Alex Rosén:

Røper enorme planer

Komikeren er mer enn klar for å ta den åtte måneder lange turen til Mars.

MARS: Komiker Alex Rosén ønsker å ta turen til Mars. Det har resultert i podkast. Foto: Tore Skaar
MARS: Komiker Alex Rosén ønsker å ta turen til Mars. Det har resultert i podkast. Foto: Tore Skaar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange har nok hatt store drømmer gjennom oppveksten om å besøke andre steder i solsystemet, der kanskje spesielt månen har vært attraktiv. Nå er det også snakk om å gjennomføre reiser til Mars, noe komiker og musiker Alex Rosén (53) er svært begeistret over.

Forrige uke slapp han den nye podkasten «Alex Rosén reiser til Mars», der han skal fortelle om sitt store ønske om å bygge opp et nytt samfunn på den røde planeten - for å redde jorda.

- Det skal bli kjempegøy! Det er jo en del av utviklingen på jordkloden. Skal vi redde jorda fra global overoppheting må vi tenke helt nytt, forteller han entusiastisk til Dagbladet.

Åtte måneder

Han forteller at han er god på å se løsninger, og å være løsningsorientert, heller enn å bare se problemer og det negative. Nettopp derfor er han heller ikke redd for å ta steget ut i solsystemet.

- Det skal gå veldig bra. Det skal gå raketter fra jorda til Mars, de rakettene lager kunstig tyngdekraft sånn at man ikke får sliteskader på kroppen - som man kan få ved å være vektløs for lenge.

Den 56 millioner kilometer lange ferden fra jorda til Mars vil ta intet mindre enn - hold deg fast - åtte måneder, ifølge Store norske leksikon. Tilbake vil det ta enda lenger tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer