Vendela Kirsebom:

Røper ny karriere - og comeback

- Det er både spennende, morsomt og skummelt.

LANSERINGSKLAR: Mandag kveld lanserer Vendela Kirsebom prosjektet hun har jobbet med siden jul. Foto: Gry Traaen
LANSERINGSKLAR: Mandag kveld lanserer Vendela Kirsebom prosjektet hun har jobbet med siden jul. Foto: Gry Traaen Vis mer
Publisert

Vendela Kirsebom (56) har blitt et kjent og kjært ansikt blant TV-glade nordmenn, som blant annet har kunnet følge henne i «Farmen kjendis», «Kompani Lauritzen», «Vendela + Petter» og «Sofa».

Da hun først steg inn i rampelyset var det som modell, og noe av det største hun har oppnådd karrieremessig var da hun i 1993 prydet forsida av magasinet Sports Illustrated.

Nå gjør hun comeback, samtidig som hun entrer en helt ny karriere. Lanseringen av Vendela Wear, Kirseboms helt egne klesmerke, finner sted allerede mandag kveld.

Det var TV 2 som omtalte saken først.

Det ble tårevått da Vendela Kirsebom skulle snakke med befalet. Video: TV 2 Vis mer

- En herlig følelse

- Det er noe jeg har tenkt på å gjøre og hatt lyst til lenge, men så har jeg bare tenkt at det blir for vanskelig og at jeg ikke klarer det, forteller 56-åringen overfor Dagbladet.

Under pandemien møtte hun derimot noen som hadde kjennskap til klesbransjen, samt noen fabrikker. I tillegg kjenner familien i Tyrkia til tekstilfabrikker der nede.

COMEBACK: Vendela Kirsebom gjør comeback som bikinimodell - denne gangen for sitt eget klesmerke. Foto: Gry Traaen
COMEBACK: Vendela Kirsebom gjør comeback som bikinimodell - denne gangen for sitt eget klesmerke. Foto: Gry Traaen Vis mer

- Jeg har jo lenge sittet på mange ideer, men i første omgang lanserer vi en beach-kolleksjon, med strandtøy som bikinier, badedrakter, kjoler og skjørt. Seinere kommer det også en sleep-kolleksjon, som er mer nattøy og loungewear. Til høsten vil vi lansere enn ullkolleksjon, så vi følger sesongene, forklarer Kirsebom.

BOMBE: I sesong 1 av «Sofa» snakker Vendela Kirsebom om den gangen modellbyrået hennes mottok er bombe på grunn av henne. Video: TV 2 Vis mer

- Det kommer også flere slipp etter hvert, men vi måtte bare komme i gang. Vi har holdt på siden desember så det har vært en lang prosess.

Nå nærmer lanseringen seg for alvor, og de siste dagene har alle døgnets timer gått til å gjøre klart til det.

- Vi har holdt på i flere dager og pakket, hengt opp, strøket og brettet klærne for å gjøre klart til lansering. Det er veldig spennende, en helt herlig følelse, at vi nå begynner å komme i mål. Jeg er veldig, veldig fornøyd med resultatet.

«SOFA»: Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard snakker om at Khloé Kardashian brukte et bildet av Vendela. Vis mer

Comeback

I anledning Vendela Wear gjør hovedpersonen også comeback som modell. Med seg på laget har hun også fått med flere venninner, deriblant Liva Ingebrigtsen (27) og Ingeborg Myhre (48).

KOMPANI-VENNER: Liva Ingebrigtsen og Vendela fikk et nært vennskap da de begge to deltok i «Kompani Lauritzen». Foto: Gry Traaen
KOMPANI-VENNER: Liva Ingebrigtsen og Vendela fikk et nært vennskap da de begge to deltok i «Kompani Lauritzen». Foto: Gry Traaen Vis mer

- Det er veldig hyggelig å gjøre det med venner, samtidig som vi trenger litt ulike kropper og størrelser. Jeg husker selv da jeg var modell at det ofte ble brukt unge jenter, men vi har kjørt en liten blanding.

GODE VENNINNER: Ingeborg Myhre og Vendela var begge med i «Farmen kjendis» i 2017. Foto: Gry Traaen
GODE VENNINNER: Ingeborg Myhre og Vendela var begge med i «Farmen kjendis» i 2017. Foto: Gry Traaen Vis mer

- Hvordan var det å modellere for eget merke?

- Det har vært kjempegøy. Det er jo både spesielt og veldig annerledes når det er mitt og jeg har vært med i 100 prosent av prosessen, men jeg elsker det. Det er spennende, morsomt og skummelt samtidig.

Tone Damli har hatt med en rekke kjendiser på råning i podkasten «Råning med Tone», men noen gjester har gjort henne mer nervøs enn andre. Reporter: Thea Hope. Video: Nora Skavhaug Vis mer

- Jeg har fått mange fine tilbakemeldinger av de som har sett klærne, og folk har spurt om materialene og størrelsene og så videre, så det virker som folk er gira, legger den ferske klesdesigneren til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer