Dronning Elizabeth:

Røper bisart sørgetiltak

En rekke tiltak er gjort i Storbritannia i forbindelse med sørgeperioden etter dronning Elizabeths død.

I SORG: Hele Storbritannia sørger for tida etter tapet av dronning Elizabeth. Foto: Joe Giddens / POOL / AFP / NTB
I SORG: Hele Storbritannia sørger for tida etter tapet av dronning Elizabeth. Foto: Joe Giddens / POOL / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske monarken, dronning Elizabeth, døde forrige torsdag. Det betyr at Storbritannia nå befinner seg i det som kommer til å bli en ganske lang sørgeperiode.

En sørgeperiode, eller landesorg, er dager eller perioder som vanligvis er til minne om personer som har hatt stor betydning for nasjonen, eller ved større tragedier. Etter 22. juli erklærte for eksempel daværende statsminister Jens Stoltenberg at søndag 21. august 2011 skulle være nasjonal sørgedag.

KRITISERES: Lørdag 10. september signerte kong Charles dokumentene som skal gjøre han til konge av Storbritannia. Fra seansen har to klipp gått viralt. De er sett over 22 millioner ganger på Twitter. Vis mer

Nå er imidlertid Storbritannia i sorg, noe som har ført til en rekke tiltak.

Fotballkamper er utsatt over hele landet, noe som betyr at i engelske Premier League har det ikke blitt spilt noen kamper i helga. Men det er også gjort flere lokale tiltak for å sørge over den avdøde dronningen. Det melder Ekstra Bladet.

I byen Norwich har de visstnok også valgt å ta grep, selv om det er i litt mindre skala. Byen har nemlig valgt å stenge et lokalt sykkelstativ med henvisning til landesorg. Det står på et offisielt dokument fra bystyret, som er hengt opp på det aktuelle sykkelstativet i byen.

På Twitter har Jeremy Hutchinson delt bilde av skiltet - et bilde som på få timer har spredt seg verden rundt og fått flere tusen likerklikk.

I dokumentet står det at dersom du likevel velger å parkere sykkelen i stativet mellom 9. september, som er dagen etter dronningen døde, og 21. september blir den rett og slett fjernet. Årsaken er sørgeperioden.

GÅR VIRALT: Hertuginne Kate forteller hvordan sønnen Louis (4) reagerte på beskjeden om oldemorens dødsfall. Vis mer

I tillegg til utsatte sportsarrangement og stengte sykkelparkeringer, kommer også sørgeperioden fram på TV - hvor det meste som vises handler om dronningen.

Begravelsen, som er satt til mandag 19. september, blir også en nasjonal fridag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer