Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Tone Damli:

Røper ny karrierevei

Tone Damlis greiner brer seg utover.

SPENNENDE: Tone Damli har bestemt seg for å prøve noe helt nytt, og går dermed inn på eiersiden i kjærestens familiefirma. Foto: Tor Lindseth
SPENNENDE: Tone Damli har bestemt seg for å prøve noe helt nytt, og går dermed inn på eiersiden i kjærestens familiefirma. Foto: Tor Lindseth Vis mer

For folk flest er Tone Damli (31) kjent fra «Idol», der hun i 2005 sang seg inn på en respektabel andreplass. Siden den gang har solokarrieren stått i fokus, og den rutinerte 31-åringen fra Sogndal har allerede rukket å gi ut hele seks album.

I det siste har hun også sluppet en rekke singler. Likevel er det kanskje mer som potet hun har blitt kjent de siste åra, som følge av en rekke deltakelser i tv-programmer, opptredener på røde løpere og kommersielle samarbeid. Privatlivet hennes har dessuten også krevd sine mengder spalteplass.

Nå kan 31-åringen, som er samboer med Markus Foss (37) og mamma til dattera Billie (5), avsløre at hun nok en gang skal gå nye veier. Det gjorde hun på besøk hos «God Morgen Norge».

ALKOHOLEKSPONERING: Tone Damli er blant dem som jevnlig publiserer bilder av de samme alkoholmerkene på sin Instagram-profil. Det får eksperter til å reagere. Vis mer

Blomstrer

For mens søt musikk har vært hennes fokus fram til nå, trer hun herved inn i en verden av duftende blomster. Hun skal nemlig jobbe med vekster.

- Jeg har vokst opp med en far som er gartner og landskapsarkitekt, så blomster har vært en stor del av livet mitt siden jeg var liten. Jeg hadde sommerjobb i planteskolen fra jeg var seks år med alle søskenbarna mine, så blomster ligger mitt hjerte nært, sier hun til kanalen.

Samboeren og svogeren hennes har jobbet i bransjen en stund. Hun har bestemt seg for å kjøpe seg inn i firmaet deres.

Hun skal derimot ikke bli den neste Finn Schjøll. Konseptet går ut på at kunden får tilsendt et slags byggesett med blomster, slik at de kan lage sine egne buketter.

Målet er derfor at «Butterflies»-sangeren skal fungere som en frontfigur for firmaet, i stedet for å være hundre prosent «hands on». Hun røper samtidig at hun skal holde karrieren som artist ved like, selv om hun liker å ha flere bein å stå på.

- Vi må ha melk og brød på bordet, vi også, forteller hun.

RYKTER: Flere kjendiser har opplevd at det spres rykter om dem. Dette er de villeste ryktene de har hørt om seg selv. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Sondre Rahm / Rød Løper Vis mer

Ikke forlovet

Foss-familien har jobbet med blomster i en årrekke. Selskapet ble etablert allerede i 1993. I 2013 skrev E24 at selskapet Plantefoss, som det het den gang, var slått konkurs. Årsresultatene var svake, og eierne måtte til skifteretten. Det sørget for at to datterselskaper også meldte oppbud.

Bostyrer Andreas S. Christensen hos KCO advokater fortalte at eierne opplyste om at de hadde verdier på fem millioner kroner og 25 millioner kroner i gjeld.

De har likevel klart å snu situasjonen, og er tilbake for fullt. Nå får altså den ene sønnens kjæreste innpass i firmaet. Damli og Foss ble et par sommeren 2013, og kort tid etter at de ble sammen, kom også nyheten om at paret ventet sitt første barn.

Våren 2014 kunne de ønske Billie velkommen til verden, noe 31-åringen flere ganger har omtalt som et stort øyeblikk. Hun og den nåværende samboeren møtte hverandre for første gang for rundt 13 år siden, men ble som nevnt offisielt kjærester sommeren 2013.

- Det forandrer måten man lever på, men det forandrer også måten man føler ting på. Jeg har blitt en mye mer følsom jente, og blitt voksen i form av at man må prioritere riktig og finne ut av hva som er viktig her i livet, har hun tidligere uttalt til Dagbladet om morsrollen.

SNAPCHAT: Tone Damli var ute og kjørte bil da hun fikk lyst til å synge - og filme det med mobilen. Video: Tone Damli / Snapchat Les saken her: https://www.dagbladet.no/kjendis/delte-snapchat-video-bak-rattet/70635224 Vis mer

Selv om de altså har blitt en familie, har ikke samboerparet giftet seg ennå. Da Dagbladet møtte paret i oktober, etter at Damli hadde hintet om forlovelse på Instagram, sa de følgende om situasjonen:

- Er det på tide med en ring, Markus?

- Jeg er litt usikker, nei da, ikke usikker på Tone, men jeg er keen på å dele livets gleder utover, svarte Foss, og fortsatte:

- Nå har vi fått et veldig fint barn, og koser oss med det. Nå får vi sikkert bygget et hus etter hvert, så får vi se da, hva som skjer framover. Men jeg storkoser meg sammen med dem i hvert fall.

Damli fortalte derimot at dersom det hadde vært opp til Foss, skulle han ha fridd allerede første dagen.

- Du er jo en romantiker, sa hun til samboeren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media