«Mesternes Mester»-exit:

Røper hemmelig sykdomsdrama

Fredag kveld måtte nok en deltaker forlate konkurransen.

NATTEST: Johann Olav Koss og Linda Medalen møttes til denne ukas nattest i «Mesternes Mester». Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NRKs «Mesternes Mester» er halvveis i programmet, og konkurransen har begynt å ta seg opp. Denne fredagen sto Johann Olav Koss (52) og Linda Medalen (55) under lysrørene i den avgjørende nattesten.

Koss var raskest på labben, og Medalen røk ut etter den nervepirrende reaksjonsøvelsen.

Den tidligere fotballspilleren tok imidlertid tapet med et smil.

- Jeg tapte for en bedre mann. Det går helt fint, sier hun i programmet, mens hun blir holdt godt rundt av Koss.

KONKURRENTER: Linda Medalen tapte mot Johann Olav Koss i fredagens nattest. Foto: NRK
KONKURRENTER: Linda Medalen tapte mot Johann Olav Koss i fredagens nattest. Foto: NRK Vis mer

55-åringen trekker fram samholdet blant deltakerne som det aller beste ved å ha deltatt i «Mesternes Mester».

- Det å møte den fantastiske gjengen, og å bli kjent. Allerede den første dagen så sa jo Aksel (Aksel Lund Svindal, journ.anm.): «Ja, du Linda, du sier hva du mener». Og da skjønte jeg at de tålte meg ganske fort - og tok imot meg sånn som jeg var.

TAPTE: Linda Medalen måtte se seg slått av Johann Olav Koss etter nattesten fredag. Foto: NRK
TAPTE: Linda Medalen måtte se seg slått av Johann Olav Koss etter nattesten fredag. Foto: NRK Vis mer

Fikk anfall

Når Dagbladet slår på tråden innrømmer Medalen at hun var lettet over å reise hjem fra Arendal.

- Det var min tur for å si det sånn. Det var tøffe øvelser.

Fredagens utholdenhetsøvelser skulle nemlig vise seg å tære på 55-åringen.

Den tidligere fotballstjerna kjente smerter i kneet under den første øvelsen «Stakittkampen», der deltakerne skulle hoppe til sammen 200 hopp. For hvert femtiende hopp måtte de på standplass og hadde to sjanser til å treffe blink.

TØFT: Fredagens første øvelse endte med vondt kne og astmaanfall for Linda Medalen. Foto: NRK
TØFT: Fredagens første øvelse endte med vondt kne og astmaanfall for Linda Medalen. Foto: NRK Vis mer

- Jeg har enda vondt i kneet. Kroppsmessig er jeg glad for at jeg røk ut, sier hun.

Videre røper Medalen dramatikken som foregikk bak kulissene i etterkant av øvelsen.

- Jeg fikk anstrengelsesastma. Jeg hadde glemt at jeg hadde astma, og fikk ikke luft. Deretter ble jeg kjørt til sykehuset. De trodde jeg kanskje var blitt smittet av corona, men det var altså astmaen. Jeg ble erklært frisk som en fisk på stedet, avslører hun.

DELTAKERNE: Årets deltakere i «Mesternes Mester» er en god blanding av utøvere fra ulike idrettsgrener. F.v. Synnve Solemdal, Johann Olav Koss, Ann Margrethe Hausken Nordberg, Øystein Pettersen, Genette Vge, Hvard Tvedten, Linda Medalen, Aksel Lund Svindal, Magnus Midtb, Cecilie Leganger. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen / NRK
DELTAKERNE: Årets deltakere i «Mesternes Mester» er en god blanding av utøvere fra ulike idrettsgrener. F.v. Synnve Solemdal, Johann Olav Koss, Ann Margrethe Hausken Nordberg, Øystein Pettersen, Genette Vge, Hvard Tvedten, Linda Medalen, Aksel Lund Svindal, Magnus Midtb, Cecilie Leganger. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen / NRK Vis mer

Sportsstjerna understreker at hun ikke skylder på helseutfordringene for at hun måtte forlate konkurransen.

- Jeg fortjente å komme dit jeg kom. Jeg er fornøyd.

VILLA: For første gang spilles «Mesternes Mester» inn i Norge, og dette er huset deltakerne bor i. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Nytt liv

Linda Medalen var fotballproff i flere år, og regnes som en av Norges beste fotballspillere.

I 2001 la hun opp. Et liv i hundepatruljen i politiet fristet mer.

- Jeg har ikke slitt med den avgjørelsen i det hele tatt. Jeg har aldri savnet fotballen. Jeg har bare trappet ned gradvis, og så har jeg funnet noe annet som det også er litt konkurranse i, fortalte Medalen da Dagbladet møtte henne i Arendal, i forbindelse med innspillingen av programmet.

EXIT: Det var Genette Våge som måtte forlate «Mesternes Mester» som første deltaker. Video: NRK / Lars Eivind Bones, Dagbladet Vis mer

På hjemmebane er Askerkvinnen gift med Trude. 55-åringen er bonusmamma for konas to barn, og trives godt med den tilværelsen.

POLITI: Linda Medalen har lagt fotballskoene på hylla, og arbeider i dag i hundepatruljen i politiet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
POLITI: Linda Medalen har lagt fotballskoene på hylla, og arbeider i dag i hundepatruljen i politiet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Det har vært gøy å følge dem, siden jeg ikke har egne barn. Det har vært fint å ta del i barnas liv, som ungdommer, og nå som snart voksne, fortalte hun, og fortsatte:

- Problemet for to barn å vokse opp med politi, er at vi har falkesyn. Vi ser jo ting, slik at det har vært litt slitsomt. Men jeg har på en måte vært rettferdig og gjort så godt jeg kan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer