Trude Vasstrand:

Røper forespørsler: - Kjemien stemme

Den single 59-åringen har mottatt flere hyggelige meldinger etter deltakelsen i «Skal vi danse».

SINGEL: Trude Vasstrand var andremann ut av konkurransen. Her med dansepartneren Catalin Mihu. Foto: Thomas Andersen / TV 2
SINGEL: Trude Vasstrand var andremann ut av konkurransen. Her med dansepartneren Catalin Mihu. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag var det duket for fest da tredje episode av «Skal vi danse» rullet over TV-skjermen. I glitrende antrekk skulle kjendisene nok en gang svinge seg på parketten foran et fullsatt publikum.

Etter at stemmene var talt opp ble det klart at det var Trude Vasstrand (59) som måtte forlate dansegulvet. Til låten «I will survive» av Gloria Gaynor danset Vasstrand og dansepartneren Catalin Mihu en Cha-cha-cha.

Trude Vasstrand måtte forlate «Skal vi danse» denne lørdagen. Reporter: Nora Skavhaug. Video: Klaus Holm Fjellro. Vis mer

Dommerne ga paret 16 poeng, og dommen fra Dagbladets danseekspert Lillian Aasebø var at hun kom til å savne Vasstrand dersom hun ikke var å se på gulvet neste sending.

- Jeg var ikke flink nok, så det skulle bare mangle. Det var jeg som skulle ut i dag. Jeg har nesten dårlig samvittighet for at jeg gjorde det så dårlig overfor Catalin. Nå skal jeg hjem til Ålesund å være lærer, sa Vasstrand til Dagbladet etter lørdagens «Skal vi danse»-sending.

Overfor TV2 kunne Vasstrand røpe at hun har fått flere hyggelige meldinger under deltakelsen.

- Hyggelige tilnærmelser

- Stemmer det at du har fått frierbrev etter deltakelsen din?

- Jeg vil vel ikke si at det er frierbrev, såpass ærlig må jeg være. Men jeg har fått litt hyggelige og forsiktige tilnærmelser, som bare har vært koselig å få. Det er ingen som har vært ufine - det er viktig for meg å påpeke, svarer Vasstrand overfor Dagbladet.

- Hva skriver de til deg?

- Jeg har jo fått litt meldinger her og der, og jeg er egentlig ikke så flink til å følge med, men etter «Skal vi danse» har jeg fått fine meldinger om at jeg er flink til å danse, at de synes jeg har gjort det bra i konkurransen, at jeg er vakker og at de heier på meg. Og så spiller de ballen over til meg, hvor de er åpne på at det er opp til meg om jeg kunne tenke meg å ha videre kontakt med dem.

TAKK FOR DANSEN: Trude og Catalin ble det andre paret som røk ut av konkurransen. Foto: Thomas Andersen / TV 2
TAKK FOR DANSEN: Trude og Catalin ble det andre paret som røk ut av konkurransen. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

På spørsmål om det er noen hun kunne tenke seg å holde kontakten med, svarer Vasstrand:

- Nei, egentlig ikke. Og det går ikke på de som sender meg melding - det er viktig for meg å presisere. Jeg synes bare det å møte noen via nettet kanskje blir litt feil utgangspunkt. Da ligger det kanskje en slags forventning i bunn om at man kanskje kan bli kjærester. Jeg tror ikke det gjelder for alle, men for meg, blir det lagt litt føringer når man gjør det på den måten, forteller Vasstrand.

Helene Spilling kom med en kryptisk beskjed på armen under «Skal vi danse». Video: Klaus Fjellro. Reporter: Nora Skavhaug. Vis mer

Ikke ensom

Selv om 59-åringen har vært singel en stund, er hun raskt ute med å påpeke at hun er svært tilfreds med tilværelsen. Hun har en stor familie rundt seg, gode venner og lever et aktivt liv med både jobb som lærer, fjellturer med hunden og barnevakt for barnebarna.

- Jeg har det veldig fint, og har egentlig ikke et kjempebehov for en kjæreste. Jeg har klart å stå på egne bein i mange år - og det lever jeg veldig bra med.

Hun fortsetter:

- Men det som likevel har vært litt hyggelig, er at under «Skal vi danse», tok Catalin (dansepartneren, journ.anm.) litt ansvar og passet på meg. Han ordnet opp, fikset ting og så til at jeg hadde det bra. Det opplevde jeg som veldig fint og var egentlig en ny erfaring. Så kanskje om det dukker opp en sånn mann, da hadde jeg vært åpen for å treffe ham.

Vasstrand forteller til Dagbladet at hun egentlig ikke har noen krav til hvordan drømmemannen skal være, men innrømmer at det er et lite pluss om han er et friluftsmenneske som også kunne vært interessert i kultur.

- Jeg er jo veldig glad i opera, det å gå på konserter og gjerne en liten museumstur i ny og ne. Men jeg har egentlig ikke reflektert så veldig mye over det. Jeg er et følelsesmenneske og kjemien må stemme. Det er det viktigste. Liker man hverandre, er mye gjort, tror jeg.

Direkte fra parketten på «Skal vi danse» hvor den første deltakeren i kveld må forlate konkurransen. Vis mer

- Ingen tragedie

Vasstrand legger også til at det kan virke som om det er flere og flere single som er på hennes alder, og tror at menn i 50-60 åra gjerne har et litt større nedslagsfelt enn det kvinner kanskje har.

- Nå uttaler jeg meg på generelt grunnlag her, men jeg tror det er lettere for menn på min alder, enn det er for kvinner. Jeg vet ikke hvorfor, men kanskje kvinner blir litt mer forsiktige med alderen? Jeg har forståelse for at noen elsker å date, mens andre kanskje synes det er litt vanskelig.

- Om alt man ønsker er en kjæreste, er det jo vondt om hen ikke dukker opp. Men jeg tror bare man må bli litt flinkere til å forstå at det går an å leve et fullverdig liv som singel. Det er ikke en tragedie, og skulle man være så heldig at man treffer noen, får man heller bare se på det som en bonus. Det gjør i alle fall jeg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer