Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Sam Smith:

Røper sannheten bak vektnedgangen

Sulta seg i flere uker før fotograferinger.

ÅPNER OPP: Sangstjernen Sam Smith. Foto: Victoria Will / NTB scanpix
ÅPNER OPP: Sangstjernen Sam Smith. Foto: Victoria Will / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske sangeren og låtskriveren Sam Smith (26) har kapret flere hjerter rundt om i verden med sine emosjonelle låter om kjærlighet. Smith er for øvrig også en stor fan av den norske artisten Maria Mena (32).

26-åringen er kjent for å være reflektert rundt sine egne følelser, noe som ofte kommer fram i intervjuene han stiller opp i.

Slet med overvekt

Til tross for all suksessen karrieremessig, har sangstjerna hatt det tøft personlig. Etter at Smith sto fram som homofil, ble han mobbet og overfalt. Han slet også lenge med dårlig selvbilde på grunn av overvekt.

I 2015 fortalte 26-åringen blant annet at han fikk lyst til å ta sitt eget liv, etter å ha sett et bilde av seg selv i bar overkropp.

«Stay with me»-sangeren har jobbet med kroppen sin i flere år, og i 2015 avslørte Smith også at han hadde gått ned hele seks kilo på 14 dager, etter at han la om kostholdet og livsstilen totalt.

2015: Etter at Sam Smith la om kostholdet og livsstilen sin gikk han ned seks kilo på to uker. Foto: NTB scanpix
2015: Etter at Sam Smith la om kostholdet og livsstilen sin gikk han ned seks kilo på to uker. Foto: NTB scanpix Vis mer
2014: Her er sangstjerna avbildet kun et år tidligere. Foto: NTB scanpix
2014: Her er sangstjerna avbildet kun et år tidligere. Foto: NTB scanpix Vis mer

I 2017 raste Sam enda mer ned i vekt, og dette var noe flere bemerket seg. En rekke medier omtalte bildene av sangstjerna, der man tydelig kunne se at Smith hadde gått ned opptil flere kilo.

VEKTNEDGANG: Bilder av Sam Smith fra 2017 fikk fansen til å reagere. Ikledd en løs genser og store blå jeans kunne man tydelig se at stjerna hadde gått ned i vekt. Foto: NTB scanpix
VEKTNEDGANG: Bilder av Sam Smith fra 2017 fikk fansen til å reagere. Ikledd en løs genser og store blå jeans kunne man tydelig se at stjerna hadde gått ned i vekt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Blir hyllet for åpenheten

Denne uka delte sangstjerna et emosjonelt og inspirerende innlegg om nettopp problemene rundt sitt eget kroppsbilde på Instagram.

- Tidligere, hvis jeg skulle gjøre en fotografering med så mye som ei T-skjorte på, sulta jeg meg selv flere uker i forveien, skriver «Promises»-sangeren, og legger til:

- I går bestemte jeg meg for å kjempe tilbake. Ta tilbake kontrollen over kroppen min og slutte med å prøve og forandre brystet, hoftene eller kurvene mine, som mine foreldre laget og elsker så høyt.

Videre takker sangstjerna fotografen Ryan Pfluger for å hjelpe ham med å feire kroppen sin akkurat som den er, og forteller at han aldri har følt seg tryggere enn det han gjorde med ham.

- Jeg vil alltid krige mot det fordømte speilet, men denne fotograferingen og denne dagen var et skritt i riktig retning, avslutter sangeren innlegget med.

Komplimenter i fleng

Den anerkjente artisten mottar applaus og hyllester i kommentarfeltet, og flere støtter opp under uttalelsen til Smith.

- Du ser fantastisk ut! Og du er en vakker person på innsida og utsida. Takk for at du har motet til å gjøre dette, kommenterte en av følgerne.

- Sam, tusen takk for at du på en så vakker og ærlig måte forteller sannheten. Ved å gjøre det inspirerer du mange andre, kommenterte en annen.

ÆRLIG OM KROPPSFOKUS: Sam Smith er åpen om kampen han kjemper for å ta tilbake kontrollen over kroppen sin.Her er sangstjerna avbildet tidligere i år. Foto: NTB scanpix
ÆRLIG OM KROPPSFOKUS: Sam Smith er åpen om kampen han kjemper for å ta tilbake kontrollen over kroppen sin.Her er sangstjerna avbildet tidligere i år. Foto: NTB scanpix Vis mer

Fotografen som Smith henviste til i innlegget la også igjen en kommentar.

- Takk for at du stoler på meg til å legge til rette for fotografier som styrker eierskapet over egen kropp og sinn. Jeg håper virkelig alle omfavner opplevelsen slik du gjorde.

Brudd etter ni måneder

I 2017 fikk fansen til sangstjerna seg en hyggelig overraskelse etter at det ble kjent at artisten hadde funnet lykken med den amerikanske skuespilleren Brandon Flynn (25), kjent fra Netflix-serien «13 Reasons Why».

Paret ble fotografert sammen utallige ganger, publiserte bilder av hverandre i sosiale medier og deltok på flere arrangementer sammen. Lykken skulle derimot ikke vare evig.

I juni i fjor begynte ryktene å svirre om at stjerneparet hadde gått hver til sitt etter ni måneder som kjærester. Kun noen måneder seinere lettet Smith på sløret om bruddet i et intervju med The Times, gjengitt av People.

KJEMPEFORELSKET: Etter ni måneder som par brast lykken for Sam Smith og Brandon Flynn. Foto: NTB scanpix
KJEMPEFORELSKET: Etter ni måneder som par brast lykken for Sam Smith og Brandon Flynn. Foto: NTB scanpix Vis mer

De to stjernene skal ha møtt hverandre like etter at Smith ga ut albumet «The Thrill Of It All» i høst, og ble siden observert utallige steder over hele verden sammen.

- Jeg prøver fortsatt å finne ut av hva forholdet betydde for meg og hva jeg tar med meg videre. Det er fortsatt ganske nytt, fortalte stjerneartisten i september og la til:

- Brandon var fantastisk. Alle mine forhold har tatt slutt på en fin måte, aldri en dårlig måte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!