Katrine Moholt:

Røper nye planer

Dette sier den rutinerte «Skal vi danse»-programlederen om framtida.

FERDIG: Katrine Moholt har ingen planer om å vende tilbake som programleder for «Skal vi danse». Foto: Morten Eik / Se og Hør
FERDIG: Katrine Moholt har ingen planer om å vende tilbake som programleder for «Skal vi danse». Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Katrine Moholt (49) vant den aller første sesongen av «Skal vi danse» i 2006 og har siden den gang ledet programmet i en årrekke.

I år vendte hun til fansen store glede tilbake til parketten for å prøve seg i «all stars»-sesongen.

Da Dagbladet møtte Moholt i forbindelse med deltakelsen, uttrykte 49-åringen at hun ikke hadde noen planer om å returnere som programleder for «Skal vi danse».

- Jeg føler det er veldig naturlig at etter ti år som programleder, og nå som deltaker, at jeg gir stafettpinnen videre til Helene som gjør en strålende jobb. Jeg er kjempestolt av Helene og Anders, skrøt Moholt i oktober.

SKREMT: Jørgine Massa Vasstrand deiset rett i bakken i «Skal vi danse» da hun rett og slett ble skikkelig skremt. Video: Rød Løper Vis mer

Likevel ser det ikke ut til at TV-seerne er helt klare for å gi opp håpet, i sosiale medier har flere stilt spørsmål om hun kommer tilbake og mange har uttrykt savn.

Under lørdagens «Skal vi danse»-finale tok Dagbladet en prat med Moholt, for å skaffe svar.

- Kommer ikke tilbake

- Jeg kommer nok ikke tilbake som programleder i «Skal vi danse», men jeg har nye prosjekter på gang over jul. Så jeg fortsetter som programleder i TV 2.

Moholt uttrykte også en viss glede over å legge dansekapittelet bak seg.

KREVENDE: Jørgine og Cengiz ser tilbake på de siste ukene av «Skal vi danse: all stars» før lørdagens finale. Video: TV 2 / Rød Løper. Reporter: Thea Hope. Vis mer

- Jeg gleder meg nå, etter ti år som programleder i «Skal vi danse», og to sesonger som danser. Så kjenner jeg at jeg har på en måte rundet «Skal vi danse» og synes det blir veldig gøy med litt nye utfordringer.

- Kan det hende du plutselig dukker opp i en gjesteopptreden, da?

- Absolutt! Ringer «Skal vi danse» så stiller jeg alltid opp, selvfølgelig.

Dessverre kan ikke Moholt på nåværende tidspunkt si noe mer om de nye prosjektene hun har på gang.

- Alt er jo så hemmelig i denne TV-bransjen, sier hun med mystisk blikk.

49-åringen tror imidlertid ikke det blir så lenge til fansen får vite mer.

HOT: Dette svarer de på romanseryktene. Reporter: Maria Ludvigsen. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Får du mer tid til familien nå?

- Jeg tenker jo det at nå har jeg jobbet hver helg hele høsten i ti år, og hver sommer - hele sommerferien, sju dager i uka i 16 år, så jeg tenker jo at jeg gleder meg litt til å ha sommerferie og helgefri, sier Moholt og legger raskt til:

- Men at det blir mye jobbing, det blir det nok likevel.

- Ringen er sluttet

Den rutinerte programlederen legger ikke skjul på at hun kommer til å savne universet hun har vært en del av i så mange år.

- Jeg kommer alltid til å ha «Skal vi danse» i hjertet mitt, jeg har levd med dans og «Skal vi danse» siden 2006, så det er klart jeg kommer til det.

KNAKK SAMMEN: Det ble emosjonelt for Morten Hegseth. Video: Celina Morken. Reporter: Sofie Losen. Klipp: Luna Lea. Vis mer

Likevel kjennes det nå riktig å gå videre.

- Det føles egentlig litt fint. Det er en god følelse at ringen er sluttet. Jeg tror det er litt viktig at man klarer å gi slipp på ting for å gi plass til litt nye energier og nye ting, forteller Moholt og legger til:

- Hvis man bare gjør de samme tingene år etter år, så kan man fort stagnere litt. Da er det fint å kunne gå videre og prøve seg på litt nye ting og utvikle seg selv. Jeg tror det er viktig.

Moholt kommer til å holde kontakten med de hun har jobbet med i alle disse åra, spesielt Anders Hoff (46), som har blitt en av hennes nærmeste venner. Hun er ikke i tvil om at de skal klare å beholde kontakten.

- Det er jeg 100 prosent sikker på, for vi snakkes minst tre ganger i uka og jentene våre er utrolig gode venninner.

- Vi er mye sammen, og det er veldig hyggelig, legger 49-åringen til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer