars Sponheim stilte opp i bar overkropp under valgkampen uten at det hjalp, sier Hareide til Dagbladet.

UNDERTØY?: Det strides om det er en kjole eller undertøy, slik VG hevder, det er stilt opp i. Foto: Faksimile av dagens VG
UNDERTØY?: Det strides om det er en kjole eller undertøy, slik VG hevder, det er stilt opp i. Foto: Faksimile av dagens VG Vis mer