Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Geir Magne Haukås:

Røper ukjent drama etter «Farmen»-exit: Brukne ribbein og hemmelig Gaute-prat

Realityeventyret endte i smertehelvete for Geir Magne Haukås (47).

DRAMATISK: «Farmen»-deltakeren Geir Magne Haukås (47) fikk hard medfart i tvekampen som sendte ham hjem til 2017. Her med programleder Gaute Grøtta Grav (38). Foto: Alex Iversen / TV 2
DRAMATISK: «Farmen»-deltakeren Geir Magne Haukås (47) fikk hard medfart i tvekampen som sendte ham hjem til 2017. Her med programleder Gaute Grøtta Grav (38). Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter å ha tilbrakt åtte uker i «Farmen»-universet var det bom stopp for Geir Magne Haukås (47). Nordlendingen måtte omsider forlate tv-gården i kveldens episode, etter å ha kommet dårligst ut i en nervepirrende og blytung tautrekkingstvekamp mot 26 år yngre Kristian Krubel Djupnes (21).

Som ellers gjennom Haukås' tid i tv-ruta, ble 47-åringens siste innspillingstimer langt fra en lavmælt affære.

Før den etter hvert så omtalte tv-profilen returnerte til 2017, sørget han for å holde en følelsesladd, og noe stikkende appell overfor de andre deltakerne. Deretter ba han om tilgivelse fra samtlige, før han avslutningsvis framførte Frank Sinatras «My Way» av full hals.

NERVEPIRRENDE: Verken Kristian Krubel Djupnes eller Geir Magne Haukås nektet å gi seg uten kamp. Foto: Alex Iversen / TV 2
NERVEPIRRENDE: Verken Kristian Krubel Djupnes eller Geir Magne Haukås nektet å gi seg uten kamp. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Blod, svette og tårer

- Det var mye på en gang, kan du si. Tvekamp-seansen var en sterk opplevelse, der jeg blant annet hadde behov for å rydde opp i eventuelle uoverensstemmelser. Selv var jeg fullstendig fysisk og psykisk utkjørt. Tårene spratt og blodet rant ut av nevene mine, forteller 47-åringen til Dagbladet.

Tautrekkings-konkurransen ble mildt sagt en smertefull opplevelse for Haukås. Ikke bare ble håndflatene slitt til blods - nordlendingen endte også opp med to brukne ribbein.

- Jeg lå på ryggen, på plattingen, og holdt tauet fast. Plutselig rykker Kristian til med det han har og klarer, og jeg kjenner umiddelbart at smerten går opp mot ribbeina, forteller Haukås.

- Hva skjedde etter det?

- Jeg kjenner at kroppen er svekket, men der og da nekter jeg å gi opp. Gaute kom bort til meg på et tidspunkt, men det var uaktuelt for meg å kaste inn håndkleet.

Stoppet opptakene

På tv blir tvekampen avgjort i løpet av få minutter, når Kristian Krubel Djupnes plutselig drar fra konkurrenten og får tak i samtlige hestesko han trenger for å vinne. Det tv-seerne derimot ikke fikk se, var at opptakene ble stoppet underveis.

- Vi hadde holdt på i drøye 24 minutter da produksjonen avbrøt. Kampen var rett og slett så jevn at de besluttet å flytte hesteskoene nærmere oss, slik at vi ikke skulle holde på i evigheter. Kampen ble avgjort fordi ingen klarte å få et overtak, sier Haukås, og legger til:

- Jeg er syklist, og hadde ansett vinnerviljen min som enorm. Men jeg har for korte føtter, han har for lange armer. Kroppen min var svekket. Det var over.

Kristian Krubel Djupnes er uenig i at tvekampen var jevn.

PÅ HELSA LØS?: Bildet til høyre viser Geir Magne Haukås etter tv-oppholdet. Nordlendingen var hele 14 kilo lettere da han kom hjem til Bodø. Foto: Privat
PÅ HELSA LØS?: Bildet til høyre viser Geir Magne Haukås etter tv-oppholdet. Nordlendingen var hele 14 kilo lettere da han kom hjem til Bodø. Foto: Privat Vis mer

- Jeg hadde overtaket helt fra start, og kunne holdt på i to timer om jeg måtte det. Geir får mene det han vil, men jeg visste at jeg skulle vinne, sier han til Dagbladet.

