Henriette Steenstrup:

Røper detaljer rundt bryllupet

Nygifte Henriette Steenstrup letter på sløret om bryllupsfeiringen.

GIFTET SEG: Komiker Henriette Steenstrup ga sitt ja til Rune Assmann i august. Nå letter hun på sløret om feiringen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GIFTET SEG: Komiker Henriette Steenstrup ga sitt ja til Rune Assmann i august. Nå letter hun på sløret om feiringen. Foto: Andreas Fadum / Se og HørVis mer

Nylig ble komikerne Henriette Steenstrup (44) og Rune Assmann (49) erklært «for rette ektefolk å være».

Seremonien fant sted i Hvasser kirke på Tjøme i midten av august, og kjente ansikter som Else Kåss Furuseth (39), Ane Dahl Torp (44) og Morten Ramm (41) var blant de mange som hadde tatt veien for å feire brudeparet.

Inntil nå har komikeren holdt detaljene rundt bryllupsfeiringen tett til brystet, men da hun torsdag gjestet P3Morgen, ble det derimot avslørt detaljer om den store dagen.

EKTEPAR: Lørdag ga Henriette Steenstrup og Rune Assman sine ja i en romantisk seremoni med venner og familie til stede. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør. Vis mer

Viet av ordførerkandidat

Til P3s Ronny Brede Aase (32) kunne 44-åringen avsløre at presten som viet paret var den nye ordføreren i Lillestrøm. På spørsmål om hvordan livet som nygift er, svarer hun at hun trives godt.

- Det føles litt stort, da, på en eller annen måte. Nå er det oss, nå er det «du och jag», Alfred. Mot resten av verden, sier hun.

Selve festen forteller 44-åringen at varte i hele tre dager, og avslører at gjestene trivdes svært godt.

- Jeg måtte kaste ut alle rundt klokka tre, for da var det ingen som hadde tatt noen buss. Det er jo litt grusomt da, å bare hive de inn i en buss. Og så tror jeg folk hadde nachspiel kjempelenge. Det kan hende at Morten Ramm var den siste som la seg, innrømmer hun lattermildt.

OPPDRAG: Forlover Else Kåss Furuseth fikk en oppfordring før Henriette Steenstrups bryllup. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

Rørende bryllupstale

Talene er ofte de mest rørende ved slike sammenkomster, og denne gangen var heller intet unntak. På spørsmål om hvem som holdt den mest rørende talen, var ikke komikeren i tvil.

- Det var jo selvfølgelig brudgommen. Men jeg var ikke gæren jeg heller. Jeg hadde et mannskor på 30 mann som sang «You'll Never Walk Alone». Det var ikke dårlig, liksom!

KORT BRUDEKJOLE: Henriette Steenstrup hadde en kort brudekjoe. Foto: Andreas Fadum/Se og hør
KORT BRUDEKJOLE: Henriette Steenstrup hadde en kort brudekjoe. Foto: Andreas Fadum/Se og hør Vis mer

Hun legger også til at hennes svigerfar ikke var langt unna å være best, han heller.

- Talen til pappaen til Rune var, nesten, den mest rørende. Fordi han har ikke holdt så mange taler i sitt liv, tror jeg. Og i hvert fall ikke til barna sine, eller da til Rune. Han bare gikk opp der, brukte ikke lang tid, kanskje to minutter på å si at han var så stolt av hva slags mann sønnen hans har blitt, forklarer hun, og tilføyer at det var mange som gråt.

Avslørt på direkten

I 2017 kunne Steenstrup avsløre ovenfor Dagbladet at hun hadde funnet kjærligheten på nytt etter bruddet med Fritjov Såheim (51).

Da hun og kollega John Brungot (42) gjestet P3 Morgen i august i fjor, ble en litt uventet detalj avslørt.

RIV I HJERTET: I kveldens Senkveld forteller Henriette Steenstrup om hva som hjalp henne da hun var midt oppi skilsmisse. Vis mer

Brungot fortalte nemlig at komiker-kollegaen var forlovet, noe som ikke var helt planlagt å skulle skje på en direktesending.

- Jeg fikk min første harr, og da klarte han ikke å styre seg. Nei da, han hadde planlagt det. Han dro meg ut i elva og satte seg ned på kne. Jeg tror han tenkte at dersom noen gidder å stå ute i vadebukser og bøttehatt i åtte timer, så er det bare å gå ned på kne, sa hun lattermildt i sendingen.