TREKANTDRAMA?: I sine memoarer hevdet Carrie Fisher at hun hadde en affære med Harrison Ford i flere måneder under innspillingen av den første «Star Wards»-filmen. Nå røper Mark Hamill (t.v.) at det også slo gnister mellom ham og Fisher den gang da. Foto: Lucas Films/ NTB scanpix
TREKANTDRAMA?: I sine memoarer hevdet Carrie Fisher at hun hadde en affære med Harrison Ford i flere måneder under innspillingen av den første «Star Wards»-filmen. Nå røper Mark Hamill (t.v.) at det også slo gnister mellom ham og Fisher den gang da. Foto: Lucas Films/ NTB scanpixVis mer

Mark Hamill og Carrie Fisher:

Røper 40 år gammel hemmelighet om motspilleren: - Klarte ikke holde fingrene unna hverandre

«Star Wars: The Last Jedi»-stjerna forteller at det slo gnister mellom ham og Carrie Fisher.

(Dagbladet): I romjula i fjor kom nyheten om at «Star Wars»-stjerna Carrie Fisher hadde gått bort, bare 60 år gammel.

I disse dager er Fisher likevel kinoaktuell, posthumt, i storfilmen «Star Wars: The Last Jedi».

Og i et intervju med The Guardian forteller en av hennes nærmeste motspillere, Mark Hamill (66), om sorgen og savnet etter hele verdens «prinsesse Leia».

Hamill, kjent for rollen som Luke Skywalker, avslører i samme intervju at det var mer enn rent vennskap mellom ham og Fisher da de først ble kjent. ​

- Carrie og jeg var tiltrukket av hverandre, men jeg visste fra tidligere jobber at det ville vært en dårlig idé, sier Hamill til den britiske storavisa.

- Klinte som tenåringer

Ifølge «Star Wars»-stjerna fant imidlertid han og Fisher påskudd for å være fysiske med hverandre, selv om det skjedde helt i skjul fra de andre på innspillingssettet til den aller første filmen.

- Jeg husker en gang - alkohol var sikkert involvert - da vi snakket om kysseteknikker. Jeg sa: «Vel, jeg mener at jeg er en ganske god kysser. Jeg liker å la kvinnene komme til meg framfor å være pågående». Og hun svarte: «Hva mener du?». Vel, det neste som skjer er at vi kliner som tenåringer! sier han til The Guardian.

NÆRT FORHOLD: Mark Hamill og Carrie Fisher ble godt kjent som «Star Wars»-motspillere. Her er de avbildet sammen i april 2015. Foto: AFP/ NTB scanpix
NÆRT FORHOLD: Mark Hamill og Carrie Fisher ble godt kjent som «Star Wars»-motspillere. Her er de avbildet sammen i april 2015. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer

I det frittalende intervjuet legger ikke Hamill skjul på at den fysiske kjemien mellom ham og Fisher, som var fem år yngre enn ham, var svært sterk.

- Vi klarte ikke holde fingrene unna hverandre! Men den ene tingen som hindret Carrie og meg i å gå for langt, var at vi på en måte ble klar over hva vi holdt på med - og bare brøt ut i latter. Noe som var uheldig for meg, for «rakettoppskytningen» hadde begynt, innrømmer han lattermildt.

- Glad jeg ikke visste om affæren

Da Carrie Fisher ga ut memoarene «The Princess Diarist» i fjor høst, en drøy måned før hun døde, kom hun selv med en brennheit bombe fra «Star Wars»-fortida si.

I boka avslørte Fisher nemlig at hun hadde en affære med motspiller Harrison Ford (75), kjent fra rollen som Han Solo, i flere måneder.

På dette tidspunktet, under innspillingen av «Star Wars Episode IV: Et nytt håp» (1977), var Ford i starten av 30-åra og gift med Mary Marquardt, som han hadde to sønner med.

- Det var så intenst. Det var Han og Leia i ukedagene, og Carrie og Harrison i helgen, fortalte Fisher til People i november i fjor.

NY FILM: Offisiell trailer for filmen «The Last Jedi». Video: Lucasfilm. Vis mer Vis mer

​Og i intervjuet med The Guardian røper for øvrig Mark Hamill at han ikke fikk vite om Fishers forhold til Ford før etter innspillingen av den første filmen.

Der hinter han også om at han næret sterkere følelser for Fisher enn kun fysisk tiltrekning:

- Jeg er glad for at jeg ikke fikk vite det tidligere, ettersom det sannsynligvis virkelig hadde gått inn på meg, uttaler Hamill.

Harrison Ford selv har vært svært ordknapp om den angivelige affæren mellom ham og den over 14 år yngre Fisher.

I et intervju med GQ i september uttalte Ford at det var «rart» for ham da boka kom ut, og at han fikk en viss advarsel i forkant. Imidlertid ønsket han ikke å kommentere innholdet i boka, og la til at han ikke har lest den selv.

DØD: Skuespiller Carrie Fisher gikk bort tredje juledag 2016. For mange var Fisher med god margin mest kjent som prinsesse Leia Organa i «Star Wars». Video: AP Vis mer Vis mer

Fikk hjertestans lille julaften

Etter Carrie Fishers brå død for snart ett år siden, uttrykte både Harrison Ford og Mark Hamill sin sorg.

- Jeg har ingen ord. #knust, skrev sistnevnte på Twitter etter at dødsbudskapet ble kjent.

- Mine tanker er hos hennes datter Billie, moren Debbie, broren Todd og hennes mange venner. Vi kommer alle til å savne henne, uttalte Ford til Itv.com.

Det var på lille julaften i fjor at Fisher fikk hjertestans om bord på et fly fra London til Los Angeles - 15 minutter før landing. 60-åringen ble deretter lagt inn på intensivavdelingen ved et sykehus i Los Angeles, der hun døde fire dager senere.

Carrie Fisher, som hadde diagnosen bipolar lidelse, sleit med stoff- og medisinmisbruk mens hun levde.

I sommer avdekket obduksjonsrapporten at det ble funnet spor etter flere rusmidler i kroppen hennes, men i hvilken grad stoffene var en medvirkende dødsårsak ble ikke fastslått sikkert.