Fikk legehjelp

Geir Magne Haukås, som var 14 kilo lettere da han kom hjem til Bodø i september, er fortsatt ikke helt bra i ribbeina etter tvekampen.

- Jeg kjenner fortsatt at alt ikke er som det skal, men det begynner å bli bedre. Legen sier at jeg bare må gi det tid, sier han.

Pressekontakt for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, forklarer at Haukås fikk tilsyn av Røde Kors, som alltid er til stede under tvekampene, etter opptak.

- Geir Magne fikk kjenne på at Kristian er sterk. Han var stiv og hadde noe smerter i dagene etterpå. Han var også hos lege i Bodø, og fikk beskjed om å ta smertestillende til det ga seg, sier Iversen.

Haukås' «Farmen»-opphold har på ingen måte forbigått i stillhet. De siste månedene har 47-åringen, som meldte seg på realityprogrammet for å spre diverse filosofier og skape blest rundt egen livscoach-virksomhet, seilt opp som en av årets mest omtalte deltakere, ofte i sammenheng med sin kristne tro eller kontroversielle meninger.

TI BUD: Geir Magne Haukås sprer det kristne budskap på «Farmen», men lever han etter de ti bud selv? Video: Miriam Bakkejord / Redigering: Marie Røssland / Foto: Preben Hunstad / TV2 Vis mer

- Falt ut av det sosiale

Haukås' iver etter å formidle har ikke alltid falt i like god jord hos de andre deltakerne. Fra tid til annen har han måttet tåle både kjeft og kritikk fra flere hold, som har resultert i smelling med dører og flere høylytte konfrontasjoner.

Som tidligere påpekt legger ikke Haukås skjul på at han, særlig de siste ukene, sleit med å passe inn i gruppa.

- Jeg hadde et annet mål for oppholdet enn de andre deltakerne, noe som gjorde at jeg etter hvert falt ut av det sosiale. Jeg er en person som tar stor plass, og det krevde sitt. Jeg følte meg etter hvert veldig utstøtt, sier han.

Dagbladet har tidligere snakket med flere av de andre deltakerne om Haukås' påstander, der samtlige har erkjent at de i visse stunder fikk nok av nordlendingens stadige filosofi-snakk.

Haukås hevder gnisningene ble plukket opp av produksjonen - og programleder Gaute Grøtta Grav (38).

- Før kveldens tvekamp kom Gaute bort til meg for å ta en prat. Han ba meg ta et oppgjør med de andre deltakerne, og kalte situasjonen oppsiktsvekkende. Han mente at jeg hadde blitt fryst ut av gruppa, og at det handlet om en lettere grad av mobbing, sier Haukås.

- Blandet seg ikke inn

Alex Iversen i TV 2 avviser at Gaute Grøtta Grav brukte ord som «mobbing» i dialogen med Haukås.

- Det er nok riktig at Geir Magne følte seg utenfor mot slutten av oppholdet. Gaute pleier å motivere kjempene før kamp, og minne om at dette kan være siste mulighet han eller hun har til å ta opp ting med de andre deltakerne - og få fram sin historie. Gaute brukte ikke ordet mobbing i samtalen med Geir Magne. Produksjonen blander seg ikke inn i relasjoner som oppstår mellom deltakere, sier Iversen.

Humper på veien til tross, Haukås understreker at tv-oppholdet var verdt det.

- Jeg er den jeg er, og var forberedt på at det kunne oppstå situasjoner. «Farmen» var noe jeg valgte selv, og jeg angrer overhodet ikke på deltakelsen. Jeg fikk muligheten til å studere mennesker og livet på nært hold, og fikk god tid til å spre mine budskap. Jeg har rørt folkesjela, konstaterer han.

- Har du forandret deg noe etter oppholdet?

- Nei, jeg er akkurat den samme som før, sier Haukås - og bryter ut i latter.

«FARMEN»-KRISTIAN: «Farmen»-Kristian synger og forteller. Video: Nina Hansen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!