Prins Harry og hertuginne Meghan:

Røper milepæl: - Fantastisk

Åpner opp om sønnen.

STOLTE: Hertuginne Meghan og Prins Harry er takknemlige for at covid-19 har gjort at de reiser mindre - de har fått med seg flere av sønnen Archies milepæler. Video: Malala Fund Vis mer
Publisert

Hertugparet av Sussex har det siste halvåret befunnet seg i Los Angeles, etter å ha flyttet rundt om i Nord-Amerika en god stund. Da de kunngjorde at de skulle takke for seg og sine kongelige plikter, tok det ikke lang tid før nyheten om at de var på flyttefot ble sluppet.

De to uttaler seg sjelden om privatlivet sitt, og det vites derfor lite om hvordan deres amerikanske drømmeliv er om dagen. Pandemien har i hvert fall utvilsomt gitt dem mye tid til å være sammen som familie, som muligens er ekstra hyggelig for deres felles sønn - lille Archie (18 måneder).

<strong>BEDÅRENDE:</strong> Hertugparets sønn vises sjelden frem, men for omtrent et år siden var han med på besøk til Afrika. Han har trolig vokst en del siden den gang. Foto: Toby Melville / Pa Photos, NTB
BEDÅRENDE: Hertugparets sønn vises sjelden frem, men for omtrent et år siden var han med på besøk til Afrika. Han har trolig vokst en del siden den gang. Foto: Toby Melville / Pa Photos, NTB Vis mer

Han kom til verden i mai i fjor, og lever mer skjermet enn andre kongelige barn. Meghan (38) og Harry (36) deler sjelden bilder av den vesle krabaten, og forteller bare tidvis om hvordan han har det.

MEGHAN: Hertuginnna går rettens vei for å hindre navneavsløring. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Første skritt

Derfor vekker det nå oppsikt at ekteparet snakker åpent om hvordan Archie har det. Det gjør de i en prat med fredsprisvinneren Malala Yousafzai, som ble gjort i forbindelse med den internasjonale jentedagen. Den markeres søndag 11. oktober hvert år.

Foruten å høre om Yousafzis utrolige reise, som startet med at hun ble skutt på vei til skolen og endte med et brennende politisk og sosialt engasjement, snakket hertugparet om hvordan livene deres er om dagen.

- Vi tilbringer så mye tid med den lille som mulig, svarte paret på spørsmål om hvordan de hadde hatt det i sin lockdown.

BURSDAGSBARN: Meghan og Harrys sønn, Archie, fyller ett år 6. mai. I den anledning er det blitt delt en ny video. Vis mer

- Vi har begge vært der for hans første skritt, hans første løping, hans første fall. Hans første alt, sa prins Harry stolt.

Allerede i juli ble det spekulert på om den vesle prinsesønnen hadde begynt å gå. Den gang uttalte kongehusekspert Katie Nicholl at hun trodde Archie var klar for å ta sine første skritt, men dette ble altså ikke bekreftet før nå.

I videoen er det tydelig at småbarnsforeldrene er stolte av gutten sin. Hertuginne Meghan lyser nærmest av stolthet der hun sitter.

- Det er bare helt fantastisk, fordi vi på så mange måter har vært heldige som kan få denne tiden med ham. Vi får se ham vokse. Hadde vi ikke hatt corona, hadde vi reist og jobbet mye mer, og vi hadde gått glipp av disse øyeblikkene. Det har vært masse, god familietid, sier hun til fredsprisvinneren.

Lille Archie har blitt 18 måneder gammel. De fleste barn begynner å gå når de er mellom ni til 18 måneder gamle, så det er kanskje ikke så merkelig at hertugparets sønn nå har begitt seg ut på en ny fase av livet.

SATT UT: Da Meghan besøkte en skole i London ble hun overrakset av kommentaren fra en av guttene. Video: KameraOne Vis mer

Stolt pappa

Det var en meget stolt prins Harry som i mai 2019 kunngjorde at han og kona hadde fått en sønn.

- Jeg har ikke vært til stede under mange fødsler, dette er faktisk min første. Det var fantastisk, overveldende og jeg er utrolig stolt av min kone. Som enhver far og forelder sier er barnet helt fantastisk, så denne lille krabaten er til å dø for. Jeg er i himmelen, sa han.

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

Paret valgte å gi ham navnet Archie Harrison Mountbatten-Windsor, som overrasket mange. The Guardian skrev på kommentatorplass at navnet trolig er valgt fordi foreldrene vil at sønnen skal få en så normal oppvekst som mulig.

Til tross for at lille Archie fikk etternavnet Mountbatten-Windsor, blir trolig ikke dette et navn han kommer til å bruke i hverdagslige sammenhenger. Ifølge Harpers Bazaar er det nemlig vanlig at de kongelige barna går under foreldrenes tittel, blant annet på skolen.

Lille Archie Harrison Mountbatten-Windsor er for øvrig nummer sju i rekken til å arve den britiske tronen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer