Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Farmen» 2018:

Røper hemmelig drama etter «Farmen»-exit: ­
- Usmakelig oppførsel

Andrea Badendyck (23) vurderte å reise hjem fra tv-gården flere ganger.

RØYK UT: Farmen-deltaker Andrea Badendyck (23) reagerer på måten hun ble behandlet, og seinere framstilt, på tv-gården. Video: Miriam Bakkejord Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var vondt å ikke bli sett for den jeg var. I stedet ble jeg «hun bloggeren som ikke skjønte en dritt», og som hele tida skulle belæres, forteller «Farmen»-deltakeren Andrea Badendyck (23) til Dagbladet.

Etter sju uker i realitylandskapet var «Farmen»-eventyret historie for bloggeren fra Oslo. 23-åringen måtte forlate innspillingsgården etter å ha tapt søndagens øksekastkonkurranse mot trønderen Irene Halle (35), og forsvant tilsynelatende tilfreds ut av tv-ruta (Badendyck dro videre til «Torpet», men trakk seg fra konkurransen like etterpå).

TAPTE: Andrea Badendyck fikk en klem av tvekampmostanderen etter tv-exiten. Bak kulissene var stemningen en helt annen. Foto: Alex Iversen / TV 2
TAPTE: Andrea Badendyck fikk en klem av tvekampmostanderen etter tv-exiten. Bak kulissene var stemningen en helt annen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle være på «Farmen» så lenge, og synes det var helt i orden å ryke ut. Det var selvfølgelig kjipt å reise fra de andre, men samtidig var savnet etter familie og venner stort, forteller 23-åringen.

- Sleit veldig mye

For tv-seerne framstår Badendycks halvannen måned lange «Farmen»-opphold relativt udramatisk. Selv har hun riktignok en annen versjon:

- Det er bare en brøkdel som har kommet med på tv, og jeg synes TV 2 har utelatt mye viktig. Jeg sleit veldig mye i løpet av de første ukene, og vurderte å reise hjem flere ganger. Når jeg i tillegg blir framstilt som det slappeste mennesket på tv-gården, som bare går rundt og smisker, så er det ganske leit, sier Badendyck.

  • Se videointervju med den utslåtte «Farmen»-deltakeren øverst i saken.

Allerede midtveis i innspillingen ble det tydelig at 23-åringen ikke trivdes spesielt godt i selskap med kvinnen som sørget for nettopp oslojentas «Farmen»-stopp, Irene Halle. Etter å ha hatt et kort oppvaskmøte foran tv-seerne, forklarte Badendyck til Dagbladet at hun følte seg forhåndsdømt av 35-åringen.

AMPERT: Andrea Badendyck følte seg forhåndsdømt av Irene Halle (t.v.). Her like før tvekampen. Foto: Alex Iversen / TV 2
AMPERT: Andrea Badendyck følte seg forhåndsdømt av Irene Halle (t.v.). Her like før tvekampen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Hun startet vårt bekjentskap med å påpeke at det ikke var noe poeng for meg å plassere en vannlilje i håret, når jeg likevel «ikke kunne ta en selfie med den». Jeg opplevde det som at hun prøvde å drite meg ut foran alle, og det er sårt når man kommer inn på en gård alene, forklarte hun.

Bismak

Til tross for en tøff start, understreker Badendyck at hun etter hvert fant sin plass i gruppa. Likevel sitter hun igjen med en liten bismak, og et stikk til tvekampmotstanderen, etter tv-exiten.

- Man kan ikke forvente å komme overens med alle, men jeg synes alle mennesker fortjener å bli behandlet med respekt. Det er trist at Irene aldri ga meg en sjanse, men i stedet behandlet meg som en hakkekylling. Hun hadde bestemt seg for å ikke like meg, og etter mitt syn er det usmakelig oppførsel, sier hun.

Overfor Dagbladet medgir Irene Halle at hun synes kritikken er overdrevet.

- Om jeg gjorde oppholdet hennes der inne vanskelig, så beklager jeg det. Det er ikke veldig enkelt å vite hvordan man skal løse slike mellommenneskelige relasjoner, og jeg skal ikke påberope meg å ha fasiten på alt. Men jeg gikk absolutt ikke inn for å gjøre livet hennes surt, mener Halle.

MUNNHOGGERI: Irene Halle og Andrea Badendyck havnet stadig på krigsstien gjennom tv-oppholdet. Foto: TV 2
MUNNHOGGERI: Irene Halle og Andrea Badendyck havnet stadig på krigsstien gjennom tv-oppholdet. Foto: TV 2 Vis mer

- Synes hun var lat

35-åringen innrømmer riktignok at hun var mye irritert på Badendyck gjennom innspillingen.

- Jeg synes hun var lat, men vi har levd to forskjellige liv, så det er for så vidt ikke hennes feil. Jeg syntes heller ikke oppførselen hennes, der hun spilte på andres følelser for å komme seg fram i spillet, var greit, sier Halle.

- Andrea mener også at du hadde bestemt deg for å ikke like henne?

- Jeg uttalte meg generelt om ting som angår henne, som å for eksempel være vegetarianer eller bruke hairextensions, men hun trodde kanskje all kritikken var rettet direkte mot henne. Det var det absolutt ikke, sier Halle, og fortsetter:

- Det at jeg har mine synspunkter og verdier som er ulike hennes, må være lov å gi uttrykk for uten at det skal handle om å være ekkel med noen. Jeg har ikke noe imot Andrea, noe jeg også har sagt til henne, og i en annen verden hadde vi nok gått fint overens. Det er synd at hun ikke klarer å se det samme.

Skuffa

Badendyck står fast ved at hun føler seg urettferdig behandlet av Halle, men er tydelig på at hun ikke lot uoverensstemmelsene ødelegge tv-oppholdet. Hun påpeker samtidig at «Farmen»-klinsjen ikke er noe som opptar henne i dag.

TILBAKE I OSLO: Innspillingen av «Farmen» er avsluttet, og Andrea Badendyck er glad for å være hjemme igjen. Her avbildet hjemme i leiligheten sin tidligere i uka. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
TILBAKE I OSLO: Innspillingen av «Farmen» er avsluttet, og Andrea Badendyck er glad for å være hjemme igjen. Her avbildet hjemme i leiligheten sin tidligere i uka. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Etter å ha sett resultatet av sitt eget opphold i tv-ruta, er hun, som tidligere nevnt, likevel skuffet over TV 2:

- Jeg kan skjønne at de ønsket å sette meg i rosablogg-båsen, men synes jeg hadde fortjent å bli framstilt mer i retning av den hardtarbeidende personen jeg faktisk var. Det er ikke sykt viktig for meg nå, men det er kjipt å lese tilbakemeldinger om at jeg var en latsabb. Heldigvis har jeg en plattform der jeg kan forsvare meg, sier Badendyck, og henviser til egen blogg.

Selv om det er lett å tenke at hun dukket opp i «Farmen» for å skaffe publisitet rundt egen person, avviser 23-åringen at det var dét det handlet om.

- Jeg er klar over at det ligger et potensial der, og ser at deltakelsen påvirker trafikken både på bloggen og i sosiale medier. For meg var det riktignok opplevelsen som lå i tankene da jeg meldte meg på «Farmen». Alt annet er egentlig uvesentlig, sier Badendyck.

SOM TO DRÅPER VANN: Nikolai og Markus Aspen (23) er eneggede tvillinger, og blir stadig forvekslet med hverandre. Likheten har bydd på noen ekstra utfordringer etter at førstnevnte dukket opp på «Farmen». Reporter: Miriam Bakkejord. Video: Helén Skogstad Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!