Jason Momoa:

Røper krise: - Vi sultet

En skulle kanskje tro at en rolle i «Game of Thrones» ville berget økonomien til de fleste, men den gang ei.

ØKONOMISK TRØBBEL: Den amerikanske skuespilleren Jason Momoa har blitt et av de heiteste navnene i Hollywood på få år, og pengene har strømmet inn. Slik har det ikke alltid vært. Foto: Dan Steinberg / Invision for Warner Bros. / AP / NTB
ØKONOMISK TRØBBEL: Den amerikanske skuespilleren Jason Momoa har blitt et av de heiteste navnene i Hollywood på få år, og pengene har strømmet inn. Slik har det ikke alltid vært. Foto: Dan Steinberg / Invision for Warner Bros. / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det har nå gått halvannet år siden siste episode av «Game of Thrones» ble sluppet på HBO, men suksessen har ikke lagt seg. Fortsatt er serien rangert som en av de beste laget noensinne, og den ligger fortsatt ute, til glede for både gamle og nye fans.

Det lages dessuten i disse dager en såkalt prequel, en serie som skal kaste lys ver hendelsene som fant sted før tidslinja til «Game of Thrones» starter. Verden er altså ikke ferdig med Westeros riktig ennå.

STERK: Hafþór Júlíus Björnsson, også kjent som skuespilleren bak karakteren The Mountain i Game of Thrones, har slått en ny verdensrekord i markløft. Reporter: Christian Wehus. Video: Rogue Fitness. Vis mer

Skuespillerne som var med i originalserien har blitt superstjerner, millionærer og har i ettertid fått prestisjefulle oppdrag. Jason Momoa (41), som spilte Khal Drogo i de første to sesongene av serien, har seinere vært å se som superhelten Aquaman - for å nevne noe.

- Sultet

Det betyr imidlertid ikke at suksessen kom med en gang. Nå åpner Momoa opp om den vanskelige tida etter «Game of Thrones», da han og kona var så fattige at de hadde vansker med å få endene til å møtes.

- Vi sultet etter «Game of Thrones». Jeg fikk ikke jobb. Det var en virkelig utfordring, særlig når man har barn og er begravet i gjeld, sier han i et åpenhjertig intervju med InStyle.

Momoa har vært samme med skuespilleren Lisa Bonet siden 2005, men det var først i 2017 de offisielt giftet seg. Sammen har paret fått to barn, som kom til verden i 2007 og 2008.

MODERNE FAMILIE: I tillegg til å ha fått to barn med Lisa Bonet (t.v.) er Jason Momoa også stefar til Zoë Kravitz. Bonet var nemlig tidligere i et forhold med rockelegenden Lenny Kravitz. Her fotografert i januar. Foto: Richard Shotwell / Invision / AP / NTB
MODERNE FAMILIE: I tillegg til å ha fått to barn med Lisa Bonet (t.v.) er Jason Momoa også stefar til Zoë Kravitz. Bonet var nemlig tidligere i et forhold med rockelegenden Lenny Kravitz. Her fotografert i januar. Foto: Richard Shotwell / Invision / AP / NTB Vis mer

Barna ble altså født lenge før HBO-suksessen. Skuespilleren var nærmest på økonomisk bar bakke da han fikk rollen i suksesserien.

Det er ikke første gang han uttaler seg om trøbbelet. På Instagram skrev han i fjor om at han ikke hadde råd til å fly hjem under en pause i innspillingen.

«Ser gjennom bilder på mobilen min og fant dette. (...) Mens vi filmet 'Game of Thrones', hadde vi en liten pause. Vi hadde ikke råd til å fly hjem, så vi leide en campingbil i Belfast og kjørte rundt i Irland på jakt etter den beste halvliteren med Guinness», skrev skuespilleren.

Momoa medvirket bare i ti episoder av suksesserien, og ble skrevet ut da karakteren hans døde. I ettertid har oppdragene heldigvis kommet i fleng for stjerna, som med åra har blitt et av de heiteste navnene i Hollywood.

Ifølge nettstedet University Fox har skuespilleren fra Hawaii en formue på 14 millioner dollar, noe som tilsvarer i overkant av 126 millioner norske kroner.

KJEMPENYHET: Dette vet vi om den potensielt brutale, blodige og svindyre oppfølgeren til «Game of Thrones». Handlingen i «House of the Dragon» vil foregå rundt 300 år før handlingen i megasuksessen. Foto: HBO Vis mer

Fikk økning i lønn

Da «Game of Thrones» først kom på skjermen i 2011, var det nok få som så for seg hvor stor HBO-serien ville bli.

Det tok likevel ikke lang tid før en hel verden satte seg inn i den spennende handlingen og for dem som ikke har fulgt med, kan det fort føles ut som at «alle» andre har sett og snakker om serien. Også skuespillerne har tjent godt på den store suksessen og fansens trofasthet.

Etter sesong seks ble det nemlig kjent at de fem hovedrolleinnehaverne, Emilia Clarke (34), Kit Harington (33), Nikolaj Coster-Waldau (50), Peter Dinklage (51) og Lena Headey (47), fikk en økning i lønn per episode i de to siste sesongene.

Ifølge Evening Standard hadde de i sesong sju og åtte tjent nesten 10,5 millioner norske kroner per episode. Med tanke på at det er 13 episoder totalt i de to sesongene, har de tjent elleville 165,5 millioner norske.

NB! SPOILERE: «Game of Thrones» er over. Dette var det som skuffet Tronetid-panelet mest med sesongen. Vis mer

Ellevill lønn per minutt

Lønnen til de fem skuespillerne var fast, og det har derfor ikke noe å si hvor mye de var med i hver enkelt episode. Ifølge avisa var Lena Headey, som spilte rollen Cersei Lannister i serien, bare å se i 25 minutter i sesong åtte, fordelt på bare tre episoder.

Med andre ord fikk 45-åringen betalt ganske så mye i minuttet, nærmere bestemt 1,2 millioner norske kroner.

HAMAR: «Game of Thrones»-entusiasten Trude Gaustadsæter inviterer til finalefest med egen meny, mengder av pynt og et helt spesielt tronetoalett. Reporter: Mathilde Lea. Video: Bjørn Langsem Vis mer

Ifølge Evening Standard var «Game of Thrones»-stjernene dermed de som har fått best betalt per episode i Hollywood på tidspunktet. Tidligere var det Jim Parsons (47) og Kaley Cuocu (34) fra «The Big Bang Theory» som hadde rekorden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer