Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Boris Johnson og Carrie Symonds:

Røper betydningen bak sønnens navn

Lørdag delte Carrie Symonds omsider hva deres nyfødte sønn skal hete.

AVSLØRER NAVNET: I et innlegg på Instagram deler Carrie Symonds hva hun og Boris Johnsons nyfødte sønn skal hete, og det viser seg at navnet har en helt spesiell betydning for dem. Foto: NTB Scanpix
AVSLØRER NAVNET: I et innlegg på Instagram deler Carrie Symonds hva hun og Boris Johnsons nyfødte sønn skal hete, og det viser seg at navnet har en helt spesiell betydning for dem. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tidligere denne uka kom gladnyheten om at Storbritannias statsminister Boris Johnson (55) og kjæresten Carrie Symonds (32) hadde fått en sønn.

Den nyfødte babyen kom til verden på et sykehus i London, tidlig onsdag morgen. Familieforøkelsen ble bekreftet av talspersonen til paret, som uttalte at både Symonds og parets sønn hadde det fint.

- Statsministeren og Symonds vil takke det fantastiske NHS-barselteamet, sa talspersonen videre.

Helene Olafsen ble mamma for kort tid siden. Nå er hun tilbake på jobb, og deler sine tanker om sin første tid med baby i hus. Vis mer

Spesiell betydning

Nå har det imidlertid kommet fram hva parets sønn skal hete. Det avslører Symonds på sin private Instagram-profil, ifølge Sky News.

Navnet de har valgt å gi er, Wilfred Lawrie Nicholas Johnson, og det er en helt spesiell betydning bak navnevalget.

Nicholas er nemlig valgt ut for å hedre en av de to legene som reddet livet til Boris Johnson, da han var alvorlig syk av coronaviruset, forrige måned. De to legene heter for øvrig Nick Price og Nick Hart.

Sønnen har også blitt oppkalt etter Johnsons bestefar, Wilfred, og Symonds bestefar, Lawrie.

I innlegget benyttet Symonds også anledningen til nok en gang å rette en stor takk til de ansatte ved sykehuset, før hun avsluttet innlegget med:

«Jeg kunne ikke vært mer lykkelig. Hjertet mitt er fylt».

Ifølge Sky News viser bildet 32-åringen holde godt rundt sin nyfødte sønn.

BABYNYHET: Mandag denne uka avslørte Anderson Cooper (52) at han har blitt far. Han er åpent homofil og fikk sønnen ved hjelp av surrogati. Video: CNN Vis mer

- Reddet livet mitt

Som nevnt var Johnson nylig sykemeldt i flere uker etter å ha blitt smittet av coronaviruset. I ei uke var han innlagt på sykehus hvor han fikk intensivbehandling.

Det var søndag 5. april at nyheten om at Johnson ble lagt inn på sykehuset kom, etter at han hadde fått påvist coronaviruset i slutten av mars. Dagen etter ble det kjent at statsministerens helsetilstand hadde forverret seg, og han ble overflyttet til intensivavdelingen.

Ei uke seinere ble han utskrevet fra sykehuset. Påskeaften skal Johnson ifølge Sky News ha uttalt seg til venner om sykehusoppholdet.

- De reddet livet mitt, skal han ha sagt.

Johnson skal videre ha sagt at sykepleierne og legene ga ham en «eksemplarisk» behandling, og at han «ikke kan få takket dem nok».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!