<strong>LYKKEN SMILER:</strong> Den tidligere håndballstjerna Cecilie Leganger har funnet kjærligheten på ny. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
LYKKEN SMILER: Den tidligere håndballstjerna Cecilie Leganger har funnet kjærligheten på ny. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Cecilie Leganger:

Røper ny kjæreste

Den tidligere håndballstjerna har funnet kjærligheten.

Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere håndballstjerna Cecilie Leganger (45) har funnet kjærligheten med musikkprodusent HP Gundersen (67).

Det melder Bergens Tidende.

Overfor avisa kan det nyforelskede paret også røpe at de har blitt samboere ytterst i Bøvågen.

- Du kjenner fort når du har truffet den rette personen, så vi var ikke i tvil om vi skulle bli samboere, sier HP Gundersen til avisa.

<strong>MUSIKKPRODUSENT:</strong> Her er HP Gundersen avbildet i 2007. Han er mannen som oppdaget og produserte en hærskare norske artister som blant annet Sondre Lerche. Foto: NTB Scanpix
MUSIKKPRODUSENT: Her er HP Gundersen avbildet i 2007. Han er mannen som oppdaget og produserte en hærskare norske artister som blant annet Sondre Lerche. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gitt ut singel sammen

67-åringen har tidligere jobbet med noen av Norges største musikere som Sondre Lerche og rockebandet Madrugada, og nå har han og Leganger nettopp gitt ut en singel sammen med navn «Karma».

Låta har Leganger selv skrevet, og den gis ut som bandprosjektet Gunderzheng sammen med Stein Inge Brækhus og Nora Guzheng.

<strong>TIDLIGERE HÅNDBALLSTJERNE:</strong> Her er Cecilie Leganger under Champions league-kampen i håndball mellom LHK og Valcea i Larvik Arena i 2010.
Foto: NTB Scanpix
TIDLIGERE HÅNDBALLSTJERNE: Her er Cecilie Leganger under Champions league-kampen i håndball mellom LHK og Valcea i Larvik Arena i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var under coronapandemien at Gundersen var inne på Facebook og kom over at Leganger hadde delt et pianostykke. Dette fanget interessen til Gundersen, som på den tida var i gang med en egen podkast.

Gundersen ønsket seg Leganger som gjest og ringte henne, og det var i løpet av denne samtalen at førstnevnte opplevde det han beskriver som «en helt spesiell kontakt».

IKKE SINGEL: Nå kan «Ex on the beach»-deltakeren avsløre at han har fått kjæreste. Reporter: Kine Falch. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper. Vis mer

- Fant virkelig tonen

Da Gundersen og bandet hans Risikogruppen hadde en liten konsert på Christinegården, kom Leganger for å se. Det var her de to møttes for første gang ansikt til ansikt.

- Vi møttes for første gang og fant virkelig tonen. Jeg inviterte henne til å være med oss og spille på en konsert på Nøsteboden i slutten av juni. På den tiden skjønte jeg at vi hadde en felles livsstil og felles interesser, fortsetter han til avisa.

Cecilie Leganger er som nevnt en norsk tidligere håndballspiller. Hun startet med håndball allerede som 13-åring, og allerede i en alder av 18 år oppnådde hun status som verdens beste målvakt.

I 2014 kom nyheten om at Leganger skulle gi seg som håndballspiller. Det meldte Larvik på sine nettsider. Nyheten kom etter at hun de siste sesongene hadde slitt med skader.

LATTER: Johannes Thingnes Bø slår tilbake etter Vetle Sjåstads Christiansens frekke kjærestekommentar. Video: Andreas Særsland / Kristoffer Løkås. Vis mer

- Jeg er glad og takknemlig for de ekstra åra, men på en kropp som ikke er helt ung lenger, som har trent mye og lenge, har der ført med seg noen skader. Noen av dem ganske alvorlige. Alle skadene er nå leget og jeg er i god form. Jeg vil gjerne fortsatt ha det slik, uttalte Leganger den gang i en pressemelding.

I dag er Leganger nyutdannet lege og jobber gjennom selskapet Nye livskrefter. Der jobber hun med å holde ledelsessamlinger samt støtte ungdommer med spesielle behov. I tillegg er hun keepertrener for damelaget i Fana.

HP Gundersen på sin side har vært musiker, produsent og talentutvikler i Bergen i flere tiår. Han ble lenge kalt for «bergensbølgens far».

AVSLØRER: Ellen Horn bekrefter ny kjæreste. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Snart å se på tv-skjermen

I august ble det for øvrig kjent at Cecilie Leganger skal være med i den kommende sesongen av «Mesternes mester».

Til NRK fortalte Leganger at det er lenge siden hun har konkurrert, og at hun er spent på om hun kommer seg inn i «keeperbobla».

<strong>LYNRASK:</strong> Cecilie Leganger var en fryktet målvakt for motstanderne. Dagbladets fotograf Bjørn Langsem har vunnet flere priser for dette blinkskuddet. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
LYNRASK: Cecilie Leganger var en fryktet målvakt for motstanderne. Dagbladets fotograf Bjørn Langsem har vunnet flere priser for dette blinkskuddet. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

- Jeg håper det blir et lite eventyr, å bli kjent med nye folk, og idrettsutøvere med store meritter. Det blir en spennende utfordring, sa hun.

Til Dagbladet åpnet hun seg i 2018 om sitt nye liv. Da var det over 20 år siden hun hadde lagt opp håndballkarrieren, og gjenoppsto som komponist. Da åpnet hun også opp med de mørke sidene ved å stjerne på håndballbanen.

- Jeg la opp som 20-åring. Da var jeg verdens beste målvakt. Jeg kunne redde hva som helst og hadde kjempesuksess, men jeg klarte ikke mer. Det er mange måter å gå til grunne på. Det er en lang reise tilbake hvis man først har gått på veggen, sa hun da.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer