OVERIVRIG: Prins Harry og gravide hertuginne Meghan er for tiden på besøk rundt om i Australia. Søndag deltok de på et arrangement sammen, der prinsen tok seg god tid til å prate med fansen. Én kommentar stikker seg derimot ut, og flere mener nå at han kan ha avslørt kjønnet på babyen. Foto: NTB Scanpix
OVERIVRIG: Prins Harry og gravide hertuginne Meghan er for tiden på besøk rundt om i Australia. Søndag deltok de på et arrangement sammen, der prinsen tok seg god tid til å prate med fansen. Én kommentar stikker seg derimot ut, og flere mener nå at han kan ha avslørt kjønnet på babyen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hertuginne Meghan venter barn:

Røper han babyens kjønn her?

Prins Harrys svar overrasker fansen.

Det var på mandag forrige uke at kongelige tilhengere over hele verden fikk rett i spekulasjonene sine, da det endelig ble kunngjort at hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) til neste år blir foreldre for første gang.

«Deres kongelige høyheter hertugen og hertuginnen av Sussex er veldig glade over å kunngjøre at hertuginnen av Sussex venter barn våren 2019», het det i meldingen fra Kensington Palace.

GIFT: Harry og Meghan avla sine troskapsløfter, og ble mann og kone 19. mai. Video: AP Vis mer

Paret befinner seg for tiden i Oseania, der de blant annet besøker Australia og New Zealand. De har snakket med mange lokale beboere, og er ikke blyge når de snakker om hvor mye de gleder seg til å bli foreldre.

Det er ikke kjent hvor langt Meghan er på vei, men det er blitt spekulert på om hun er alt fra 12 uker på vei, til halvveis i andre trimester.

Røpet han kjønnet?

Det er i hvert fall ingen tvil om at de gleder seg. Nå hevdes det at en litt for overivrig prins Harry kanskje kan ha avslørt kjønnet til den kommende babyen.

Da paret deltok på Invictus Games i Sydney denne søndagen, var det mange som hadde møtt opp i håp om å få et glimt av hertugparet. En video av det hele ble publisert på Instagram av en fankonto.

En ivrig fan ropte mot prins Harry at hun håper babyen blir en liten jente, noe prinsen tydeligvis reagerte fint på. Han svarte nemlig følgende på utropet:

- Det håper jeg også!

Flere, blant andre People, mener nå at dette kan ha vært bekreftelsen «alle» har ventet på siden graviditeten ble kunngjort.

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng skal man ikke se bort fra at prinsen faktisk kan ha forsnakket seg.

BLIR FORELDRE: Prins Harry og hertuginne Meghan blir våren 2019 foreldre for første gang. Nå menes det at prins Harry har avslørt kjønnet. Foto: NTB scanpix
BLIR FORELDRE: Prins Harry og hertuginne Meghan blir våren 2019 foreldre for første gang. Nå menes det at prins Harry har avslørt kjønnet. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det kan faktisk godt hende at prins Harry får en liten prinsesse. Kommentaren om at han også håper det blir ei jente falt i full fart på vei fra et arrangement, og han regnet nok ikke med at den kjappe kommentaren ville ende som en viral video, forteller Stavseng.

Kongehuseksperten er derimot skråsikker på at prinsen vil bli like glad om det skulle bli en liten gutt hertugparet får.

- Uansett hvilket kjønn det blir, kommer nok prins Harry til å bli en strålende far. Han er flink med barn, noe han også har vist under turen. Og blir det en liten prinsesse er sjansen stor for at han vil kalle opp jenta etter sin mor, prinsesse Diana. I hvert fall som ett av navnene. Det hadde vært stas!

GLAD I BARN: Prins Harry og hertuginne Meghan møter barn fra organisasjonen «Kookaburra Kids» under mottakelsen i forbindelse med Invictus Games i Sydney søndag. Foto: NTB Scanpix
GLAD I BARN: Prins Harry og hertuginne Meghan møter barn fra organisasjonen «Kookaburra Kids» under mottakelsen i forbindelse med Invictus Games i Sydney søndag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flere hint

Det er ikke det eneste hintet som har kommet om hvilket kjønn den kommende babyen har.

Nylig møtte paret en liten jente i Australia ved navn Harriet. Ifølge Sunday Express skal Harry ha fortalt til foreldrene at han synes det var en nydelig navn.

Det er derfor ikke utenkelig at Harriet - som for øvrig er den kvinnelige versjonen av hans eget navn - er oppe til vurdering.

People skriver at det allerede er flere som vedder på hva den kommende krabaten skal hete. Victoria er det mest populære alternativet, mens Alice og Elizabeth også er populære og potensielle alternativer. Det er derimot også flere som vedder på guttenavn, der åpenbare kandidater som Albert og Arthur står høyt i kurs.

- Et enormt press

Helt siden prins Harry fikk sin Meghan i mai, har spekulasjonene florert om hvorvidt paret venter sitt første barn.

Med ekteskap, og kanskje spesielt i kongelig kretser, følger gjerne også forventninger og spekulasjoner om familieforøkelse.

Selv uttalte prins Harry i det offisielle intervjuet med BBC etter forlovelsen i fjor høst at de «tar ett skritt av gangen», men at de «forhåpentligvis vil starte familie i nær framtid».

Historisk sett, både langt tilbake og i nyere tid, har kongelige førstegangsmødre vært relativt unge.

Hertuginne Kate (36) var 31 år da hun fikk sitt første barn, lille prins George (5), og har siden fått Charlotte (3) og Louis (6 mnd.). Prins George kom til verden sommeren 2013, litt over to år etter at foreldrene ga hverandre sine «ja» 29. april 2011.

I likhet med Kate var også Sveriges prinsesse Sofia (33), som er gift med prins Carl Philip (39), 31 år da hun ble mamma for første gang, til lille Alexander (2). Vår egen kronprinsesse Mette-Marit (45) var litt over 30 år da hun ble mamma til Ingrid Alexandra (14).

Saken fortsetter under:

INGEN LYD: Bildene fra før det første intervjuet med Prins Harry og Meghan Markle har ingen lyd, men likevel viser de tydelig kjemien de to i mellom. Video: CNN. Vis mer

Hertuginne Meghans alder har definitivt også bidratt til økt gravid-press. Hun var 36 år da forlovelsen med prins Harry ble kjent, og i begynnelsen av august fylte hun 37 år og feiret med det sin første kongelige bursdag.

- Meghan må føle et enormt press fra alle rundt seg. Nå venter alle på en kongelig baby. Bilder av magen hennes blir gransket med forstørrelsesglass for å se om den har vokst, sa Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, i sommer.

Mange har mer eller mindre forventet at Meghan og Harry ville annonsere babynyheten før året var omme. Derfor er det mange som jubler når hertugparet slapp den gledelige nyheten forrige mandag.