«Skal vi danse»:

Røper hvem Alsgaard erstattet

Skikongen Thomas Alsgaard kom inn som reservedeltaker i «Skal vi danse» i fjor høst.

RESERVE: Thomas Alsgaard var reservedeltaker i «Skal vi danse» i fjor. Her i full dans med dansepartner Rikke Lund. Foto: Espen Solli / TV 2
RESERVE: Thomas Alsgaard var reservedeltaker i «Skal vi danse» i fjor. Her i full dans med dansepartner Rikke Lund. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

Skilegenden Thomas Alsgaard (49) kom inn i «Skal vi danse»-universet i aller siste sekund i fjor høst. Alsgaard hadde sagt konsekvent nei til å delta i programmet i hele 16 år, men i fjor kom han inn som reserve da en annen person ikke kunne delta likevel.

Verdensmesteren i langrenn gjorde en god figur på parketten i fjorårets sesong - til tross for mye nerver og frykt. Sammen med dansepartneren Rikke Lund tok han seg helt til kvartfinalen.

TV 2 ville ikke røpe hvem Alsgaard erstattet den gang, men i en ny episode av realityserien «Alle elsker David» kommer det fram at han tok over plassen til rallyfører Andreas Mikkelsen (31), skriver TV 2.

Var i Italia

Serien handler om kjendismanageren David Eriksen (53). Han er også manager for Mikkelsen, og i serien kan man se at han jobber med å få rallyføreren til å delta i «Skal vi danse».

De jobbet med å få Mikkelsen med i programmet i flere måneder, men TV 2 satt foten ned bare to dager før deltakerne ble lansert - på grunn av coronarestriksjoner.

SKULLE DELTATT: Thomas Alsgaard måtte rykke inn for rallyfører Andreas Mikkelsen. Foto: Pau Barrena / AFP
SKULLE DELTATT: Thomas Alsgaard måtte rykke inn for rallyfører Andreas Mikkelsen. Foto: Pau Barrena / AFP Vis mer

Årsaken var at rallyføreren deltok på et oppdrag i Italia, skriver TV 2.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, sier til egen kanal at arbeidet med deltakere er interne prosesser.

- Casting til de ulike programmene våre er i de aller, aller fleste tilfeller interne prosesser. Når vi lanserer cast til for eksempel «Skal vi danse» - som vi snakker om i dette tilfellet – så er det den casten som skal være med i programmet som er det interessante, ikke hvem som ikke er med.

SINGEL: Det er få som visste at da Nate Kahungu skulle danse finale i «Skal vi danse», var han midt i noe eget på privaten. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/ Rød Løper Vis mer

Fjerdeplass

Thomas Alsgaard endte til slutt på en imponerende fjerdeplass i den kjente dansekonkurransen. Han møtte programleder Marte Bratberg til danseduell, men trakk det korteste strået.

- Jeg hadde ikke sett for meg å komme så langt. Jeg har aldri tenkt på plassering, men jeg tenkte da jeg startet at jeg skulle raskt inn og raskt ut, så det har vært et privilegium å få være med så lenge. Det var rettferdig at vi gikk ut nå, sa Alsgaard til Se og Hør etter exiten.

Skikongen innrømmet at danseeventyret hadde vært lærerikt på flere måter.

- Jeg viste at dette ville være utfordrende for meg og jeg har lært mye. Det er det aller mest spennende, sa 49-åringen.

Alsgaard spøkte også med at han og dansepartneren Rikke kom til å danse mye sammen, samtidig som han innrømmet han var klar til å legge danseskoene på hylla.

- Jeg er evig takknemlig og tar med meg dette resten av livet. Jeg kommer aldri til å danse igjen med mindre Rikke er i samme lokale og vi kan ta en av våre koreografier, sa skiesset.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer