Olav Thon og Sissel Berdal Haga:

Røper bryllups­detaljer

Når Olav Thon (95) og Sissel Berdal Haga (79) gifter seg til sommeren, er det ordfører i Oslo Marianne Borgen (SV) som skal vie dem.

SKAL GIFTE SEG: Sissel Berdal Haga (79) og Olav Thon (95) skal gifte seg i juni. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
SKAL GIFTE SEG: Sissel Berdal Haga (79) og Olav Thon (95) skal gifte seg i juni. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag morgen sprakk nyheten om at forretningsmannen Olav Thon (95) og hans kjæreste, tidligere tingrettsdommer Sissel Berdal Haga (79), skal gifte seg til sommeren.

Overfor Dagbladet avslører Haga at de skal gifte seg på midtsommerdagen - 21. juni.

- Årets lengste dag er en dag for å feire, og er uansett et glimrende utgangspunkt, utbryter en lykkelig Berdal Haga.

Mange gjester

Hun forteller at mottakelsen vil finne sted på nyoppussede Hotel Bristol i Oslo.

- Det er lekkert på alle måter. Der vil vi bli mottatt med pomp og prakt.

- Hvor mange gjester har dere invitert?

- Jeg tror det blir nesten flere enn vi klarer. Det blir over hundre, og kanskje opp mot 200 gjester – vi får se hvor mange som takker ja. Vi har invitert gamle venner, kolleger og mange som har kommet vår vei, som vi er glad i og har lyst til å ha rundt oss på en sånn dag.

Mistet kona

I fjor mistet Olav Thon sin kone gjennom 68 år, Inger Johanne Thon (98). Hun ble rammet av Alzheimer for mange år siden, og sovnet stille inn.

Thon og Berdal Haga møttes for over 30 år siden, og har vær et par gjennom mange år. I et intervju med Nettavisen forklarte Thon hvorfor han beholdt ekteskapet, selv om han er partner med en annen kvinne.

- Det er veldig mange år siden at Inger Johanne «ble borte». Så kan man spørre seg, hvorfor ikke skille seg når man har en ny livsledsager? Men jeg tenkte at når man er så voksen og ikke skal lage en stor barneflokk, så er ikke det nødvendig. Hvorfor ikke la det gå stille og rolig for seg og samtidig ta vare på den som er så uheldig å bli rammet av en alvorlig sykdom? sa han.

Skal vies av ordfører

Berdal Haga forteller at de har tenkt på å gifte seg i flere år.

- Vi har jo modnet over tid. Det er ikke lenge siden vi bestemte oss for at det er på tide å gifte oss. Vi har tenkt på det i 30-35 år, så nylig fant vi ut at vi måtte ta en avgjørelse.

Ettersom både Thon og Berdal Haga har hatt tidligere ekteskap, har de denne gangen valgt at det skal foregå i litt andre former.

- Ordfører i Oslo, Marianne Borgen (SV), har sagt seg villig til å vie oss på formiddagen. Både jeg og Olav har hatt tidligere ekteskap, og siden vi er over 175 år til sammen, så har vi valgt litt andre former denne gangen, forteller hun til Dagbladet.

- Vi har truffet Borgen mange ganger og synes hun er en knakende kjekk og glad ordfører.

Utelukker ikke lua

- Hva tenker dere om giftermål i såpass voksen alder?

- Vi skal nok klare det med glans likevel, sier Berdal Haga og ler.

- Det er akkurat like stas nå. Vi skal nok bli et stilig par.

Den fargerike 79-åringen er også kvinnen bak Olav Thons velkjente røde lue. Hun kan ikke utelukke at den vil bli en del av Thons antrekk.

- Vi har tenkt litt på det, og kommet fram til at det er mye personlighet knyttet til lua, sier Borgen på spørsmål om Thon vil iføre seg den karakteristiske lua under vielsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer