FIKK GOD KONTAKT:  Bloggeren Emilie Nereng og hopprofilen Bjørn Einar Romøren er to av deltakerne i «71 grader nord». Foto: Eirik Hamre / TVNorge
FIKK GOD KONTAKT: Bloggeren Emilie Nereng og hopprofilen Bjørn Einar Romøren er to av deltakerne i «71 grader nord». Foto: Eirik Hamre / TVNorgeVis mer

Romøren: - Håper det ikke blir så flaut at jeg må evakuere landet

Klar for realityserie.

FALUN (Dagbladet): Den tidligere topphopperen Bjørn Einar Romøren (33) er på plass i ski-VM i Falun. I oktober ble han ansatt som markedssjef i Norges Skiforbund. Samtidig er han klar for realityserien «71 grader nord», som har premiere på TVNorge søndag kveld.

- Jeg vet ikke om jeg skal blande de to sakene. Det utøverne driver med teller uansett mer for verdien av norsk hoppsport enn det du ser på TV i morgen, sier han med et smil til Dagbladet.

Aylar Lie, Vibeke Skofterud, Emilie Nereng, Roger Ruud og Geir Schau er blant kjendisene denne gangen som skal utfordre seg selv i norsk natur. I går avslørte bloggeren Nereng at hun hadde fått et godt forhold til Romøren.

- Det er mulig vi fikk et godt forhold. Det er sikkert mange som kommer til å bli overrasket over at en rosablogger ikke akkurat er stereotypen på rosa blogging, påpeker hopprofilen.

Barberte leggene Ellers fikk han et godt forhold til radioprateren Geir Schau.

- Det er mulig jeg utleverer oss på det groveste nå. Men han barberte leggene mine underveis, avslører Romøren om turen som går fra Lindesnes til Nordkapp.

Han ble imponert over norsk natur, men ligger til med et smil:

- Jeg håper ikke dette blir så flaut at jeg må evakuere landet. Jeg håper folk skiller rollene.

Toppen av kransekaka For i ski-VM er han markedssjef, og her foregår det store ting i ettermiddag. Norge er blant favorittene til å vinne lagkonkurransen, som starter klokka 17.00.

Romøren sier:

- VM er toppen av kransekaka, i en sesong med veldig mange historier. Det startet da Phillip Sjøen falt i verdenscupstarten i Klingenthal. Så overtok Anders Fannemel den gule ledertrøya i verdenscupen. Anders Jacobsen vant Nyttårshopprennet foran flere millioner TV-seere.

- Deretter kom verdensrekorden til Fannemel på 251,5 meter. Rune Velta tok gull i normalbakken. Vi holdt på å gjøre det samme i mix lagkonkurranse. Det var tøff kamp med Tyskland. Og ennå har vi lagkonkurransen igjen.

- Hva betyr dette for markedsverdien av norsk hoppsort?

- Det er vanskelig å sette tall på. Men at vi har et bra VM, gir merinteresse. Profiler bygges. Vi jobber med samarbeidspartnere, og det blir lettere å selge produktet. Det er greit å kunne vise til en prestasjonskultur og et lagarbeid som er veldig bra, påpeker Romøren.

Morsomt å få sjansen Om sin egen rolle som markedssjef sier han:

- Det var ekstremt morsomt å få denne sjansen. Det er gøy å kunne jobbe med den idretten jeg kjenner så godt fra før.

Han fortsetter:

- Det er ikke så veldig stor forskjell på utøverne og dem som er rundt. Alle har hjertet utenpå. Du vil hele tida bli bedre. Du har masse tanker og engasjement for å gjøre alt bedre for utøverne.

- Hvorfor ble du med i «71 grader nord»?

- Det var et lett valg: Det er gøyalt med norsk natur. Jeg er nesten flau over ikke å ha brukt naturen oftere. Jeg kunne klart meg uten konkurranseaspektet. Jeg har konkurrert hele livet mitt. Men det blir kanskje ikke så bra TV hvis folk bare dilter rundt.

Flott gjeng - Jeg kan ikke si annet enn at det er en flott gjeng. Og det var ekstremt morsomt at også Roger Ruud ble med, sier han.

«71 grader nord» har premiere på TVNorge klokka 20 i morgen. Norge hopper lagkonkurranse klokka 17 i dag. Bjørn Einar Romøren er på plass begge steder.

PREMIEREKLARE: Emilie Nereng, Bjørn Einar Romøren, Tom Stiansen og Nils Ingar Aadne er klare for «71 grader nord» på TVNorge. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PREMIEREKLARE: Emilie Nereng, Bjørn Einar Romøren, Tom Stiansen og Nils Ingar Aadne er klare for «71 grader nord» på TVNorge. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer