<strong>UTE:</strong> Like før finaleuka måtte Erik Anders Sæter takke for seg i «Farmen kjendis». Foto: Alex Iversen / TV 2
UTE: Like før finaleuka måtte Erik Anders Sæter takke for seg i «Farmen kjendis». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

«Farmen kjendis»

Røper hemmelig skade etter «Farmen»-exit

Ble satt på plass av «Charter-Svein».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det ble skrevet historie i kveldens episode av «Farmen kjendis», etter at deltakerne fikk sitt femte ukesoppdrag godkjent - på rad.

Den lystige stemninga gikk riktignok brått over i en nervepirrende seanse, da det var klart for den siste ordinere tvekampen før finaleuka. Duellen sto mellom «Paradise»-profil Erik Anders Sæter (22) og «Charterfeber»-kjendis Svein Østvik (57), der sistnevnte endte opp med å gruse Sæter i melkespann-holding.

Løs skulder

Bare et døgn før finaleuka måtte Sæter altså pakke sekken og takke for seg. Det falt ikke i god jord.

- Når jeg ikke klarer å slå Svein, og han faktisk er sterkere enn meg, så fortjener jeg ikke, på dette tidspunktet, å gå til en finale. Sånn er livet, sier han til tv-kameraene etter exiten.

Til Dagbladet erkjenner 22-åringen at Østvik hadde full kontroll på ham gjennom hele kampen, og at han dessuten hadde en skulder som ikke spilte helt på lag.

<strong>BEINHARD:</strong> Svein Østvik nektet å gi slipp på finaleuke-plassen. Han holdt bøttene selv etter at Erik hadde gitt seg. Foto: Alex Iversen / TV 2
BEINHARD: Svein Østvik nektet å gi slipp på finaleuke-plassen. Han holdt bøttene selv etter at Erik hadde gitt seg. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Skulderen min er helt løs. Jeg røk leddbåndet som holder kragebeinet på plass i fjor, og måtte gjennom både operasjon og opptrening. Jeg gikk med fatle i flere måneder, så jeg var ikke sterk nok, sier Sæter.

- Jeg hadde knust alle, og satt flere rekorder om jeg hadde vært helt frisk, men skulderen er ikke hva den en gang var, mener han.

Sæter hevder «Charter-Svein» visste om skaden.

- Jeg synes likevel ikke det var feigt av ham å velge melkespann, sier han videre, og legger til at han visste at 57-åringen var sterk.

Finaleplan gikk i vasken

Før han reiste 100 år tilbake i tid, var 22-åringen sikker på at han skulle vinne hele konkurransen, men slik ble det altså ikke.

- Hva tenkte du da du røyk ut før finaleuka, det var jo ikke planen?

<strong>UTE:</strong> Erik Anders Sæter hadde sett for seg å gå helt til topps i «Farmen kjendis». Dessverre måtte han se seg slått rett før finaleuka. Foto: Alex Iversen / TV 2
UTE: Erik Anders Sæter hadde sett for seg å gå helt til topps i «Farmen kjendis». Dessverre måtte han se seg slått rett før finaleuka. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg visste at jeg ville ryke om det ble melkespann, da kunne jeg ha røket ut mot hvem som helst. Jeg synes ikke det er flaut å tape mot Svein, selv om han er en gammel mann, sier han lattermildt.

- Så du ble ikke sur da seiersplanene gikk i vasken?

- Jeg har blitt forbanna på tv før, når jeg har blitt slått ut av en konkurranse, og det skulle jeg ikke bli igjen, innrømmer han.

- Jeg var ikke så keen på å vinne den stygge bilen uansett - den hadde jeg aldri kjørt rundt i. Den passer bedre for de eldre på gården, sier han, noe hånlig.

Visste om skaden

Svein Østvik bekrefter at han visste om Sæters skade, men at han ikke forsto hvorvidt 22-åringen bare bløffet eller ei.

EXIT: Christer Rødseth reagerer på at Erik Sæter brøt løftet sitt, etter at kokken måtte forlate gården. Vis mer

- Jeg valgte ikke melkespann på grunn av skaden til Erik. Han var i utgangspunktet den største taktikeren der inne, så jeg visste ikke om det var en bløff, og det var rett og slett helt umulig å skjønne hva som var sant, forklarer han.

Østvik forteller at han hørte om skaden tidlig i oppholdet, men at han i løpet av innspillingen hadde sett 22-åringen imponere med diverse fysiske ferdigheter.

- Jeg tok det fordi jeg visste at jeg var god i det, og at jeg kunne slå ham. Jeg hadde bestemt meg for å gå videre, og kunne stått i flere minutter, mener han.

Med Erik Anders Sæter ute av «Farmen», står ni kjendiser igjen i kampen om vinnertittelen: Martine Lunde, Kathrine Sørland, Tiril Sjåstad Christiansen, Carina Dahl, Ronald Pulk, Svein Østvik, Ole Klemetsen, Mina Hadjian og Johanna Grønneberg.

Vinneren blir offentliggjort neste søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer