NB! Dagbladet advarer mot sterke bilder i saken.
De som følger tidligere håndballspiller Frank Løke (42) på Instagram, kan den seineste tida ha oppdaget at han tilsynelatende sliter veldig med føttene.

Vannet gikk hos svigers
En skade har ført til at han så vidt kan gå. I en video delt i historiefunksjonen på Instagram ser man hvordan han går på en meget spesiell måte.
Overfor Dagbladet forteller Løke mer om hva som har skjedd.
42-åringen var nemlig med på det han selv omtaler som et ekstremløp på hele 166 km.

- Holdt på å dø
- Det var en så fysisk påkjenning at begge beina sprakk under. Jeg lå på en tredjeplass, og de siste fire mila er kanskje noe av det jævligste jeg har vært med på, men jeg gjorde alt for å forsvare pallplassen.
Og pallplassen, den ble forsvart, men føttene må nå lide.
- Verdens største stortå
- Nå går jeg og halter rundt omkring, og har verdens største stortå, forteller Løke til Dagbladet, og legger til at han humper seg bortover ved å gå på hælene.
I 22 timer, og med våte ben løp Løke fra Oslo til Verdens ende på Tjøme.
- Det var galskap, erkjenner Løke, og legger til:
- Nå må jeg bare pleie føttene og gjøre det jeg kan for at de skal bli bra igjen.

Den tidligere håndballspilleren skal nemlig snart reise ut av Norge for å bestige K2, som han selv omtaler som verdens tøffeste og farligste fjell. Det er bare tre og en halv uke til 42-åringen skal i ilden.
Man skulle kanskje tro at Løke av den grunn la beina på bordet for å hvile i forkant av K2-opplevelsen, men den gang ei. Selv om han selv sier han skal få orden på føttene og forsøker å restituere så godt han kan, snakker han likevel om å sykle 21 mil den nærmeste tiden.
- Jeg må bare tråkke oppover, dra foten oppover, jeg kan ikke tråkke ned, sier han.

Raste ned ti kilo
Det er nemlig viktig for Løke å få lagt inn den treningen han kan, før han reiser mot K2.
- Forferdelig
42-åringen innrømmer at skadene til dels setter ekspedisjonen litt i fare.
- Beina er jo noe av det viktigste egentlig. Sånn som de ser ut nå er det forferdelig. Det er kritisk, men det skal gå bra om tre og en halv uke så lenge jeg ikke får noen infeksjon eller ytterligere komplikasjoner.
Nå i etterkant ser det ikke ut til at Løke angrer på at han ga alt under løpet som ga ham de store fotskadene.
- Det betydde for mye. Det er det beste resultatet jeg har hatt på ultra noensinne. Jeg er en 100 kilos mann, så en tredjeplass for meg er utrolig bra.

Bryter tausheten
- Har du vært hos legen?
- Nei, jeg har ikke vært hos legen ennå. Jeg pleier ikke å gå dit før jeg må. Vi ser an litt, jeg har vært ute en vinternatt før og føler jeg har tålelig kontroll.
- Klarer så vidt å gå
Han mener at han får god pleie på de, og at han tar vare på de skadde føttene. Samtidig nøler han ikke med å legge inn en del trening.
- Det er ikke rom for å hvile nå, jeg skal ut på mitt tøffeste eventyr noensinne. Da er det greit å være i tipp topp form, det fikk jeg bevist under dette løpet.
- Hvor ille er det da?
- Jeg klarer så vidt å gå, jeg sliter veldig med å gå. På jobben har vi Nordens lengste eiketrapp, og jeg har bestemt meg for å aldri ta heisen. Nå bruker jeg sikkert ti minutter opp den, og femten ned igjen, sier Løke, og legger til:
- Jeg har verdens største gnagsår og blemmer. Stortåa ser ikke ut.

Da bør du oppsøke lege
Dagbladet har vært i kontakt med lege Harald Dobloug. Han forteller at dersom man har blemmer som ikke er vonde, er det best å la dem være i fred og dekke til med plaster for å beskytte mot infeksjon

Innlagt på sykehus
- Hvis blemmene er smertefulle kan man fjerne væsken ved å stikke hull på blemma med steril nål. Man skal være obs på at det øker fare for infeksjon når du stikker hull på blemme, da hudbarrieren brytes og det er viktig å la huden dekke over blemma selv om man stikker hull, sier Dobloug, og legger til at man bør rengjøre blemma før man stikker flere hull.
Legen tipser om å bruke antiseptisk salve og dekke til med bandasje.
- Etter noen dager kan man fjerne død hud, sier han, og kommer med en viktig presisering:
- Hvis man ser at væsken i blemma er blodtilblandet er det best å la den være, da risikoen for infeksjon er høyere når skaden er dypere.
Dobloug mener også at man bør oppsøke lege dersom det er tegn til infeksjon.