TÅREVÅT AFFÆRE: «Farmen»-deltakeren Andrea Badendyck (23) synes svært lite om slaktingen av tv-gårdens geitebukk. Foto: TV 2
TÅREVÅT AFFÆRE: «Farmen»-deltakeren Andrea Badendyck (23) synes svært lite om slaktingen av tv-gårdens geitebukk. Foto: TV 2Vis mer

Andrea Badendyck:

Rømte fra «Farmen»-gården etter dyreslakt: - Følte meg veldig alene

Andrea Badendyck tatt på senga av egen reaksjon.

Som en del av visjonen om å gjenskape Norge for 100 år siden, er «Farmen» sjelden komplett uten selvslakt på middagstallerkenen. Like obligatorisk er deltakernes reaksjoner på dyreslaktinga, der noen takler situasjonen bedre enn andre.

Årlige tårer til tross - de færreste har trolig reagert like kraftig som oslojenta Andrea Badedyck (23). I kveldens «Farmen»-episode rømte hun like greit til skogs da sesongens første dyr ble tatt av dage.

OPPRØRT: Mens resten av deltakerne deltok på dyreslaktinga, satt Andrea Badendyck alene i skogen. Foto: TV 2
OPPRØRT: Mens resten av deltakerne deltok på dyreslaktinga, satt Andrea Badendyck alene i skogen. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg visste selvfølgelig at «Farmen»-oppholdet ville innebære slakting, men ikke hvor vanskelig det faktisk skulle bli, forteller 23-åringen til Dagbladet.

- Knust

Det var tv-gårdens geitebukk som måte bøte med livet i tirsdagens program. Badendyck, som er vegetarianer og dyreelsker, forteller at hun ble fullstendig satt ut av slakte-avgjørelsen.

- Jeg forsøkte bevisst å ikke være så mye med grisene, for jeg antok at en av dem skulle slaktes. Men så måtte det selvfølgelig bli den geita jeg hadde tilbrakt mest tid med. Hjertet mitt var knust, forteller hun, og legger til:

- Jeg får vondt langt inn i sjela bare av å snakke om det nå.

I de tre døgnene Badendyck visste at geitebukken skulle dø, sleit bloggeren både med nattesøvnen og vidåpne tårekanaler.

GODE VENNER: Andrea Badendyck fikk et nært forhold til tv-gårdens geitebukk. Foto: Alex Iversen / TV 2
GODE VENNER: Andrea Badendyck fikk et nært forhold til tv-gårdens geitebukk. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg var nok ikke helt klar over at det skulle oppleves så ille, men det var helt jævlig, rett og slett. Det som gjorde alt ekstra spesielt, var at jeg følte meg veldig alene. Alle andre ville få med seg slaktinga, og jeg hadde ingen som delte min reaksjon, sier hun.

Rosablogg-bås

I slakte-øyeblikket befant Badendyck seg altså utenfor tv-gården, oppløst i tårer.

- Det var ikke sånn at jeg vurderte å reise hjem, men det var definitivt min verste dag på «Farmen». Det var deilig å få det overstått, forteller 23-åringen, som seinere ble «hentet» av meddeltakeren Kjetil Nørstebø.

- På dette tidspunktet hadde jeg ikke kommet skikkelig inn i gruppa, noe som antakeligvis forsterket reaksjonen min. Produksjonen tok ritkignok godt vare på meg, altså. Målet mitt før «Farmen» var å ikke bli hun som grein hele tida, men sånn ble det, legger Badedyck til.

Da Dagbladet snakket med oslojenta foran innspillingen i sommer, fortalte 23-åringen at hun, i frykt for å havne i rosablogg-båsen, både hadde øvd på tvekamper og lest om gammeldags gårdsdrift før oppholdet.

- Det er viktig for meg at jeg faktisk har noe å komme med. Jeg skal imponere, fortalte hun den gang.

Saken fortsetter under.

OMVISNING: Programleder Gaute Grøtta Grav tar oss med på en omvisning på den nye «Farmen»-gården i Finnskogen. Video: Miriam Bakkejord / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Fikk kjendistilbud

Hun har blogget fra 13-årsalderen, med opp mot 40 000 daglige lesere. Andrea Badendyck er langt fra et ukjent navn, så hva gjør hun egentlig på «Farmen», og ikke «Farmen kjendis»?

- Jeg er blitt forespurt «Farmen kjendis» tidligere, men har egentlig tenkt at tv ikke er min greie. Da jeg fikk tilbud om å være med nå, kunne jeg ikke la sjansen gå fra meg. Det som er ekstra spesielt er at jeg har en morfar på 90 som vokste opp i området, fortalte hun til Dagbladet i sommer.

Foreløpig har ikke Badendyck, eller noen av de andre kvinnelige deltakerne, stått i fare for å ryke ut av programmet. Enn så lenge har tvekampene nemlig utelukkende foregått mellom det motsatte kjønn.