Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Frank Løke:

Røper hemmelig «Skal vi danse»-lønn

Frank Løke får flere tusen for sin deltakelse i «Skal vi danse».

HINTER: Frank Løke delte sensitiv informasjon om lønnen han får for deltakelsen i «Skal vi danse». Foto: Fredrik Arff / TV 2
HINTER: Frank Løke delte sensitiv informasjon om lønnen han får for deltakelsen i «Skal vi danse». Foto: Fredrik Arff / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere håndballspilleren Frank Løke (38) er kjent for å lire av seg på godt og vondt i sosiale medier, og nå som han er med i årets sesong av «Skal vi danse» er det stort sett nettopp dette som preger hverdagen hans.

Den siste uka er det dommerne i danseprogrammet som har fått smake på Instagram-stuntene til 38-åringen, men nå får også selve kanalen trolig noe å bryne seg på.

Torsdag delte nemlig Frank Løke et lengre innlegg på sin Instagram-konto der han røper en hemmelig detalj ved programmet.

Tjener flere tusen

I det humoristiske innlegget, der hans dansepartner Tone Jacobsen er avbildet foran en laptop, utfordrer Løke fansen til å gjette hva hun holder på med.

38-åringen ramser opp en rekke ulike alternativer, hvor ett av dem er følgende:

- Hun sjekker om Gull-sakkosekkene på dansesenteret virkelig koster 8000 kroner hver. Hvis det stemmer, hvorfor i helvete får vi bare 1,25 sakkosekk i lønn av TV 2 for hvert program vi overlever?

Da Dagbladet tok kontakt med Løke, kunne han bekrefte at de hadde funnet ut at gull-sakkosekken koster 8000 kroner.

- Så betyr det at du tjener 10 000 kroner hver uke så lenge du er med i konkurransen?

- Jeg tjener 1,25 sakkosekk i lønn for hvert program jeg overlever, sier Løke til Dagbladet, samtidig som han også røper at hver deltaker også har fått en inngangssum som deltaker før programmet startet.

Saken fortsetter under:

SKAL VI DANSE: Dagbladets reporter Fanny intervjuer de nye «Skal vi danse»-deltakerne om både det ene og det andre. Video/klipp: Emilie Rydning Vis mer

- Alle deltakerne får en sum av TV 2 for hvert program. I tillegg fikk vi en inngangssum for å være en del av programmet. Det er sånn cirka nok til at en liten familie får en gull-sakkosekk hver, sier han.

Etter Dagbladets beregninger har Løke dermed tjent over 40 000 kroner hittil i konkurransen.

Ulike summer

Ifølge Løke er imidlertid ikke lønnen helt lik for alle deltakerne. Hva de andre deltakerne tjener vet han ikke, men tror selv at han ligger midt på treet i lønn blant deltakerne.

- Noen får én gull-sakkosekk, mens andre kanskje må nøye seg med en sølv-sakkosekk. Jeg tror jeg ligger på gjennomsnittet blant deltakerne, sier han.

- Jeg bryr meg egentlig ikke om hvor mange sakkosekker de andre deltakerne får. Jeg er ikke med i «Skal vi danse» for sakkosekker, legger han til.

Om sakkosekk-kalkulatoren til Løke er korrekt, vil ikke TV 2 kommentere.

- Jeg tror ikke dere skal ta Franks Instagram-poster så seriøst. Vi kommenterer av prinsipp ikke våre kontrakter med deltakere i media. Vi håper folk synker ned i sakkosekkene hjemme på lørdag, og ser hvordan deltakerne gjør det på parketten, sier presseansvarlig for programmet, Anne Martha Leidland, til Dagbladet.

Saken fortsetter under:

SØSTRENE OM FRANK: Heidi og Lise Løke overrasket i «Skal vi danse». Samtidig avslørte de mye om broren Frank. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Helén Skogstad Vis mer

Kontraktsbrudd

Om Løkes uttalelser om lønn i sosiale medier er et kontraktsbrudd vil heller ikke TV 2 svare på.

Løke er imidlertid kjent for å tøye strikken.

Allerede i august, lenge før han i det hele tatt hadde tatt sin første piruett ute på parketten i dansekonkurransen, brøt han med kontrakten med TV 2 på et helt annet punkt.

Rett før «Skal vi danse»-debuten deltok Løke i en boksekamp, noe som skal ha vært kontraktsbrudd med TV 2, ifølge VG.

Ifølge avisa står det nemlig i kontrakten at dersom deltakeren i løpet av kontraktsperioden ønsker å involvere seg i risikosport og andre risikofylte aktiviteter, skal det først avklares med Monster, som produserer programmet for TV 2.

- Jeg og TV 2 har en god tone. Det eneste de var bekymret for med boksekampen var om jeg kom til å bli skadet. Men det er litt av en pakke de får når de tar med meg, sier Løke til Dagbladet og legger til:

- Jeg er med på mye forskjellig og gir 110 prosent i alt. Jeg har ikke fått noen reaksjoner fra TV 2 på det jeg har gjort. De ser humoren i alt jeg gjør, og de ser at jeg skaper litt blest og lager litt show.

Hele Norges coronakart