Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Justin Bieber:

Røper alvorlig avhengighet: - Var døende

- Jeg var døende.

VANSKELIG FORTID: I sin nye dokumentarserie snakker Justin Bieber for første gang ut om en vanskelig fortid fylt med rus. Foto: NTB scanpix
VANSKELIG FORTID: I sin nye dokumentarserie snakker Justin Bieber for første gang ut om en vanskelig fortid fylt med rus. Foto: NTB scanpix Vis mer

Justin Bieber (25) er for tida aktuell med sitt comeback etter en lang periode utenfor rampelyset. I den anledning har artisten blant annet sluppet en dokumentarserie i samarbeid med YouTube, hvor han deler svært private historier med fansen.

I serien, som har fått navnet «Justin Bieber: Seasons», snakker han om alt fra ekteskapet til kona Hailey Bieber (23), til en hittil ukjent sykdom - og nå tar han bladet ytterligere fra munnen.

I episode fem, som nå er tilgjengelig for premium-brukere av YouTube, snakker stjernen ut om sin problematiske fortid, og om hvordan rusen ble en flukt fra hverdagen.

BAK GARDINEN: I den nye dokumentarserien «Justin Bieber: Seasons» får man et innblikk i superstjernens liv de siste årene. Vis mer

Ble alvorlig

25-åringen har opplevd stor suksess karrieremessig, og den ble ikke mindre med åra. Presset ble til slutt så uutholdelig at han begynte å eksperimentere med diverse rusmidler, i et forsøk på å fjerne det indre stresset han opplevde som følge av egen karriere.

I serien forteller artisten at han begynte å røyke marihuana allerede i 13-årsalderen, og at rusen til slutt ble noe han lente seg på.

- Det var et tidspunkt hvor jeg sippet lean (miks av hostesaft og opioider, journ.anm.), poppet piller, tok MDMA, fleinsopp, alt. Og det var min måte å flykte på. Jeg var bare ung, du vet, slik som alle andre i industrien og folk i verden som eksperimenterer, forteller han åpenhjertig, og legger til:

- Men min erfaring med det skjedde foran kameraer, og jeg hadde et annet nivå av eksponering.

Rusmisbruken skal ifølge manager Scooter Braun (38) ha vært på sitt verste mellom 2012 og 2014, og skal til slutt ha blitt så alvorlig at artistens liv sto i fare.

SNAKKER UT: Justin Bieber snakker ut om en svært mørk periode av livet sitt i sin nye dokumentarserie. Her med kona Hailey Bieber på premieren av serien. Foto: NTB scanpix
SNAKKER UT: Justin Bieber snakker ut om en svært mørk periode av livet sitt i sin nye dokumentarserie. Her med kona Hailey Bieber på premieren av serien. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg bestemte meg for å stoppe, fordi jeg følte … altså, jeg var døende. Sikkerhetsvakten min kom inn flere ganger i løpet av natta for å sørge for at jeg hadde puls. Folk vet ikke hvor alvorlig alt ble. Det var helt sykt skummelt, forteller Bieber videre.

Det kanadiske ungpikeidolet ble for alvor kjent da han slapp låten «Baby» i 2009. På tidspunktet var Bieber 15 år gammel, og oppnådde en suksess få i plateindustrien hadde vært vitne til tidligere.

Selv om han ble spådd en lysende karriere, var det også varsellamper som lyste hos mange, da de fryktet at nok en barnestjerne skulle falle i et endeløst mørke med rusmisbruk og tung depresjon.

Frykten skulle vise seg å ha noe for seg, også denne gang, til tross for at artisten har klart å ta tak i egne problemer for å komme på rett kjør igjen.

I dag er han gift, er aktuell med nytt album og planlegger en kommende verdensturné - et scenario han ifølge seg selv ikke hadde sett for seg for bare et par år siden.

Saken fortsetter etter faktaboksen.

Arrestasjon og utagering

Den mørkeste perioden i artistens liv foregikk samtidig som hele verden så han bli arrestert for mistanke om å råkjøre i påvirket tilstand, tisse i bøtter på offentlig utested og kaste egg på naboens hus.

I 2014 ble stjerna også sikta for å ha mishandla sin egen limousinesjåfør i etterkant av en hockeykamp med Toronto Maple Leafs i Canada Center.

Dette er noen få av hendelsene som utspilte seg på tidspunktet.

ARRESTERT: Justin Bieber ble i 2014 arrestert for mistanke om råkjøring i beruset tilstand. Foto: NTB scanpix
ARRESTERT: Justin Bieber ble i 2014 arrestert for mistanke om råkjøring i beruset tilstand. Foto: NTB scanpix Vis mer

I 2015 innrømmet stjerna selv i et intervju med Men's Health at han var klar for å legge fortida bak seg og se framover.

- Det er på tide for meg å bli voksen. Dette har vært et veldig stort år for meg når det kommer til å finne ut av ting. Jeg har forandret meg utrolig mye fra hvordan jeg var. I går - ett år fra i går, satt seg i fengsel, fortalte han, ifølge People.

Uttalelsen kom for øvrig samme år som artisten stormet av scenen på Chateau Neuf i Oslo, i anledning en «Senkveld»-innspilling og intimkonsert for en håndfull norske fans.