GIFTEKLAR: Til sommeren gifter Atle Pettersen seg med forloveden Cathrine Eide. Nå letter han på sløret om bryllupsplanleggingen. Foto: Henriette Eilertsen
GIFTEKLAR: Til sommeren gifter Atle Pettersen seg med forloveden Cathrine Eide. Nå letter han på sløret om bryllupsplanleggingen. Foto: Henriette EilertsenVis mer

Atle Pettersen:

Røper detaljer om bryllupsplanleggingen: - Vi skal bli ganske blakke

Atle Pettersen gifter seg i Hellas til sommeren.

- Jeg er først og fremst veldig dårlig til å planlegge bryllup, har jeg funnet ut, innrømmer Atle Pettersen (29) når Dagbladet møter ham like før nyttår.

For ett år siden kunne den 29 år gamle programlederen og artisten dele den hyggelige nyheten om at han hadde fridd til samboeren Cathrine Eide (29). Paret har vært sammen i sju år, og til sommeren tar de forholdet et steg videre ved å bli mann og kone.

Da Dagbladet tok en prat med «Beat for Beat»-programlederen, kunne han avsløre flere detaljer om sommerbryllupet. Paret slår på stortromma og har bestemt seg for å ta med seg hele bryllupsfølget til Hellas.

Bryllupet skal feires i fire dager til ende.

Drømmebryllup og økonomi

- Heldigvis er jeg sammen med en som er veldig god til å planlegge. Vi har kommet dit at kjole er kjøpt, vi har funnet ut hvor vi skal gjøre det, og så kliner vi til med fire dager, rett og slett.

Mange unge jenter ser for seg sitt eget bryllup i drømmene sine, og har en klar formening om hvordan en av de største dagene i livet skal utspille seg. Atle Pettersens forlovede er intet unntak, og til Dagbladet innrømmer den folkekjære NRK-programlederen at det er Eide som tar styringa.

- Jeg er han som er budsjettansvarlig - der er jeg god, sier han.

Paret skal ifølge brudgommen ta en hel del avgjørelser sammen, men han påpeker at forlovedens ord ofte blir det siste.

Selv om paret stort sett er enige om hva de legger i ordet «drømmebryllup», kan 29-åringen avsløre at de, i likhet med så mange andre, også har hatt diskusjoner.

- Det første vi diskuterte, var vel som folk flest, hvor blakke vi skal bli etterpå, sier han, og fortsetter:

- Vi ble enige om at vi skal bli ganske blakke, det er jo gøy - og det er én gang i livet. Vi har veldig lyst til å lage en fest for vennene våre som folk sent skal glemme.

Som økonomiansvarlig er det spesielt ett punkt på lista som sluker penger.

- Det sier seg vel nesten selv at det går med mye penger på mat og drikke for 80 personer i fire dager, men såpass må det være, sier han spøkefullt.

FORDELER ANSVAR: - Vi skal bli ganske blakke, sier Pettersen, som har fått ansvaret for budsjettet i forbindelse med bryllupet. Foto: Henriette Eilertsen
FORDELER ANSVAR: - Vi skal bli ganske blakke, sier Pettersen, som har fått ansvaret for budsjettet i forbindelse med bryllupet. Foto: Henriette Eilertsen Vis mer

Lik smak

Selv om planleggingen tilsynelatende går helt problemfritt, erkjenner Pettersen at forloveden har noen tydelige forestillinger om hvordan bryllupet skal bli. Og det kan også hende at bryllupsplanleggingen har en viss innvirkning på kjærestens oppførsel.

- Hun sier at hun ikke er så veldig «bridezilla» ... men hun er det kanskje litt, sier han lurt og legger til:

- Men det er gøy, altså.

Han avslører også at etter sju år som kjærester, har både stil og smak blitt påvirket av Eide.

- Vi har ganske lik smak og samme tanker om hvordan bryllupet skal se ut. Enten er det at vi faktisk har lik smak, eller så har hun fiksa smaken min gjennom sju år. Litt strategisk, men jeg har mer tro på det siste.

29-åringen forklarer at når forloveden kommer med forslag og innspill, tenker han som regel at det er en knallidé - med andre ord er han skråsikker på at han har latt seg påvirke av henne gjennom åra.

- Hun er heldigvis sjukt flink på sånne ting. Hun er veldig lite tradisjonell med tanke på hvordan hun vil at ting skal se ut og være, og vi er et par som alltid gjør ting litt annerledes. Da blir det i hvert fall vårt bryllup.

BLIR MANN OG KONE: Det er bare et halvt år til Eide og Pettersen blir mann og kone. Foto: Andreas Fadum
BLIR MANN OG KONE: Det er bare et halvt år til Eide og Pettersen blir mann og kone. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Opptar et helt hotell

Paret har siktet seg inn på sommerbryllup, og har leid et eget hotell i Hellas.

- Vi har funnet et hotell som ikke er større enn at vi opptar hele sjappa. Det blir veldig kult. Nå er vi i den fasen hvor vi prøver å finne ut hva vi skal gjøre der, da ... Det er jo fire dager som skal fylles, og folket skal underholdes, sier han og fortsetter:

- Det blir ikke noe enormt bryllup, men heller ikke et knøttlite.

- Er det noe du gruer deg til?

- Man skal jo gifte seg da, he-he. Nei, da! Men det er jo et stort steg man skal ta, så det er klart man er veldig spent på det. Jeg er en person som er veldig opptatt av at alt skal være riktig og gå etter planen, så det er nok masse jeg kommer til å være nervøs for underveis.

- Når man først er der, så håper jeg at vi har gjort en så grundig planlegging at vi slipper å stresse.

Se dette innlegget på Instagram

7 år med hun her❤️Du er best❤️

Et innlegg delt av Atle Pettersen (@atleofficial)

Bryllupsreise på Stena Line

Når de omsider kan kalle seg rette ektefolk og har gitt hverandre sitt ja, har de imidlertid ikke planlagt noen bryllupsreise. Rettere sagt ser de på selve feiringen som en mini-bryllupsreise.

- Bryllupsreise har vi ikke kommet helt til, det spørs om det blir penger igjen til det, sier han og skyter inn:

- Ei litta tur på Stena Line tar vi nok.

Pettersen påpeker at det å gifte seg i varmere strøk er som en liten bryllupsreise i seg selv.

- Vi kommer til å dra ned noen dager tidligere, og bli igjen et par dager etterpå, det blir helt fantastisk!

Brudgommen har foreløpig ikke antrekket sitt klart, og selv om det føles som tida flyr fra dem, hevder han at de er i rute til å komme i mål med drømmebryllupet.