Sarah Cawood:

Røper kreftdiagnose

Den tidligere BBC-programlederen fikk påvist brystkreft etter rutine-mammografi.

KREFT: Sarah Cawood åpner opp om kreftdiagnosen. Her avbildet under en premiere i London i 2018. Foto: Anthony Harvey/REX/NTB
KREFT: Sarah Cawood åpner opp om kreftdiagnosen. Her avbildet under en premiere i London i 2018. Foto: Anthony Harvey/REX/NTB Vis mer
Publisert

Tidligere BBC-programleder Sarah Cawood (50) har blitt diagnostisert med brystkreft. Legene fant klumpen i brystet hennes under en rutine-mammografi - nå snakker hun ut om diagnosen, skriver Daily Mail.

Cawood, som er best kjent fra BBC-programmene «Live and Kicking» og «Top Of The Pops», skal føle seg heldig fordi legene fant sykdommen så tidlig som de gjorde.

Hun skal etter planen få utført en lumpektomi, som betyr at legene skal fjerne kreftsvulsten fra brystet, i motsetningen til en mastektomi hvor man fjerner hele brystet.

KORONA: Eyvind Hellstrøm blir fortvila da makkeren Truls Svendsen kommer med beskjed om sykdom. Video: TV2. Vis mer

- Jeg føler meg heldig

Cawood forteller at kirurgen viste henne klumpen som skulle fjernes og forklarte at den ikke var aggressiv.

- Hvis du først får kreft, er det denne typen man bør få. Jeg føler meg veldig heldig, sier hun og fortsetter:

- Det er andre mennesker som virkelig er ille ute, som har kreft, og jeg er ikke den personen.

Sliter med overgangsalderen

Til tross for at 50-åringen føler seg heldig legger hun ikke skjul på at hun sliter. Hun har blant annet fått beskjed av legene om å ikke ta HRT (kunstig hormontilførsel til kvinner i overgangsalderen, red.anm.) og har dermed havnet i overgangsalderen.

ADVARER MOT SNUS: Christopher Scott gikk ut på Tiktok og advarte mot snus etter at dette skjedde med tennene hans. Video: Tiktok @norwaychris. Reporter: Vegard Krüger Vis mer

Blant annet har hun nå hetetokter og sliter med minnetap.

Det å få diagnosen i seg selv skal ha vært skremmende, men Cawood forklarer at legene var betryggende i å si at sykdommen kunne behandles.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer